Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys
Trailer 2

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak malý film a tak silný zážitek za který můžu poděkovat především mistrovsky napsaným postavám, kvalitní režii a ještě kvalitnějším hereckým výkonům. Zejména tandem Gandolfini/Stewart vysloveně září. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Svět podle Mallory je pro mě přesně ten typ filmu a dramatu, u kterého už od začátku vím, že mě nebude bavit. Pak na to koukám dvacet minut a říkám si, že mi ty postavy vůbec nic neříkají a začínám usínat. A usínám a usínám až se v mdlobách dokopám do závěrečných minut a do pozejtří si vlastně ani nezapamatuju, na co jsem to koukal. Jediným plusem jsou herci, ale jejich role jsou podle mě tak nezajímavé, že je škoda, že ve filmu vůbec jsou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Hixon .. Stewartka je prostě boží, ani ne tak herecky, jako již prostou přítomností. To Gandolfini už sahá k výraznějším hereckým prvkům a jeho partnerka je dovádí k vrcholu. Obsahově zajímavé, ale nikterak nadprůměrně rozvedené. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Takže ty se teď o ni staráš?“ - ,,Proč ne?“ - ,,Do háje, Dougu, to není zatoulaná kočka. Je to dítě“..... Riley má flustrovanou ženu, jeho milenku ,,róblo“ a na konferenci instalatérů nešťastnou náhodou zabrousil do strip klubu. A aby to bylo zajímavý, začne kempovat u hnusný štětky K.Stewart. První půlka mě moc nebere a ta druhá rozebírá rány minulosti, bolístky manželství a snaží se o léčení bolavé duše. To víte, 30 let manželství přináší i dramatický situace, protože život není jednoduchej. Někteří lidé si jej však dělají ještě složitější než je. A na některé věci je už pozdě! WttR mě neučaroval. Mám pro něj pochopení a možná v sobě ukrývá víc než vyjadřuje mé hodnocení 3*. Ale asi na to nemám ještě ten správnej věk. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět obdivuhodnou proměnu K.Stewart z dívky milované v děvku trpící. 2.) Je mi přes padesát a chci dokázat, že ještě nejsem mrtvej. 3.) Je mi 16 a chci makat v klubu jako striptérka (a možná i něco víc..). PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Postarší manželé se snaží vyrovnat s tragickou událostí tak,že se ujmou zkažené šestnáctileté striptérky a prostitutky v jednom. Drsnější pretty woman, tak trochu. A bohužel i o něco nudnější. I když Kristen dle mě nepatří mezi zrovna dobré herečky, ve Welcome to the Rileys jí to slušelo a role jí navíc padla jako ušitá. Bohužel nezvládne táhnout celý film, který stojí na táhnoucí se nudě a šedi. Na tenhle snímek jsem se hodně těšila, protože to zkrátka vypadalo dost poutavě a zajímavě .A i když to vlastně ve výsledku vlastně není tak špatné, rozhodně to nestojí za druhé shlédnutí. Občas jsem dokonce i nudou zívala. Je to zkrátka takový průměr, který si zaslouží tak maximálně tři hvězdičky. Škoda nevyužitého potenciálu..Navíc myslím,že je zdejší hodnocení dost ovlivněno skalními fandy Kristen,což je značně nespravedlivé, ale budiž.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá Pretty Woman vypráví o dospívající prostitutce, do jejíhož klubu náhodou zavítá stárnoucí Doug. Bude to právě Allison alias Mallory s vytříbeným slovníkem, která rozdmýchá stereotypní život nejen Dougův, ale i jeho ženy Lois, která od tragické ztráty dospívající dcery nevytáhla paty z domu. Komorní drama je silné v detailech, tvůrci na dvě hodiny zatáhnou do ulic zaplivaného New Orleansu, neveselých osudů a snad světlých zítřků a nakonec dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout velmi slušných pocitů. Alespoň u mě. Také s vyzněním dramatu jsem byl spokojený, přehnaně optimistické by bylo, kdyby Mallory zazvonila u Rileyových doma!! Takhle palec nahoru.. Snímku navíc ve slabších chvílích pomáhá herecké trio James Gandolfini, Melissa Leo a Kristen Stewart. Právě ta se se ságou Stmívání možná upsala ďáblu, kdykoliv má ale šanci přesedlat na jiný žánr, je výborná. Dokázala to v Zábavním parku, nezávislých vlaštovkách Cake Easters nebo Yellow Handkerchief, tady je zase o trochu jiná, silnější v gestech, hlasovém projevu.. Mně to stačilo.. bohatě!! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Není to špatné drama, akorát všechno tady už bylo a ne jednou. První půlka je silně utahaná a pomalá, navíc člověk už od začátku ví, kam celý příběh směřuje. Přiznávám, že jsem se první půlku i trochu nudila. Jsem velice zvědavá, kam se nasměruje kariéra Kristen Stewart, až opadne všechno to kolem Twilight, herecký talent ji rozhodně nechybí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pochopitelný příběh s velmi silnou hereckou trojicí. Pokaždé, když pln nedočkavosti vidím další skvělé drama Kristen Stewart, si říkám, jak hrozně mě mrzí její účinkování v upíří sáze. Ne, že bych nechápal, že si na celé frašce vydělává peníze - jen mě ubíjí, když ve fantasy pro ženy mrhá svým potenciálem. Možnost naplno prosadit svůj opravdový herecký talent se totiž herečce nabízí jen a pouze v obdobných rolích... zde jako náctiletá prostitutka s velmi vytříbeným slovníkem. A pokaždé, když další pěkné drama s jejím úžasným kukučem v jedné z rolí skončí, chci ji mít vedle sebe na gauči a... prostě kecat :-)! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Svět podle Mallory je výborné, takřka existenciální drama, které nepostrádá emoce, fajn hudbu a skvělé herecké výkony ústřední trojice. Příběh sám o sobě je také poutavý, takže jsem celých 106 minut sledoval se zaujetím, nenudil jsem se a nemám tak problém dát i 5*. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jsem věděl, že Stewart nechá Bellu za sebou naprosto bez problémů. Pattinson taky. Akorát Lautner bude pobíhat nahatej po lesích ještě za třicet let a bafat na houbařky doufajíc, že ho poznají. Jinak docela drsnej a zároveň milej film. Stejně jako postava Stewart - nechutná, ale stejně krásná. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Welcome to the Rileys je velmi precizně natočený film s výbornými hereckými výkony. Jeho síla je především v detailech, které způsobují, že jinak poměrně triviální příběh s tuctovým morálním přesahem dostává nečekanou hloubku. Mám s tím vlastně jediný problém a to ten, že nedokážu akceptovat finální vyznění celého snímku, které uhýbá veškerým konfliktům a přináší bezbolestný optimismus, jenž protiřečí předchozímu ději a realitě samotné. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tohle drama potěšilo. Nebylo to přehnaný. Vyvážené dialogy s dobrými hereckými výstupy udržovalo situaci přiměřeně uvěřitelnou a emocionálně vypjatou. Záchrana 30 letého nenaplněného vztahu zatíženého traumatem, prostřednictvím mladistvé striptérky. Člověk by automaticky čekal, že tomu bude přesně opačně. :-) Tohle bylo vážně milé. Asi nejlepší role Kristen Stewart společně s Runaways. 76% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné herecké výkony, priemerný obsah, priemerné spracovanie. Welcome to the Rileys sa celý čas snaží brnkať na citovú strunu, čo je na jednej strane dobré, no na druhej strane naozaj otravné. Celá tá emotívna "šou" prestane skôr než v polovici baviť a mimo zaujímavých tvári vám v mysli bohužiaľ nezarezonuje už skoro nič. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svet podľa Mallory si ma získaval len pomaly. Chvíľu trvalo, kým sa mi to začalo páčiť, ale potom až do konca to bola celkom slušná dráma. A čo je hlavné, našlo sa tu pár zaujímavých myšlienok, hlavne čo sa týka vyrovnávania sa so stratou dcéry. V komentároch sa to síce už niekoľko krát zmienilo, ale nedá mi. Tá Kristen Stewart vie ale hrať, o tom už nemám žiadnych pochýb. Začína sa mi ten jej osobitý, nezávislejší a na pohľad trochu ležérny spôsob hrania pozdávať. Robí ju to zaujímavou a originálnou. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy hlavně za to, že mě tenhle biják prostě bavil a udržel mou pozornost řádně našponovanou po celou dobu. Na maximum to ale není, protože mi zde přece jen pár věcí vadilo. Na prvním místě je to asi dojem krajní nepravděpodobnosti, kterým filmový děj působí. Ó ano, všichni samozřejmě milujeme podobné dojemné filmové storky o tom, jak napravení hříšnicí dostanou svou druhou šanci, ale v určitou chvíli už je potřeba na férovku přizat, že takhle to v reálu prostě nechodí, a SVĚT PODLE MALLORY má k reálnému světu tam venku asi tak blízko, jako PRETTY WOMAN. Ostatně ne náhodou zde zmiňuju tenhle slavnej cajdák o jedné zušlechtěné kurvě - Scottovo drama ho může v lecčems připomenout, byť základní ladění obou snímků je docela někde jinde. Což mi připomíná, že jsem si při sledování uvědomil, že jak v reálu skutečné prostitutky nemůžu ani vystát, ve filmu jsem jim odjakživa fandil. I proto mi byla postava Mallory sympatická, s hereckým výkonem vychrtlé Kristen Stewart mám ale docela problém. Těžko říct, snad je to tím, že jsem poznamenaný vším tím, co jsem o ní načetl z bulváru, ale jedno vím jistě - já prostě té zpovykané hollywoodské celebritě nemůžu podobnou roli věřit ani omylem. Ta holka mi je prostě protivná a osobně si myslím, že se jen těžko bude zbavovat doživotního cejchu upíří cuchty z tvajlajtu, takže asi tak. Osobně by mě třeba tenhle film víc bavil jako příběh o chlápkovi v krizi středního věku, který utekl od manželky s nezletilou kurvou, aby jí dělal ochránce a milence v jednom, ale to by byl docela jiný film, něco mezi LOLITOU, LEAVING LAS VEGAS a TAXIKÁŘEM - to jen tak na okraj. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hmm, cítil som sa ako na pedofilnej výstave šteňat... booore, 110 minút jakotu pre nič... tzv. Stewartka nedokáže hrať, pobehuje tu tak splašene ako v "Twilingu", len s tým rozdielom že tuna je v jednom kuse s holým zadkom. Otravuje ma jej výstup, krik, ksicht (klamal by som, v určitých uhloch pohľadu noo) ale inak? alergia... No a duniaci starý foter Soprano? asi mi vzali kus srdca, nedokázal som sa do tohto vžiť. 4/10 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pekne z ostra a priamo zrežírovaná realita, odhaľujúca ďalší príbeh v ktorom sa pretínajú protikladné pocity dospelých a teenegerky, ktorá hľadá to správne miesto vo svojom živote. Pomoc, ktorá sa jej dostala ju z časti predsa len zasiahla a pomohla jej k hľadaniu nasledovného zmyslu života, len škoda, že jej ďalší spôsob života, už nebol zobrazený. James Gandolfini sa u mňa zapísal v dobrom svetle, už v seriály Sopranovci, kde tiež hral rolu otca v ktorej mu to ozaj svedčí. Aj teraz sa stal tým najväčším ťahúňom a ako silný buldozér pôsobil nezastaviteľne, keď tlačil všetku tu zátaž pred sebou a svojou chlapskou, tvrdou povahou skvelo zakrýval svoje vnútorne pocity. Do celého projektu dobre "brnkal na strunu" Marc Streitenfeld, ktorý občasnými jemnými tonami prispel k trocha tmavšiemu a pochmúrnejšiemu obrazu. Pomalý spôsob rozbaľovania deja a tiež nadviazanie do úvodu, prinúti človeka si všímať každý moment a to mi celkom vyhovuje. Takto z ľahka krok za krokom sa odkrývali aj tieto jednotlivé udalosti, doplnené vkusnými humornými dialógmi (budeš si ma vydržiavať? kúpiš mi pekné veci? áno, kúpim ti zmeták a lopatku), či ostré používanie vulgarizmov, ktoré sú bežnou formou v živote a ktoré často odľahčujú vypätú situáciu.70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně syrové a drsné drama,které určitě stojí za to vidět.Kristen má úžasnou roli,ona snad nikdy kromě stmívání nepůsobí stejně,její sexy mladinká děvka,která žije svůj drsnej a zpackanej život,mě totálně vodbourala.Celkem klišovitý příběh,kdy se manželský pár dostáva z úmrtí jediného dítěte,dostal však skvělý náboj v podobě umíněného otce,který chce za každou cenu zachránit mladou a ztracenou dívku,z koloběhu jejího mizerného života.James Gandolfini podává opět famózní výkon a na souznění s Kristen na plátně,je radost se dívat.Škoda je,že se příběh neodehrává v rychlejším tempu a prakticky všechny dramatické události,se odehrávají na jednom místě,při čemž se pořád řeší sprostá mluva hlavní hrdinky.V tom režisér bohužel projevil málo invence a odvážnosti.Stejně tak vyřešení manželské krize a zapojení ženy do záchrany dívky a vlastně i tak vlastního života,neproběhlo zrovna nejlépe a to nemluvím o více než divném úmrtí milenky hlavního hrdiny na infarkt,v nějakých 40 ceti letech,při postavě cvičitelky aerobicu... ;-) ale i přes těchto pár nedostatků je Welcome To The Riley's více než slušným dramatem,kde já opět ocením skvělé herecké výkony a dobrý scénář,jenž bohužel lehounce utrpěl režisérskou jednoduchostí,ale i tak milých 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný malý snímek, který sice příběhově ani režijně nijak neoslní, ale herecké obsazení je natolik povedené, že si film bez problému udrží divákovu pozornost do konce, ačkoliv se ve své podstatě nic nevyřeší a divák se nedočká žádného zadostiučinění. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Příběh Douga (James Gandolfini) a Lois (Melissa Leo), kterým zemřela patnáctiletá dcera při autonehodě. Jejich manželství je v krizi. Doug spí s jinou ženou a Lois nevychází z domu. Vše změní Mallory (Kristen Stewart), kterou Doug potká ve strip klubu. Krásně napsaný a zahraný příběh o tom, jak krásné je o někoho pečovat a jak se vyrovnat s manželskou krizí. Jsem rád, že Kristen se nenechala zhýčkat sérií Twilight a ukázala se jako velmi vyspělá herečka. ()

Reklama

Reklama