Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (301)

Adrian 

všechny recenze uživatele

B-ckova vykradacka A-ckovych bratrickov. Pribeh akurat tak neoriginalny, aby ponukol dostatok priestoru pre Harlinove (vacsinou) vydarene akcne eskapady s chytrejsim rozuzlenim, nez prve 3/4 filmu naznacovali. John Cena je drevo, popri ktorom Arnieho herecke spektrum mimickych vyrazov je bohate nalezisko isnpiracnych zdrojov a aj zaporak ma k zloduchom typu Dennisa Hoppera, Alana Rickmana a Jeremy Ironsa este poriadny kus - hlavne na poli hlaskovania a charizmy. A hoci samotne finale je spravne over-the-top vo vsetkych smeroch, paradoxne ako bodka za spominanym "chytrym" rozuzlenim mi prislo ako neadekvatna rana pod pas. 6-7/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky mimoriadne úbohý remix tretej Pasce (aj s tým záverečným "rozuzlením"), ktorý nedáva vôbec žiadny zmysel a nemá nadhľad ani hlášky. Navyše záporák, hoci v Šanghajských rytieroch bol Jackiemu solídnym protivníkom, tu je za chudáka, ktorého by John Cena v skutočnosti zlomil jediným škaredým pohľadom. A aby toho nebolo málo, asi polhodinu som mal dojem, že Renny už to nedáva ani v akčných scénach. Že je to všetko hrozne upachtené a v zúfalej snahe napodobniť Greengrassa či aspoň Baya nechcene komické. Proste béčko, ktorému chýba béčková zábavnosť, pretože sa berie zbytočne vážne. Tak prečo to relatívne vysoké hodnotenie? Pretože všetko totálne valcuje nostalgia s koreňmi v prvej polovici 90. rokov. Takéto akčné filmy už sa dnes vôbec netočia, no bolestne nám chýbajú, pretože sme s nimi (poniektorí) strávili naše najlepšie roky. Dokonca aj tú počiatočnú ťažkopádnosť začnete časom vnímať ako zámerný oldschool, ktorý vám poskytne slušný prehľad o dianí na plátne. Okrem toho, od Harlina už sme videli podstatne horšie veci. 5/10 je v tomto prípade pochvala. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V samotném momentu pokoukání velmi příjemné. Jenže dojmy se rozutekly dřív, než jsem stačil promyslet komentář. Harlin je pořád třída a vystačí si opravdu s málem. Tomu zběsilému pobíhání po městě dává neskutečnou pružnost a dynamiku, kterou snímá neposedná kamera a všechno je šikovně sestříháno. Scénář nahazuje režisérovi na smeč nápadité akce i solidního napětí. Bohužel je to nevýrazná směska všeho, co máme (i nemáme) v akčních filmech rádi, tudíž výsledný dojem kazí silná míra předvídatelnosti. Škoda, i na toho Johna Cenu se dalo dívat. WWE-čko ale evidentně konečně našlo správnou cestu, jak oprašovat klasiku. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chci víc filmů s Johnem Cenou! Viděl jsem druhej a už teď mně přijde, jako kdybych koukal na klasickýho akčního herce současnosti. Krom toho 12 kol měl ještě k tomu hodně dobrej nápad s dobrými akčními scénami a prostě jednoduše vzato mi přijde, že jsem koukal na hodně dobrej akční film. To si ale bohužel nemyslí plno zdejších uživatelů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,234,694Tržby Celosvetovo $18,184,083Tržby za predaj DVD v USA $8,248,790 //počet predaných kusov 521,447Nebezpečná rýchlosť trošku inak, nuž príbeh ma kostru deja odkopírovanú zo spomínanej pecky ale rutinér Renny Harlin z roztrasenou kamerou, prevažne nudnou nedynamickou akciou a z necharizmatickým kamenným Johnom Cena v hlavnej úlohe patria skôr do béčkovej produkcie. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nařachaný mix Smrtonosné pasti 3 a Nebezpečné rychlosti, kterému zoufale chybí lepší záporák a hlášky. I přesto povedené akční béčko, v němž se Harlin ani nesnaží příliš experimentovat a pere do diváka jednu demolici za druhou. Výjimečně měl totiž kliku na scénář, který mu poskytuje pro akci dostatek prostoru a nakonec se ukáže být i o chlup chytřejším, než byste čekali. To vše samozřejmě v rámci návratu do devadesátek, kde podobné skopičiny pravidelně prováděli Schwarzenegger s Willisem. Cenovi sice chybí jejich charisma (ani ty supr adidasky to nezachrání) a jeho dedukční schopnosti nemají obdoby, ale 12 kol dlouhou hru na buldozer a pána na drátě utáhne bez problémů. Říkám víc takových filmů, při neskutečném finále na mě totiž dolehla obří vlna nostalgie. Kde jsou ty časy, kdy se podobných výplachů točilo několik do roka... 