Reklama

Reklama

Dlouhá kaše

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Krátký, lehce vtipný, lehce pravdivý film o mezilidských vztazích, který vznikl za spolupráce se studenty SVOŠF v Písku. Tři osamělí muži a tři osamělé dívky se náhodně setkají jednoho nudného večera v baru. Všichni mají touhu spestřit si život seznámením. Bohužel první oslovení skončí neúspěchem a to spustí doslova lavinovou reakci. Za 10 minut se může stát mnohé a také stane. Kdo si večer užije a kdo ostrouhá? O hudbu k filmu se postarala kapela XXL blues band. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o hlubokou sondu do lidské duše namočené v pivu, spíše porvrchní tlachání, lehké přehrávání a nepřirozené chování postav s několika nepravděpodobnými konflikty a usmířeními, které je podřízeno pointě, jež vám vyrazí dech tím, jak málo vám vyrazila dech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemná známostní škatulata plynoucí odnikud nikam. Naštěstí Chramostův um pro zobrazení jakékoli formy "vztahovky" se už tady ukazuje v plné síle. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, to už aj v staničnom bufete vznikajú vtipnejšie a zaujímavejšie scénky zo života. Ale tak snaha sa cení a určite je vidno určité stránky talentu. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Během studií jsem viděl nespočet krátkometrážních pokusů, nicméně Chramosta má docela jasnou vizi. Nikam nevedoucí komunikace, lavinově se linoucí v zapadlém baru. Jeho (příjemně) kratičká etuda má myšlenku, takže zapracovat na dialozích a na studentský film půjde o slušný nadprůměr!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takové malé hospodské nic. Podivný vizuál a nedobrý zvuk gentlemansky ignoruju, neb peněz na výbavu takový studentník cinefilný mít moc nebude, bohužel je ale děj poněkud nudně šedivý (o šedé nudě v komentářích píšu docela často, tady to ale opravdu sedne jako málo na co) a divnost těchto hospodských prototypů to nespasí, ale je pravda, že velmi sympatické obsazení ženské části osazení nikomu neublíží. Hodnoceno cosi, co samo sebe zovalo Directors cut (má to osm minut, oproti zde uváděným dvanácti), viděno zde. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

až na ty děsivé neherecké projevy celkem koukatelná a vtipná etudka ze života tichých víkendových alkoholiků... :) 60% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zásadním úspěchem tohoto filmu je, že je jednak krátký (není to myšleno v negativním smyslu) a jednak se vůbec nesnaží tlačit na pilu. Minimalisticky pojatá stylistická stránka filmu přesně odpovídá civilnímu příběhu, který se před kamerou odehrává. Žádné barvičky, žádné přefiltrované obrazy, žádná ideologie. Vidím to na čistých pět. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +potěší Kubařová, Hofmann, dobrá hudba, příjemný dojem -určitě by se mi víc líbilo, kdyby to bylo barevné/// Tak jsem se konečně dostal k dlouho vyhlížené prvotině režiséra Jana Chramosty a ač jsem se původně obával, že budu muset nadsazovat, není tomu tak. Jsem spokojen a udělalo to na mě dojem. Celkem zajímavý pocit z toho jak vzájemné sympatie/ nesympatie a okolnosti mohou sehrát roli při seznamování./// Celkem 67%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

"Dlouhá kaše" mě nadchla a vyvolala několik spontánních záchvatů smíchu. Repliky jak z nějaké příručky o balení - kapitola "Jak to nedělat" :) Černobílý vizuál sem skvěle sedne a dává vzpomenout nejen na zmiňovaný Jarmuschův snímek "Kafe a cigára" z r. 2003, ale i Passerovo "Fádní odpoledne" z r. 1964. A hlavně - hlavně Veronika Kubařová! Jeden vykřičník málo :) Tleskám vestoje. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Slušná amatérská práce (režie, kamera). Brzdou jsou určitě herci a kompletní scénář včetně chování postav. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Chramostovy krátkometrážní pokusy mě začínají čím dál více zajímat. Tenhle kluk má slibný filmařský potenciál a byla by škoda zůstat jen u studentských filmů. Bylo by fajn se pustit do celovečeráku. ;-) 75% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Depresivní večer ve společnosti skupiny asociálů v jedné hospodě čtvrté cenové. Kdosi se osmělí k mezilidskému kontaktu a způsobí lavinovitou reakci. Kdo si nakonec pokecá a kdo zůstane sám? ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Kraťas jakoby vypadlý z Jarmuschova filmu Kafe a cigára. Sice zůstaly jen ty cigára, ale atmosféru to má dobrou a nápad s "lavinovou reakcí" není vůbec špatný... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Chramosto, Chramosto, ty kluku jeden ušatej. Že ty jsi sedával před lety v Damúze někde v rohu a pozoroval to všechno? Dobře ty :-) ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad, dobře zpracovaný, ale moc mi nesedly dialogy a už vůbec ne styl hraní herců. Kdyby byla krapet lepší forma, převážně tedy po herecké stránce, hodnotil bych výše, ale jinka fajn včetně vychytaného závěru... ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc - spíš nic než moc. Do očí bijící příšerné herecké "výkony" bych i přešel s nadhledem (přece jen jde o studentský film), mnohem tristněji na diváka však dolehne naprostá nesmyslnost a nelogičnost reakcí předepsaných scénářem jednotlivým postavám. Opravdu chci vidět někoho, kdo by se v reálném životě zachoval jako některá z postav těch magorů. ()

Reklama

Reklama