Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Greenpeacak odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokázal som to dopozerať dokonca , pretože to začína byť neuveriteľne nudné, nezáživné a od veci. To nehovorím o hercoch, o deji ( zase nejaký upíri ) a o efektoch, ktoré by som snáď aj ja lepšie dokázal spraviť. Už druhé pokračovanie nestálo za moc a týmto ďalším len vyburácali môj hnev voči tomuto filmu ! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Béčková upírska báchorka (určite si spomeniete na DRACULU 2000), ktorá je roztomilo namontovaná na carsonovskú schému. Štipka bondovskosti poteší, kopírovanie cudzích nápadov občas až zamrzí, ale vzhľadom na odľahčenosť je to celkom slušná zábava. Pohodovka, korá nijako nepreskakuje svojich predchodcov. Je tu trochu menej dobrodružnej atmosféry, ale to je skôr spôsobené tmavým prostredím... Slušný televízny počin... ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Vzácny príklad série, v ktorej sú všetky tri filmy rovnakej kvality. Síce sú všetky 3 len priemerné, ale aj to je úspech. Zrejme životná úloha Noaha Wylea, ktorého si neviem vybaviť nijako inak, len ako Flynna Carsena. Neviem, čo viac k tomu napísať. Kliatba Judášovho kalicha je znova záležitosť, ktorá ma vo výsledku nijak neurazila, ale ani nevytrhla zo stoličky. 55% ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je totální propadák se vším všudy. Ubohé přetvařování hereckých póz, laciná šmíra a nepochopitelná, zmatená a stupidní předloha, jak od poskládaných sms zpráv šestnáctileté středoškolačky. Kvalita je zhruba stejná, jak z produkce Stevena Segala, nesmysly jeden za druhým k poblití. Nejdříve jsem myslel, že už ty díly lezly všem na nervy, tudíž si dělali sami ze sebe prdel a točili Scary Movie, bohužel, po chvíli je jisté, že je to laciný opruz za pár kaček. U některých komentářů vyzdvihovaná Stana Katic je nežensky hrozná, vypadá jak zmalovaný transvestit, hrubé rysy, tuny líčidla, myslím, že s těmi hormony to bude tak půl na půl (brada jak Phil Marlowe :-) ještě zvýrazněná laciným líčením, brr).. Když jsem se ke své hrůze poučil, že Dracula byl čtyřista let mimo mísu proto, že se napil omylem dobytčí krve, infikované cholerou, letělo dvd do kouta. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nejslabší, a to třetí díl série o knihovníkovi, který se vydal na prázdniny do New Orleans. Jenže nebyl by to Flynn Carsen, aby nepřitahoval průsery a dějinné křižovatky. Tentokrát půjde o Jidášův kalich, který chce získat vlivný Rusák, aby oživil Drákulu a pomocí jeho kumpánů pak ovládl a znovu sjednotil matičku Rus. Pak je tu ale ještě 400 let stará upírka, která má políčeno právě na Drákulu, který jí "zpackal" život a proměnil ji v upíra. No a někde mezitím se potuluje Flynn a sem tam pomůže, sem tam je zachráněn, sem tam něco podrží a sem tam do někoho vrazí klacek z jakéhosi dřeva, aby onen propíchnutý upír zemřel. Ano, je to zmatené, komplikované, ale stále milé, Noah Wyle je kouzelně zmatený a zranitelný, navíc má film skvělý dabing. Do televize dobré. Slušné zakončení série. PS: už potřetí tu má Flynn vedle sebe půvabnou kočku - jak on to dělá? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama