Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chci víc filmů s Johnem Cenou! Viděl jsem druhej a už teď mně přijde, jako kdybych koukal na klasickýho akčního herce současnosti. Krom toho 12 kol měl ještě k tomu hodně dobrej nápad s dobrými akčními scénami a prostě jednoduše vzato mi přijde, že jsem koukal na hodně dobrej akční film. To si ale bohužel nemyslí plno zdejších uživatelů. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Producent Nebezpečné rychlosti se v tom opravdu nezapře. Kdyby bylo těch rounds 6 místo 12, tak bych byla hned spokojenější. Po chvíli totiž nastoupí utepělost ze stále se opakujících honiček a zachraňování rukojmí. Cenovi je role napsaná na tělo, ale irský záporák je tak nějak o ničem. Má to ale své světlé momenty, přece jen Nebezpečná rychlost je moje oblíbená klasika, slabší 3*. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Taký The Marine bol omnoho lepší - 12 Rounds chýba lepší záporák a aj akcia sa mi zdala slabšia. A tých klišovitých momentov bolo na môj vkus trochu veľa. A mimochodom, čo mali znamenať tie neustále zábery na Dannyho nohu pridávajúcu plyn?(lame) Pointa celých 12 rounds ale bola celkom podarená, takže nakoniec aspoň za tri hviezdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ryzí akční film. Prostě se tam furt něco děje. Námět ze Smrtonosný pasti 3 je fajn a navíc je to skvěle zrežírovaný. Je tam spousta výbornejch akčních scén např. když to tam všechno ničil v hasičáku, tak mi to svojí koulervoucností připomělo Arnolda a jeho destrukci s jeřábem. Nebo se mi moc líbilo, když se řítil dolů ten výtah a ofoukl pokojskou. Nápadité a hodně cool. John Cena sice není dobrej herec, ale všechno vyvažuje pořádnejma svalama. Prostě parádní film na odpočinek. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá akční jízda ve stylu "Simon říká", tedy hry na pokyny, kde je nutné pozorně naslouchat, co je vaším úkolem. Harlin se pustil do téhle jemně obnošené žánrové berličky s vervou, ale jak už u něj bývá zvykem, opět si nelámal hlavu s mozkem. A tak se tu setkáme s osamělým géniem, který téměř bez jakéhokoliv vybavení připraví sofistikovaný plán, jenž zamotá hlavu nejen hlavnímu klaďasovi ale celému New Orleans. No, dobře, od akčního béčka se většinou nedá čekat významné promazání mozkových závitů, odpouštím. Horší je to už s obsazením hlavní role, v akčních pasážích Cena celkem nevadí, ovšem v těch několika ostatních jsem si říkal, zda nepřehodnotím svůj názor o nejhorším herci všech dob a ten patyzón, až se setmí, přece jen nesežeru. Raději zpět na začátek - jednoduchá akční jízda - a to má svou cenu. Za tři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama