Reklama

Reklama

Gordon Sisters Boxing, The

všechny plakáty
Akční / Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1901, 2 min

Obsahy(1)

Jeden a půlminutový krátkometrážní film z díla Thomase A. Edisona, ve kterém boxují dvě ženy v šatech. (zdeny99)

Recenze (9)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

História boxu si tu mohla zapísať ďalší míľnik a svojím spôsobom to bolo zaujímavé, či vtipné aj keď násilie nemusím. Okrem toho, že sa tam skoro dve minúty tĺkli, to však ničím nezaujalo. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Dosiahnuť monotónnosť v necelých dvoch minútach je umenie. A aj keď ide o menšinovú záležitosť: ženský box zo začiatku 20. storočia, kde si súperky rozdávajú navzájom údery v dlhých sukňových šatách a vlasmi v drdole alebo obtočenými okolo hlavy, na viac ako dve hviezdičky to nie je. Zopárkrát som v priebehu filmu pozrel na hodiny, že kedyže už len tomuto furt rovnakému dynamickému obrazovému boju bude koniec. ()

Fingon odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo má problém s boxujícími kočkami, já zase s boxujícími ženami. Ovšem ta v černém měla moc hezkou sukni... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na téměř dvou minutovém videu uvidíme ženský (sesterský) box. V levém rohu se utká žena v černých šatech a v pravém rohu žena v bílých šatech. Gong! Žena v černém vyráží, levačka, levačka, levačka a znovu levačka, levačka, levačka, pravačka áá žena v černém málem upadla (takže je to jasný, žena v černém je prostě levačka). A už se řežou obě dvě, levačky, pravačky jen to sviští, jen to lítá. Žena v černém se rozmáchla prudkou levačkou...škoda, bohužel doprázdna a v tom využívá svoje šance žena v bílém a zasazuje protivnici levačku a pravačku. Žena v černém si to ale nechce nechat líbit a ukáže krásnou otočku s následnou uštědřenou ranou do obličeje své protivnici. Už se zase řežou obě dvě, hlava nehlava a využívají přitom obě ruce. Zdá se, že žena v bílém naděluje prudké rány do brady. Opět se to řeže, levá střídá pravou, žena v černém se rozmáchla levou rukou....a ženě v bílém se podařilo uhnout této prudké ráně. Teď se řežou daleko prudší rány než předtím na obou stranách, přičemž žena v bílém, která narozdíl od své protivnice (která kombinuje levou a pravou) zasazuje tvrdé rány pravačkou. Potom začne kombinovat i žena v bílém (už jí pouze pravačka (při této tvrdé řežbě) v žádném případě stačit nemůže) a předvede nám otočku, kterou použila ve špatnou chvíli v roji létajicích boxerek své protivnice. Dále se to řeže, žena v černém levá, pravá dopadá na protivnici a žena v bílém se pokouší o stejný manévr, bohužel už je na ní znát, že jí dochází síly a tak spíše rány inkasuje........Vítězem se stává........žena v černém. ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen během jednoho dne. (zdeny99)

Reklama

Reklama