Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

75% max. Dobré téma střetu vyspělého s rozvojovým světem. Rozlišnosti i společné problémy. Zahráno dobře, klasicky výborný Bernal, ale ani zbytek osazenstva nezaostává. Škoda hodně rozvleklého začátku a několika hluchých beztempových pasáží, prostříhání aspoň o 20 minut by tomu hodně pomohlo. Taky by to mohlo v silných momentech ještě přitvrdit. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Mísilo se mi zde několik filmů s podobným nádechem (od Iñárrita, Lost in Translation). Život všech tří bytostí skýtal samotu, únavu, bolest, lásku k dítěti, vyhoření...bez ohledu na kontinent. Ellen byla bezpochyby dobrou matkou, ale na konci filmu se zachovala zpátečnicky. Leo se zřejmě držel svých zásad být čestným a věrným a i když toto porušil, neztratil u mě na hodnotě. Jeho život dostal jiný směr a rozměr. Určitě dozrál. Životní příběh chůvy uměle a zbytečně vsazen, inspirace pro samostatný film. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se plácáme na vrcholu civilizace a pořád nám to je málo. Výborné existenciální drama, jen některé scény byly až příliš prvoplánové a bylo jasné, co nám tím chtěl režisér podsunout a já mám radši filmy, které přirozeně plynou a divák si v nich to poselství musí najít sám. Jinak ale Mammoth nemá chybu a k mírně filozoficky zaměřenému večeru se náramně hodí. ()

sestrad 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuju nový, vysoce sofistikovaný kýč: formálně není celkem co namítat, ale jinak místy srdceryvný, hodně vypočitatelný, přitom nesmí zapomenout na nějaké obecnější mravolično (těžký život v Thajsku, rodina má být spolu atp.) a závěr sice nemusí být sladce smířlivý, ale aspoň k tomu mít nakročeno. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

herecký výkony (včetně dětských rolí!), hudba, interiéry, kamera. stojí na v podstatě jednoduchým, ale hodně lidským a propracovaným námětu. trochu bolí, ale nenásilně. je moudrej. takhle podle mě vypadá poctivý a smysluplný využití filmovýho média! ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný film. Ale cítila jsem z něj pouze nesourodost a obrovský emocionální odstup. Tenhle film ve mě nezanechal naprosto nic. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

a možná ten suchý dojem má podtrhnout odcizenost postav, o emocích se hodně mluví, ale málo se spoluprožívají, všichni jsou tam tak sami, cesta do pekel dobrými globalizačními úmysly..... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Mne sa to napriek zdĺhavosti páčilo. Nobody is perfect a to platí nielen vo filme, ale i v živote. Všetci hľadáme to, čo nemáme a na podstatné veci zabúdame. Pripájam sa k larelay, tiež som divák náročný.. ()

bery71 

všechny recenze uživatele

Mamut mě překvapil již svou nominací do filmového výběru běžných kin a i když mě to trochu znejistilo, byl jsem uklidněn - diváků bylo velmi málo. Další příjemné překvapení mě čekalo na plátně. Velmi lehce a srozumitelně vyprávěný příběh manželského páru. Herecký projev Gaela Garcíi Bernala působí jako vždy přirozeně a jeho ženská polovička mu obstojně vypomáhávala budovat solidní film. Chtěl bych napsat solidní drama, ale za drama Mamuth bohužel označit nelze. A bohužel právě ona absence jakýchkoliv překvapení a dějových zvratů celý film sráží dolů. Nakonec se sice vyšvihne trochu víš, ale na nadprůměrný film ro nestačí. Velmi vysoké tři hvězdy. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Snímky švédského režiséra Lukase Moodyssona považuji osobně za velmi dobré, tento je můj v pořadí už čtvrtý... Moodyssonovi se zde podařilo angažovat nešvédskou hereckou hvězdu G. G. Bernala, což jistě pomohlo u sledovanosti (hlavně v ženské části publika :-)). Režisér a autor námětu v jedné osobě se znovu zaměřuje (podobně jako ve snímku Společně) na mezilidské vztahy, touhu najít cestu k sobě přes všemožné překážky. Nic originálního, pravda, ale ve svém provedení se jedná o velmi působivou záležitost příjemné mozaiky různých lidských osudů z rozličných civilizačních okruhů. Moodysson nám v podstatě ukazuje svět jedinců, kteří v touze po lepším životě jen dosahují toho, že žít vlastně zapomínají, při honbě za kariérou mnohdy zapomenout, že strávit čas s bližními je lepší než imaginární cíl v budoucnu. Zajímavou částí je i hudba k filmu, kde můžete slyšet synth-popové Ladytron (s příměsí electro-clashe:)), Boney M, i klasiku v podání Goreckého zahraného českým orchestrem. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Krize hodnot a překvapivé propojení světů a kultur, nečekané následky, téma odcizení mezi partnery a nalézání pravých hodnot. Kdo se má lépe a kdo hůře? Všichni lidé na světě jsou stejní, prožívají totožná utrpení, mají podobné touhy a nejsou izolovaní. Život lidí z různých kultur na planetě se zdá být odlišný, ale naše životy jsou propojené, v přeneseně sova smyslu i fakticky, ať se nám to líbí či ne. Co je skutečná blízkost, láska a opravdové hodnoty? A co doopravdy nutně potřebujeme k životu? Minimalistický snímek, který hledá i nabízí odpovědi. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Snímok s úžasnou silou. Ak nepotrebujete k tomu, aby film u Vás vyvolal emócie, srdcervúce scény, ale dokážete sa zamyslieť nad zobrazovaným svetom, určite sa Vám bude tento film páčiť. Prinúti Vás premýšľať nad vlastnou ľudskosťou a nad ľudskosťou druhých ľudí. A určite má kvality, ktoré zaujmú aj náročných divákov. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

dal by som i viac ale ta podobnost s Babelom bola az prilis. Hlavny hrdina zavaleny v sucasnom svete konzumu odchadza do Thajska podpisat zmluvu o pocitacovych hrach. Jeho zena je lekarka a trapi ju zomierajuci chlapec ktoreho zabodla jeho vlastna matka. Ich vlastna dcera travi cas s filipinskou opatrovatelkou s ktorou sa citi lepsie ako s vlastnou matkou. Ich kontakt je viac mobilny ako fyzicky, vsetci precituju prazdnotu a do toho vsetkeho opatrovatelkine vlastne deti daleko doma zacinaju predavat sami seba len aby ich matka prisla spat domov do Filipin a nemusela pracovat tak daleko od domova.... ()

Reklama

Reklama