Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Acho jo. První setkání Flynna Carsena bylo celkem sympatické. A po odmlce dobrodružných filmů to bylo i osvěžení a mělo to i Wylea a skvělého MacLachlana, a takovou příjemnou atmosféru dobrodružných filmů, pak přišla dvojka která byla příšerná a chybělo jí všechno co bylo v jedničce. No a ted je tu 3 díl, kterej je o 10% lepší než 2 díl. Takže.... Slabota, ale i tak jí dávám 3*, všechno dobré chybý, příběh, dobré postavy(tady ten Dracula...brrr). Upřímě doufám že tohle už je definitnví konec téhle ságy. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Ano, já chápu, že je to dost mizérie, pokud se na to budeme dívat jako na kinofilm. Ale pokud to budete brát jako já, jako žánrový TV film (komedie, až parodie na cokoliv) na pobavení, tak jsem opravdu nadšený! Výborní herci v čele se skvělým Noahem Wylem (jeho podání Stevena Jobse je neuvěřitelně špičkové! (ani pozdější filmy o Jobsovi ho nezastínily!!) a role Toma Masona byla taky vynikající), který patří mezi mé oblíbence a je vidět, že si tuto roli neuvěřitelně užívá! Příběh je téměř tuctový, ale v tomto podání je to i tak výborné a tato trilogie na mě prostě funguje! 82% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Cca 50%. Po fiasku "dvojky" jsem raději nečekal nic a z tohoto pohledu to bylo docela pozitivní překvápko. Nicméně klasická klišé celé série se nevyhnula ani třetímu dílu, takže Carsen opět (nechtěně) rozesměje svou minuto-genialitou (kdy do minuty objasní cokoliv se mu zamane). No, aspoň že už těch harrypotterovských scének ubylo na úkor trochy pravé a nefalšované upířiny. Tedy, raději to upřesním - "pravé a nefalšované" jen ve srovnání s rádobymysterióznem předešlých dílů, jinak jsou to silná a nevhodně zvolená slova... Máte-li se 80 minut nudou kopat do zadku, klidně se na tohle podívejte místo onoho kopání. Jinak to moc nedoporučuji. Tak nějak celkově bych Carsena označil po vzoru kino-přístupnosti cedulkou "nad 12 let nevhodné"... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl knihovníka, který má v hlavě celou wikipedii a vždy zachrání svět, se mi líbil více, než předchozí dva. Fakt. Nekecám. Totiž, tady bylo vidět v každé scéně, každém dialogu, jak si ze sebe dělají prdel. A to je minimálně sympatické. A navíc, je to přece ten MEGAFILM, takže to musí být dobrý, ne? :-) P. S. Stana Katic je fakt pěkná upírka. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím povedať, že je to zatial najlepšia časť série a dúfam, že nie posledná. Kvalita sa stupňuje, i keď len pomalými krôčikmi, no stupňuje. Scenár bol pomerne dobrý aj dej. Ale herecké výkony najmä boj upírov mi pripadal smiešny. Ale ja považujem knihovníka ako nevyčerpateľnú studňu, ktorá, ak sa v nej bude pokračovať, raz určite ponúkne aj dačo viac. 73% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama