Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

KarelR 

všechny recenze uživatele

A Flynn konečně dosáhl na poctivě vydřené tři hvězdy, čímž se mu podařilo překonat první dva filmy. Bravo! Librarian vs. Drákula totiž kromě obvyklých špatných triků, zoufalých akčních scén a šílených hereckých úletů nabízí i dostatečně zajímavý příběh a hlavně sexy Stanu Katic, na kterou se lze s klidem dívat i ve chvílích, kdy si začne z nepochopitelných důvodů hrát na Nightcrawlera. Její rumunský přízvuk je sice na pěst, ale romantická linka přesto funguje, a i když Flynnovu cestu opět lemuje pár neskutečně debilních zvratů a fikané vykrádání všeho možného od Dnes neumírej po 30 dní dlouhou noc, pořád je to slušná zábava, protože se tu nic nebere vážně. Doufám, že je "slíbená" čtyřka blízko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tam, kde dvojka celkem vyhořela, se trojce podařilo leccos napravit - ale fakt je, že nutnost vtěsnání celého příběhu do necelé hodiny a půl je tentokrát přece jen trochu moc viditelná. Ale hlavní zásluhu na pozitivním výsledku mají půvaby Stany Katic, to si zase nenalhávejme že ne;) Příběhově je to docela slabota a po vizuální stránce se ani tentokrát žádné orgie nekonají. Nutno ale říct, že jich není potřeba, protože režijnímu vedení Jonathana Frakese (a možná i ruce samotného Noaha Wylea držící šrajtofli) se daří slušně využívat prostředí New Orleans namísto exotických končin celého světa, a peníze zřejmě padly hlavně na efektní upírský boj. Úvod s Wyleovým hysterickým záchvatem byl asi nejlepší částí filmu, ale celkově je to důstojné zakončení svérázné trilogie dělající dlouhý nos na všechny Indiana Jonese a podobné frajery. Speciální ránu pěstí by si ovšem zasloužil překladatel textu do češtiny, protože "filozofův kámen" místo "kamene mudrců", "solidní zlatý polštář" místo "polštáře z ryzího zlata" a další "drobná přeslechnutí" jsou všeznalého Knihovníka opravdu nedůstojná. To nicméně nemůže změnit moje hodnocení - 70%, ale na rovinu říkám, že chápu všechna ta nižší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Typicky flynncarsenovsky stupídne, so scenárom bohapusto vykrádajúcim iné filmy (dokonca aj tie zlé - tentoraz hlavne Dracula 2000), s dejovými zvratmi meniacimi mozog na kašu, druhotriednymi trikmi a extrémne ťarbavo natočenými akčnými scénami. A s ultrasympatickým Noahom Wyleom, ktorý dáva do pľacu jednu béčkovú hlášku za druhou a vy mu to žeriete a radi to s ním pretrpíte až do konca. Tým skôr, že tentoraz mu sekunduje pôvabná Stanka Katičová. *Poznámka pod čiarou: Slovenský dabing na Markíze sa mimoriadne vydaril. Preložiť vetu "A vampire passed his curse onto me..." ako "upír prešiel kurzom..." - hmmm... Bravo! Za toto nejaký kretén berie peniaze???!!!!* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Cca 50%. Po fiasku "dvojky" jsem raději nečekal nic a z tohoto pohledu to bylo docela pozitivní překvápko. Nicméně klasická klišé celé série se nevyhnula ani třetímu dílu, takže Carsen opět (nechtěně) rozesměje svou minuto-genialitou (kdy do minuty objasní cokoliv se mu zamane). No, aspoň že už těch harrypotterovských scének ubylo na úkor trochy pravé a nefalšované upířiny. Tedy, raději to upřesním - "pravé a nefalšované" jen ve srovnání s rádobymysterióznem předešlých dílů, jinak jsou to silná a nevhodně zvolená slova... Máte-li se 80 minut nudou kopat do zadku, klidně se na tohle podívejte místo onoho kopání. Jinak to moc nedoporučuji. Tak nějak celkově bych Carsena označil po vzoru kino-přístupnosti cedulkou "nad 12 let nevhodné"... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title [2:14] ,2. Large Collection [1:18] ,3. Tiny Bubbles [1:04] ,4. En Guard [1:51] ,5. Dracul [1:06] ,6. Bucharest University [1:10] ,7. The Judas Chalice [1:37] ,8. Something New [1:00] ,9. Dream Song [1:04] ,10. Fat Tuesday [0:46] ,11. Simone's Song [4:02] ,12. The Russians Are Coming [2:09] ,13. Just Can't Help It [1:02] ,14. Kiss/Just Can't Help It Part 2 [1:46] ,15. The Tomb [1:57] ,16. It's a Mad, Mad Russian [3:55] ,17. Simone to the Rescue [2:06] ,18. Simone's Story [1:30] ,19. Up the River/Boat Ride/Comes the Night [3:11] ,20. Lafitte's Ship [1:36] ,21. Flynn's Second Law [2:14] ,22. Comin' Home [0:53] ,23. Bonne Chance [1:35] ,24. The Real Deal [1:17] ,25. Vlad is Back/Battle in the Bayou/Flynn vs Dracul [6:12] ,26. Sunrise [4:04] ,27. Yet To Come [3:14], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Flynn se do všeho vrhá stále se stejně nerozhodným a zároveň nadšeneckým elánem, zabrouzdává do historie nočních tvorů a ke všemu mu přihrává překrásná Stana Katic. Zkrátka a dobře dokáže i napotřetí zaujmout, pobavit a na rozdíl od minulé návštěvy se i vyhnout zbytečným klišé. Na odlehčené dobrodružné jízdy pořád s radostí slyším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Doposud nejslabsi film o knihovnikovi. Nejvetsi problem je v samotnym pribehu, honba za Jidasovo kalichem a zapletka s upirama a Drakulou mela solidni potencial, ale tady je to cely rozmelneny v strasny hromade kecu, na akci si clovek musi vzdy radnou chvily pockat a film proste nemuze chytnout tempo. Tim padem obcas nudi a nezachrani to ani fajn zaverecna ctvrthodinka, klasicky sympatickej Wyle, sexy Katic nebo ne vylozene spatny triky. Ne ze bych se vylozene nudil, ale oproti dvoum starsim dilum je to precejen mnohem mensi zabava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem randil se staršími ženami, ale mrtvá ... je něco nového." Moula Carsen znovu získal svou osobní strážkyni, což je dobrá zpráva. Bohužel jediná. Simone naštěstí na svůj věk nevypadá, takže romance za tmy není vyloučena. Jenže jinak je to hrozná blbost. Rusové chtějí ovládnout svou zemi za pomoci upírů? Jidáš byl první upír? A Jan Hus byl první kosmonaut, který uhořel při startu? Já tedy oceňuju ty snahy o vtip, ale bránici jsem si z toho určitě neurval. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

