Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

devNull 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na shlédnutí Resident Evil: Degeneration velmi těšil. U serie Resident Evil mám nejradši první díl, ale byl jsem zvědavý i na zpracovaní v ComputerGraphic stylu, navíc s původními postavami z PS hry. Byl jsem zvědav, jak se tvůrci poperou s hororovou, ale zároveň lidskou stránkou filmu. Bohužel už první půl hodina mi řekla, že jednoduché dialogy a předvidatelné chování "aktérů" nebude nic víc, než další slabší film. A to je škoda, protože v takovémto zpracování se potýkáme hlavně s pohádkami a "seriózní" filmy dopadají mnohem hůře. Film mě nijak nepřekvapil a chvílema i trochu nudil, i když se snaží být hodně svižný. Dívá se na to krásně, některé scény jsou k nerozeznání od reality.. a oheň je zpracovaný vskutku nádherně. Přesto to ale na větší hodnocení nevidím. Přišlo mi, že herci často "hrají" to samé. Po několikáté už mě nudily dramatické pohledy na vojáky a čekání na hlášku, kterou jsem stejně čekal. Co mě bavilo, byla jedna z prvních akčních scén na letišti. Mutace hlavního záporňáka mi přišla dobře ztvárněný nápad, ale toho známe už ze hry.. Odpočinkové pokoukání, u kterého bych stihl dělat i jinou práci. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedinej filmovej Resident evil kterej uznavam narozdil od trapacky serie z Hovnovichovou tak v tomhle animaku najdeme jednak postavy ze hry i ten pribeh tu je velmi verne vykreslen podle hry diky cemuz si to drzi tu pravou Residentovskou atmosferu kterou proste znalec a fanaticky fanousek hry jako ja musi ocenit ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Resident Evil- Rozklad má spoločný s hranou sériou resident evil iba námet. V prvom rade upozorním, že nemám rád fantasy. Film sa vezie na úspechu hranej minisérie. K plusu patrí to že Japonci aspoň nespravili hraný film ako to býva vo zvyku pri pričleňovaní sa k slávnejším filmom. Mínusom je už spomínaný jav, že je to všetko animované a tak divák stráca nejaké to stotožňovanie sa. Akčné scény vyzerajú dosť úboho. Celé mi to pripadalo ako nejaká RPG hra v tretej osobe ktorú by som asi po pár leveloch odinštaloval. Film sa mohol uberať smerom tak ako Animatrix ktorý objasňoval niektoré veci medzi hranými dielmi, no v tomto prípade si animátori vybrali cestu vlastného príbehu čo sa mi nezdá byť dobrý nápad. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako neznalcovi hry a divákovi, ktorý pozná iba hranú trilógiu, je mi tu súdené spomenúť len pomerne vydarenú animačku (ináč mačkoidné pohyby si obzvlášť pochvaľoval náš kocúr) a miestami dobre zvládnutý slow motion. Samotný príbeh ma oslovil o čosi viac ako predavač Nota Bene, či obchodník s antidekubitnýmí matracmi a keby bol hraný, mal by som kvôli dementným dialógom problém to celé dopozerať. Film má od poriadneho hororu smiešne ďaleko a celé to divadlo môže slúžiť akurát tak Japoncom, aby sa mohli búchať do pŕs, ako vedia pekne kresliť. Tri slepé myši. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Animovaný Resident je jedna velká nuda. Dialogy a příběh je opravdu fádní. To co stojí za zmínku jsou známé postavy ze hry a velmi dobré vizuální zpracování. Vizuální zpracování je totiž úchvatné a jediné co vás bude trápit je fakt, že je film dost tmavý. Ano tady taky přichází jeden z velkých negativů filmu. Film se odehrává spoustu času ve tmě a tak největší plus se vlastně stává záporem. Film ocení především fandové, pro ty je to vlastně určené. Protože nový příchozí divák spoustu věcí nepochopí a tak kouzlo tohoto filmu pro něj nebude mít význam. ( 30 procent ) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama