Reklama

Reklama

Dokaž to!

všechny plakáty
Trailer

Mladá Lauryn (Mary Elizabeth Winstead) pomáhá po předčasné smrti svých rodičů bratrovi Joelovi (John Reardon) s provozem autoservisu, který jejich rodina provozovala. Současně ale trénuje na zkoušky do taneční školy v Chicagu. Když je ale na zkoušce odmítnuta, nedokáže se vrátit zpátky domů. Dana (Tessa Thompson), se kterou se seznámí, jí nabídne možnost ubytování a sežene jí práci účetní v místním tanečním klubu.
Jednoho dne po zavření klubu, nedokáže Lauryn odolat pokušení a zkusí si zatančit na prázdném podiu. Místní DJ Russ (Riley Smith) ji při tanci uvidí a zjistí, že je dost dobrá. Zanedlouho se mu podaří prosadit, aby Lauryn dostala šanci naostro, ta po krátkém zaváhání souhlasí. Cesta za sny ale obvykle nebývá tak jednoduchá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Duane Adler, Nicole Avril .. Co vám budu nalhávat, těch relevantních 50% zaokrouhluji nahoru za úžasně roztomilou a především pohyblivou Mary Elizabeth Winstead. Jednorázovka podle nejzaručenější filmové šablony, přesto i proto mlask. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tanečním filmům odpustím ledacos, ale tohle bylo moc. Klišovitá demence na druhou a ani ty taneční čísla nebyly nijak úchvatný. 3/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Holka-samouk z buranova se vydává do velkoměsta za svým tanečním snem. Limonádička pro puberťačky. Jednu hvězdu samozřejmě za Mary Elizabeth. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Padesát" s odřenýma ušima, pozadím a přerostlou ofinkou Mary Elizabeth Winstead, aneb začínám věřit zvěstím, že má každý producent doma v garáži hi-tech počítač, jenž mu po zadání několika slov vygeneruje scénář přesně podle šablony. Klišé střídá klišé, originalitu byste nenašli, ani kdybyste stáli centimetr od plátna a zvraty odhadnete půl hodiny dopředu. Proč teda ten snesitelný průměr? Prostě proto, že se na taneční čísla dobře kouká, že je stopáž příjemně krátká a celé to běží takříkajíc na setrvačník, přičemž si z filmu můžete dělat srandu nebo se válet po přítelkyni. Na první rande ideální (chlapy se pokochají, ženské zaslzí.) Cajk. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Choreografie 9/10/// +moderní taneční hudba, Mary Elizabeth Winstead skutečně vynikne, výborná choreografie, hezký příběh -mohlo být klidně delší, mělo tu být ještě víc tanečních čísel a příběh je z těch jednodušších/// U Dokaž to! jsem se příjemně bavil. První co mi asi prolítne hlavou je vzpomínka na film Divoké kočky, který byl taky cestou jedné mladé dívky za svým snem. Tentokrát tu sice hlavní postava nemá svého otce, má tu však svého bratra, do toho lásku, starosti s tím kde složit hlavu a snahu o to se dostat na školu. Holka má štěstí a podaří se jí zakotvit v jednom tanečním klubu a já si opět vybavuji Divoké kočky. To ale rozhodně není mínus. Stejně tak jako se dokážu na zmíněný film dívat stále dokola, tak stejně tak se dokážu na podobný příbeh dívat znova a znova. Tento typ filmů je prostě kouzelný, s příjemnou hudbou, sympatickou hlavní hrdinkou (tentokrát s dcerou Johna McClanea) a přitom je tak jednoduchý a naivní, že dokáže vždy pohladit, zabavit a po stránce hudební kvalitně uspokojit. Chtěl jsem na to jít do kina. To sice nevyšlo, ale tenhle film ano, ten se povedl./// Celkem 80%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Provokativní a velmi sexy. Ačkoliv film působí dojmem neexistujícího scénáře tak je to snad poprvé co mně to ani trochu nevadilo. A proč to nevadilo? Chybějící scénář tu nahradila talentovaná a do rytmu skladby Just dance od excentrické Lady Gaga vilně vlnící se kráska Mary Elizabeth Winstead. Tohle mě dostalo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tanečné filmy sa delia na dva druhy. Buď tam hrá Julia Stiles a má to scenár, alebo je hlavná postava megasexi modelka (čím by bol Flashdance bez Jennifer Beals, že?), má to na chlp rovnaký príbeh a postavy, a mužské party hrajú nejakí neznámi hezouni. A v tomto prípade ešte strašnú hudbu a podpriemernú choreografiu. Takže jednou vetou: Mary Elizabeth v elasťákoch. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že u mnoha tanečních filmů mě oslní tanec a ve výsledku mi ani nevadí, že film byl jinak dějem docela slabý, takže jsem schopná dát i vyšší hodnocení. Zde však originalita chyběla úplně a i když tanec nebyl špatný, jaksi tomu chyběla ta pravá jiskra. Nemluvě o hereckých výkonech, které i na taneční film mohly být o kapku lepší. Nebylo to tak zlé, ale průměrné určitě. ~(2,6)~ ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

No, mám rada a to veľmi filmy takéhoto typu, hlavne keď sú také milé a tancuje sa na naozaj dobré pesničky. Nebyť toho, že v tomto filme bola na konci Lady Gaga s pesničkou Just Dance a že tam bol T-pain so shawty get loose, a ešte Teach me how to dance tak asi nie. Tento film patrí k tým horším tanečným filmom. Dokonca ani hlavná hrdinka mi nesadla. takže asi 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Banální, od dob Flashadance stokrát recyklovaná a stále stejná historka, která se ani nesnaží přijít s něčím novým. Neoslní dokonce ani tanečními čísly. Jediným, za to výrazným plus, který mě donutil dokoukat to až do konce, byla sympatická Mary Elizabeth Winstead v hlavní roli. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pár štastných náhod a z neznámé husičky je rázem krásná všemi obletovaná labuť chovaná ve zlatě. Že už to tu bylo tisíckrát? No a, jenže v žádném v tom "tisíckrát" nehrála Mary Elizabeth Winstead, jež se nám pomalu proměňuje v krásku filmových pláten. Je mladá, je krásná, a umí se sakra dobře hýbat.___ Dokaž to! je popravdě hrozná ptákovina ne nepodobná Let´s dance, béčko mezi dramaty (no ono to vlastně moc drama není, spíš by seděla kategorie taneční, případně tedy taneční drama). Takže: Pokud jste muž, doporučuju otevřít zeširoka pusu, přilepit oči na obraz, dát si pod sebe slinták a.. VYCHUTNÁVAT. A dámy? Ehmm. Líbí se vám Libor Bouček (Riley Smith)? Ne? Smůla, pak už vám zbývá jedině slušná porce tance a moderní hudby á la Britney a Christina.___Čekáte-li strhující drama s ohnivou zápletkou a nejlíp ještě vytříbenou pointou, pak na tohle do Palace Cinemas rozhodně v prosinci nechoďte. Leda v lednu :-)__-Edit:Dallas: Já jo, jedním okem titulky, druhým okem M.E.W :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kterak vesnická pipka v Chicagu ke štěstí přišla... Musela jsem držet v pohotovosti všechen svůj nadhled, který mně pomáhal překonat ohleděná popelkovská klišé, abych stejně skončila u prdelnakopávajících hlášek, ale dovedu si představit, že určitá věková skupina děvčat z toho všeho, rozuměj - velkoměsto, tanec, kluby, hadry, svoboda a romantika - musí chrochtat blahem, na mě ale nefungoval ani odfláknutý casting, to unylé děvče bez jiskry v oku a sexappealem v mínusu se krom nesporné taneční dovednosti ocitlo ve své roli omylem (a bohužel ne sama) a z Popelčiných tří oříšků otevřela maximálně jeden - šperhákem... takže si lze cenit pouze několika tanečních výstupů, jenže k tomu mně nebylo potřeba prokousávat se hromadou cukrové vaty, u které mě nepřekvapí, že bude jen sladká a lepivá... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak já s tanečními filmy nemám téměř žádné zkušenosti, takže nemůžu srovnávat. Čas od času mi stará překecá ať se s ní na nějakou tu romantickou ptákovinu podívám, ale mám co dělat abych neusnul. Originalitu, nebo herecké výkony hodnotit nebudu, protože já se stejně celou dobu díval jen na ty číči, jak vrtí zadkem na parketu a nejen jím. Hm taková roznožka v obklopení zrcadel je něco pro mne.50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ach jo opět nudná záležitost, je prostě půlka té lepší stránky a pak je zase ta půlka co začíná a vypadá asi takto. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Námětem docela průměrný film, ale já jsem si ho přesto užila :). Taneční pokoukání, to je pro mě vždycky plus. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tanecne filmy su fajn, ale tento okrem vsetkych beznych nedostatkov trpi jednym naviac: absolutne nema stavu. A to napriek stylu tancov v klube. Jedine, co ma na tom bavilo, bola predstava, co by s tymi panacikmi tam narobil jej tatko z ineho filmu, John McClane :) ()

Reklama

Reklama