- (Úžasný film, plný nečekaných zvratů,kvalitního OST, nevtíravých vtipů, velmi dobrým příběhem… jen je škoda, že tu upíři nezářili na sluníčku a mohli být zabiti kůlem, to je jediný mínus) = x, x = můj názor. Acho, to je taková škoda, že zase Flynn zůstal bez ženský… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedonošený bratr Indiana Jonese je zase tady! Chodící encyklopedie Noah Wyle už ze sebe dělá jenom šaška, neustále se otáčí kolem své osy a bojuje s upíry, co mají 40W žárovky místo očí. Co bude příště? Potopí se za lochneskou příšerou, co má na dně jezera zřízenou podvodní restauraci z vraku Noemovy archy? Zamkněte už proboha Flynna v té knihovně a zahoďte klíč.. Sobotní megafilm na Nově je již delší dobu synonymem pro rektální výstup střevní virózy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl knihovníka, který má v hlavě celou wikipedii a vždy zachrání svět, se mi líbil více, než předchozí dva. Fakt. Nekecám. Totiž, tady bylo vidět v každé scéně, každém dialogu, jak si ze sebe dělají prdel. A to je minimálně sympatické. A navíc, je to přece ten MEGAFILM, takže to musí být dobrý, ne? :-) P. S. Stana Katic je fakt pěkná upírka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka aj dvojka nemajú chybu, ale tu to trošku zaostáva. Čo ma vyložene deptalo bola tá "romantická" aféra. Hrozne nezábavné a neuveriteľne otrepané kydy typu "choď za svojím snom" a "niekedy je správne sa rozísť" už jednoducho lezú na nervy. Jednou z mála pozitív v tomto filme bola opäť Flynnova "kolegyňa". Tentokrát si napravili tvorcovia povesť a obsadili do filmu po anti-sexy Gabrielle Anwar práve Stanu Katic. ..Nezostáva mi však napísať, že ako náhradný program na nedeľné popoludnie len celkom primerané. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Acho jo. První setkání Flynna Carsena bylo celkem sympatické. A po odmlce dobrodružných filmů to bylo i osvěžení a mělo to i Wylea a skvělého MacLachlana, a takovou příjemnou atmosféru dobrodružných filmů, pak přišla dvojka která byla příšerná a chybělo jí všechno co bylo v jedničce. No a ted je tu 3 díl, kterej je o 10% lepší než 2 díl. Takže.... Slabota, ale i tak jí dávám 3*, všechno dobré chybý, příběh, dobré postavy(tady ten Dracula...brrr). Upřímě doufám že tohle už je definitnví konec téhle ságy. ()

Reklama

Reklama