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ryzí akční film. Prostě se tam furt něco děje. Námět ze Smrtonosný pasti 3 je fajn a navíc je to skvěle zrežírovaný. Je tam spousta výbornejch akčních scén např. když to tam všechno ničil v hasičáku, tak mi to svojí koulervoucností připomělo Arnolda a jeho destrukci s jeřábem. Nebo se mi moc líbilo, když se řítil dolů ten výtah a ofoukl pokojskou. Nápadité a hodně cool. John Cena sice není dobrej herec, ale všechno vyvažuje pořádnejma svalama. Prostě parádní film na odpočinek. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cena je Výborný Akční Hrdina! Postavově podobný The Rockovi či Naftě, teda Dieslovi.. Škoda, že o Cenu není takový Zájem ..Zpět k filmu: Vynikající nápad, super zpracování .. Ale 12 kol mohli lépe promyslet, některé doslova odflákly, a je to škoda.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film na jedné straně kopíruje současné trendy videoherně koncipovaných akčních filmů (série úkolů, konkrétní scény přímo připomínající „stunt reels“ k poslednímu GTA) a reportážně impresivního stylu, ale obojí podkopává zaryté ulpívání na klasických žánrových strukturách a schématech. Na druhou stranu wrestling vždy byl o stvrzování konzervativních hodnot. Jen to v předchozích filmech od WWE nebylo tak křiklavé a absurdně vyhrocené. "12 Rounds" maskují svůj wrestlingový původ ve snaze nalákat širší publikum, ale jsou to právě mainstreamové prvky, co film sráží na kolena - rádoby detektivní momenty a alibistické omlouvání destrukce motivacemi postav. S ohledem na příběh nejsou akční scény koncipované jako tělesné konfrontace, ale přesto vykazují wrestlingové kvality – hrdina neustále prochází fyzickými překážkami, jeho tělo je precizní nezastavitelný stroj (příznačně je dáváno do paralely s tradičními americkými výkonnými automobily). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zblázněná akce s Johnem Cenou. Kamera, střih, obojí dá docela zabrat. Docela dost. Škoda toho, 12 ROUNDS je jinak kvalitní jízda, tempo od začátku do konce. Cena sice moc nefuckuje, netrhá týpky holýma rukama, nechopí se bazuky, dokonce si tady ani nesvlíkne triko, ale co, taky dobrý. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Produkční wrestlingová WWE poskytnula Johnu Cenovi ukázkový kurs na redukci podkožního tuku a nechala ho 100 minut prosprintovávat, proskakovat a propadat městem a jeho částmi. Cenova tepová frekvence snad nemohla klesnout pod 140 tepů za minutu a nutno dodat, že některé scény mohl divák využít coby kardiovaskulární cvičení. Akce Harlinovi vcelku jde, jen ta kamera by se nemusela tolik třást. O poznání horší je to se scénářem, který v klidu vykrádá ty největší akční pecky 90. let, a rovněž kvůli hercům bych si to znovu nepustil, jelikož Gillen nemá charizma a na Cenu mrkla před natáčením Medusa. Ok, jako akční jízdu to beru (pořád se něco děje, bouchá, uchází, skřípe, smykuje), ale dál se v tom (logice, scénáři) šťourat radši nebudu. A Cena lidi do kina prostě netáhne. 22 miliónů dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Akční jednohubka, která nemá čím oslnit, když už bylo všechno viděné. John Cena je ED WOOD mezi hollywoodskými herci. Zběsilý, překombinovaný střih, kdy si divák neužije ani jednu scénu, i když může být v dramatičnosti silná. Průměrný tří hvězdičkový (akční) popcorňák, bez větších výhrad - jen během projektu 12 ROUNDS jsem si neustále kladl otázku: "kde se ztratilo to Harlinovo kouzlo 90. let“? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, tak nějak při jejich sledování očekávám trochu toho nereálného hrdinství a jsem smířen s tím, že dobře mířená rána přebije chvilkovou absenci logiky. Proto mi nedělalo větší problém smířit se s tím, že zločinec Miles během dvou týdnů sprintu před zákonem dokázal připravit tucet vychytralých soutěží pro sympatického detektiva Dannyho, jenže Harlin při svých oblíbených výbuších zignoroval existenci fyzikálních zákonů tak okatě, že tentokrát jsou ty tři hvězdy o dost slabší než obvykle. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ano, kde je akčňákům let devadesátých konec, viď Renny? Při (nebo spíš až po) tomhle nostalgickém béčku vás třeba napadají věci, jako že na trojce Smrtonosné pasti jste vlastně byli ještě v kině kousek od vašeho domu, které už je dávno zrušené a místo promítání filmů se tam teď hraje bowling. Ach jo... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Renda Psycho Harlin - ten mistr mainstreamové rutiny a žánrových klišé - vykrádá v tomhle blábolu snad všechny akčňáky všech dob včetně sebe sama a je z toho jen pitomý guláš profláknutých scének bez nějaké smysluplné stavby příběhu a logiky děje, aby jeden mohl aspoň spokojeně zívnout, že si scénáristi jenom nehonili zvadlá myslidla. No, dokud je někdo ochoten takové spektákly financovat a stádo se v rámci žánru těší na oddechové dvd, budiž. Želbohu ale je to jen další zcela zbytečný vývar z odvaru. Chybělo mi šťastné třinácté kolo. Igitátor by v něm Rendu i s tím jeho bezcenným tlustokrkem Cenou a mdlou blondýnou nechal pojít na úbytě... A víc už zase škoda slov. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 22.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 2162., komentář zde lehce otrávený jako dvěstědvacátý - 22.4.2012) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin rekapituluje akční filmy 90. let, hlavně Nebezpečnou rychlost a Smrtonosnou past 3. Skromný rozpočet byl sice opět vytěžen na max, ale ocenil bych méně rutinní scénář, větší drajv a lepšího záporáka. Ale i tak těmhle jednohubkám od WWE fandím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wrestler John Cena jako multifunkční státní zaměstnanec města New Orleans (polda, hasič, tramvaják, pyrotechnik) proti hlavnímu záporákovi oplývajícímu charismatem urinou potřísněného bezdomovce z Wilsonova nádraží. Soubor akčních klišé nápadně čerpající z principu hry 'Simon says' z Die Hard: With a Vengeance postrádá až na samý závěr jakýkoliv nadhled, ovšem Harlin je natolik zkušený režisér, že vše ukočíroval s mazáckým přehledem a prozatím tak nemusí koketovat s myšlenkou předčasného důchodu ve vyhřáté finské sauně s chlazenou lahvinkou finské vodky. Jinak 12 Rounds je ukázkovým příkladem toho, jaký spásně inspirativní vliv měl pro filmové scénáristy vynález mobilního telefonu, ale zároveň je směšné, jak si ti chudáci vždycky musí lámat hlavu nad tím, jak se z něj, či na něj v tu pravou chvíli nedovolat.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na povrch vylezla, ale byť se Harlin snaží vymáčknout z premisy co nejvíc, pořád je to jen levná vykrádačka slavnějších bratříčků z druhého kolena bez sympatického hrdiny (Cenovo neherectví vážně sucks), s mizerným záporákem (takového chudáčka by střískal na hromadu každej českej pochůzkář) a nulovou originalitou. A ke všemu tomu úplně chybí emoce. 5/10 ať nežeru a za vzpomínky na časy pánů Reevese a Willise když běhali po ulicích a zastavovali autobusy nebo sestřelovali vrtulníky raketometem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po pomerne veľkom nadšení z Cenovej prvotiny 'The Marine' som napísal, že pri ďalšom hodnotení jeho filmu nastavím objektívne meradlá na vyššiu úroveň, no nejde to. Cena možno po tomto filme nenaštartuje svoju akčnú kariéru tak, ako to niektorí predpokladali, no akčný veterán Harlin si ho podchytil pod svoje krídla a po vyšachovaní z postu režiséra tretej časti série 'Die Hard' si natočil vlastnú naháňačku naprieč mestom a ukázal, že možno scenáre nepatria k tomu najlepšiemu, čo môže film ponúknuť, ale s akčnými scénami sa vie naozaj vyhrať a vyšperkovať ich do tej zvukom najzvučnejšej a obrazom najlákavejšej podoby. A mne to stačilo. S povzdychom nad tuctovosťou scenára, ale bez povzdychu nad dĺžkou filmu a s nadchnutím nad dobrými hláškami a skvelou akciou dávam štyri, s pomerne čistým svedomím. Po druhom zhliadnutí po takmer dvoch rokoch uberám na tri. 70%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Áchjo... Nečekal jsem žádnej hereckej koncert, ale tohle ? Jen další akční vykrádačka skvělých filmů jako Die Hard: With a Vengeance , nebo Metro a co hůř - s vyloženě otravným hlavním ''hrdinou'' alias kamenným ksichtem. Připočtěte trapný hlášky a dostanete 12 nekonečně dlouhých kol, po jejihž absolvování nemůžu dát víc než 30%. ()

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama