Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je totální propadák se vším všudy. Ubohé přetvařování hereckých póz, laciná šmíra a nepochopitelná, zmatená a stupidní předloha, jak od poskládaných sms zpráv šestnáctileté středoškolačky. Kvalita je zhruba stejná, jak z produkce Stevena Segala, nesmysly jeden za druhým k poblití. Nejdříve jsem myslel, že už ty díly lezly všem na nervy, tudíž si dělali sami ze sebe prdel a točili Scary Movie, bohužel, po chvíli je jisté, že je to laciný opruz za pár kaček. U některých komentářů vyzdvihovaná Stana Katic je nežensky hrozná, vypadá jak zmalovaný transvestit, hrubé rysy, tuny líčidla, myslím, že s těmi hormony to bude tak půl na půl (brada jak Phil Marlowe :-) ještě zvýrazněná laciným líčením, brr).. Když jsem se ke své hrůze poučil, že Dracula byl čtyřista let mimo mísu proto, že se napil omylem dobytčí krve, infikované cholerou, letělo dvd do kouta. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Doposud nejslabsi film o knihovnikovi. Nejvetsi problem je v samotnym pribehu, honba za Jidasovo kalichem a zapletka s upirama a Drakulou mela solidni potencial, ale tady je to cely rozmelneny v strasny hromade kecu, na akci si clovek musi vzdy radnou chvily pockat a film proste nemuze chytnout tempo. Tim padem obcas nudi a nezachrani to ani fajn zaverecna ctvrthodinka, klasicky sympatickej Wyle, sexy Katic nebo ne vylozene spatny triky. Ne ze bych se vylozene nudil, ale oproti dvoum starsim dilum je to precejen mnohem mensi zabava. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro svoji velkou "pracovní" vytíženost má Flynn Carson (Noah Wyle) problém najít si nějakou hodnou dívku na trvalejší vztah. Rozhodne se vzít si "dovolenou" a strávit pár dní po barech v New Orleans. Hned v prvním se seznamuje se sympatickou Simone (Stana Katic) - jenže ta není jen tak obyčejnou zpěvačkou, ale zároveň strážkyní cesty k tajemnému Jidášovu kalichu, a Flynn je chtíc-nechtíc zpátky v boji o záchranu světa (tentokrát chce bývalý ruský agent KGB oživit hraběte Drákulu, a s jeho pomocí vrátit lesk Sovětskému svazu)... Uhh, vzpomínám si, že když Nova tento film vysílala, tak už čtrnáct dní dopředu běžely reklamy na hyper-super-megafilm. Sice mi bylo podezřelé, že jsem o něm nikdy neslyšel, ale pro jistotu jsem si jej nahrál. Až nyní na něj došel čas, a já nevěřil svým očím - televizní vykrádačka všeho možného (ať už Cagových Lovců pokladů nebo Drákuly), všechno spatlané do kupy a zkrácené (tudíž chaotické) do necelých 90 minut. No nevím, asi si radši ostatní "díly" nechám ujít ... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title [2:14] ,2. Large Collection [1:18] ,3. Tiny Bubbles [1:04] ,4. En Guard [1:51] ,5. Dracul [1:06] ,6. Bucharest University [1:10] ,7. The Judas Chalice [1:37] ,8. Something New [1:00] ,9. Dream Song [1:04] ,10. Fat Tuesday [0:46] ,11. Simone's Song [4:02] ,12. The Russians Are Coming [2:09] ,13. Just Can't Help It [1:02] ,14. Kiss/Just Can't Help It Part 2 [1:46] ,15. The Tomb [1:57] ,16. It's a Mad, Mad Russian [3:55] ,17. Simone to the Rescue [2:06] ,18. Simone's Story [1:30] ,19. Up the River/Boat Ride/Comes the Night [3:11] ,20. Lafitte's Ship [1:36] ,21. Flynn's Second Law [2:14] ,22. Comin' Home [0:53] ,23. Bonne Chance [1:35] ,24. The Real Deal [1:17] ,25. Vlad is Back/Battle in the Bayou/Flynn vs Dracul [6:12] ,26. Sunrise [4:04] ,27. Yet To Come [3:14], ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)

Reklama

Reklama