Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po propuštění z armády se Brian Flanagan vrací do rodného Queensu. Je to velmi ambiciózní mladík, který sní o úspěšné kariéře a rychle nabytém bohatství. Po slibném začátku však přijde studená sprcha. Je nucen přijmout práci jako barman v jednom z newyorských klubů. Jeho zručnosti si brzy všimne kolega Doug a přesvědčí ho, že i míchání koktejlů se může stát zlatým dolem. Naučí ho nejen míchat nápoje jako žonglér a tím okouzlovat ženy u barových pultů, ale také mu předá svou cynickou životní filozofii, podle níž je cílem oženit se s bohatou ženou, a dosáhnout tak pohodlného života bez nutnosti tvrdě pracovat. S Dougovou pomocí se Brian zanedlouho stane koktejlovým králem a hvězdou řady klubů. Časem zatouží po vlastním podniku a vydá se na Jamajku. Jednoho dne se tu setká se sympatickou nezávislou umělkyní Jordan, zamilují se do sebe a láska začne pomalu měnit hodnoty do sebe zahleděného barmana. Jenže potom Brian šlápne vedle, stane se milencem starší velmi bohaté manažerky. Brzy si však uvědomí, že udělal obrovskou chybu. Jenže získat Jordan zpět nebude snadné. (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

golfista 

všechny recenze uživatele

Ničím nad průměr nevybočující snímek o tom, jak chudý barman ke štěstí a rozumu přišel. Nicméně Bryan Brown je sympaťák, Elizabet Shue je moc pěkná a Tom Cruise je Tom Cruise. Výsledek - film pro pohodový večer, který vás nenadchne, ale ani neurazí.. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Parodie na dravost osmdesátých let se všemi faktickými nedostatky této doby, našroubovaná na neuvěřitelně bezradný příběh. Směs ekonomických pouček aplikovatelných v číšnické praxi a demýtizace amerického večerního školství. Mýtus snu a přetransformovaná pohádka o popelce vykreslující sociální rozdíly. Ubohé herecké výkony s puncem růžově svítících neonů. Bohužel bez hlavního elementu, kterým kokain bezpochyby je, to opravdu nejde. Zjizvená tvář říká „The world is yours“......bohužel těžko nacpete jizvy na zubícího se amerického floutka se srdcem na správném místě a podnikatelskou příručkou pod barem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z dlooooouhé řady filmů z osmdesátých let o tom jak hloupý Honza nebo Tom nebo vlastně Brian hledal svoje štěstí. Vyniká spíš mentor Bryan Brown a krásná mladinká Elisabeth Shue, které to ovšem bude mnohem víc slušet až ve druhé polovině devadesátých let;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková romantika jak prasečí prdel, ale nic ve zlým. Tomík se nám tady promenáduje s rozeplou plážovou košilkou, básní nám tam, zamiluje se, zahrají mu k tomu Bechboys svoje Kokomo a vůbec kýč jak bič, ale všechno je to tak upřimně naivní, že tomu člověk má chuť dát pusinku a objednat si nějakej ten míchanej blázinec. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl své kouzlo na konci 80.let, nyní je to pouze kýčovitá, vyšumělá a ničím nezajímavá limonáda. Dvě hvězdičky ze sentimentu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $78,222,753Tržby Celosvetovo $171,504,781║ na prvý pohľad strašná banalita okolo koktailového barmana ale Cruise dokáže utiahnúť aj takúto povrchnú telenovelovú smotanu, v pohode stráviteľné /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bramanský film s krasavcem Tomem Cruisem v hlavní roli. Jako vždycky film aspoléhá na tohoto mladého krasavce a přínáší celkem zábavu na letní večery... ()

tron 

všechny recenze uživatele

KOKTEJL je typická americká rozprávka zo súčasnosti o krásnej, nevinnej a čisto úprimnej dievčine, ktorá v exotickom prostredí podľahne šarmu miestneho bezstarostného playboya (Tom Cruise) a naivne verí, že je to jej princ na bielom koni. Keď sa presvedčí, že je to stále len kvalitný chlípnik, odíde, ale playboy odrazu začne mať pocit, že mu v nenaplnenom živote niečo podstatné chýba a tak cez množstvo problémov dostane dievča znova na svoju stranu, oplodní ju a založí si úspešný bar plný dobrých kamarátov. A ja musím povedať, že to nie je až také zlé, ako to znie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise je tu často hodnocený jako klenot filmu. OK, hraje dobře a má charisma, ale mě přeci jen víc zaujal sympatický Bryan Brown. Jednoduchý příběh zabalený do typické "USA 80. léta" strouhanky se vším všudy. Nenadchne, neurazí a když bude čas a chuť, určitě se na něj rád podívám znovu a s flaškou po ruce :) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mihne se tam hezká Gina Gershon a je tam jedna hezká písnička od Bobbyho McFerrina. Nic víc jsem v tom filmu nenašel. Jinak dělat za barem musí bejt hotovej očistec. To snad radši makat ve fabrice u pásu na 3 směny... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bar je otevřen!!!! Film, který jsem svého času žral jako máloco (my kluci od barů holt držíme při sobě, i když makáme jen nárazově) a bylo mi úplně jedno, že je to vlastně hodně plytký mix dramatu a romance, přičemž první, uvolněná polovina jasně převyšuje tu druhou, zachmuřenější, kde Bryan Flanagan konečně zjistí, co je jeho opravdovým snem. Dneska už to Donaldsonovi tolik nebaštím, ale pokaždé, když navštívím jeden z pražských Fridays a dostanu před sebe s láskou umíchaný drink s prvotřídní ozdobou a dlouhatánským brčkem, vzpomenu si právě na Koktejl a Toma ve slušivé černé košili. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kam si zařadit tuhle směs alkoholického opojení v podobě atraktivního barmanského řemesla a nealkoholické limči zastoupené nijakým scénářem? Na drama je to opravdu málo propracované. Heywood Gould si se svou prací nad scénářem asi hlavu nelámal, tudíž nějaké dokreslení charakterů všech, nejen těch hlavních postav, mu patrně uniklo mezi řádky. Spád tam sice je, ale postrádám tam návaznost a hlavně jakous takous působivost, která je dramatům blízká. No ta romantika možná, i když ne tak okatá jako v klasických romantických filmech. Stejnak se to celé točí jen kolem šarmu a svůdnickém charisma Toma Cruise, který podobně jako jeho kolega Bryan Brown, dostal do výminku alespoň pár vtipných a leckdy trefných hlášek. Rejža pro mě dost nenápadných filmů Roger Donaldson vsadil asi hlavně na to atraktivní prostředí nezvyklého filmového řemesla a možná i na tropické ostrůvky, ale jinak se prakticky nejde o co opřít. Dívčí element v podobě jistě půvabné Elisabeth Shue působí charakterově dost slabě. Hudební doprovod co se písničkového pojetí týče do prostředí zapadá, nijak ho však nevylepšuje. Ta všudypřítomná myšlenka jak zbohatnou a za jakou cenu, s kým se kde vyspat a kam se pohnout z chudších poměrů směrem ke smetánce, to nekonečné omílání důležitosti peněz, kterého má člověk z civilního života připomenuto dost a dost, tohle je zkrátka na dobrý film málo. Kupa otázek na které není jednoznačná odpověď a pár těch už zmíněných hlášek řadí celá Koktejl snažení někam kamsi ke slabšímu průměru. Rozhodně to není film na vícero pokoukání, protože s každým dalším jeho zajímavost musí nudně slábnout. Proto dávám tak 2 a 1/2. Spíš za originalitu zvolené profese, než za osobitost zpracování. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cruise je za barem překvapivě sympaťák a jeho básnické eskapády navodí nejednomu divákovi příjemný pocit lehkého úsměvu. A ačkoli je příběh (jak nula k penězům a štestí přišla) značně provařený, za zvuku osmdesátkového diska, příjemné nostalgie a spousty alkoholu, ho nemůžete odepsat úplně. Romantická linie vztahu je průhledná až běda, samotné jednání hlavního hrdiny leckdy lehce přiblblé a celé je to až příliš sentimentální a plytké. Přesto všechno je Donaldsonův výtvor nebývale sympatický a ačkoli dotyčný recipient kroutí hlavou každých 5 minut, nelze si při závěrečných titulkách nepostesknout, jaký Hollywood tenkrát býval. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Se svými typickými hereckými manýry se Tom Cruise pustil do vděčné role volnomyšlenkářského playboye a rozehrává ji způsobem zcela vlastním na tento typ rolí. Moderní pohádka o nablýskaném barmanovi, který své životní „hodnoty“ nachází až za barovým pultem, přidává další cenné plusové body do Cruiseovy vzrůstající kariéry!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise v začiatkoch svojej filmovej kariéry využíval prevažne imidž a až na druhom mieste herectvo a natočil veľa snímkov, kde si zahral sympatického fešáka, ktorý láme dievčenské srdcia. Či už ako pilot, vodič závodiakov, brat autistu alebo v tomto prípade barman. Podľa mňa sa jedná o jeden z tých lepších Cruisových filmov, ktorý síce nevidel každý, ale rozhodne stojí za pozretie. Film má však mnoho hluchých a teda nudných miest, ale za to skvelého Bryana Browna, ktorý skvele konkuruje výkonu Toma Cruisea a mužské oko poteší krásna Elizabeth Shue. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nezvyklá ejtisácka komédia. Hlavne mi tu chýba synth hudba, ale celkovo do pôsobí až príliš rádoby-nadčasovo. Tvorcovia sa snažili vyhnúť mnohým vtedajším trendom. Avšak pre správne zhodnotenie filmu je potrebné si ujasniť jedno: ako vážne mysleli tvorcovia určité pasáže? Aké pasáže? No napríklad celú dejovú líniu o tom "ako zbohatnúť" a "vzťah s milionárkami". A myslím si, že tvorivý tým koko.. ehm koktejlistov to myslel až príliš vážne a podával to bez akejkoľvek nadsázky. Niektoré scény sú neskutočne trápne a stačilo by trošku vtipu a bola by z toho paródia. Ale nie - tak je to len podpriemerný film s nadpriemerným Cruisom. Na 80s strašne slabé! ()

Reklama

Reklama