Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kirikou je neobyčekný chlapec - sotva se narodil, hned uměl mluvit a chodit. Jeho vesnici sužovala čarodějnice Karaba, která vysušila studny a odvedla pryč všechny muže. Jak malý Kirikou všechny zachránil a stal se při tom zahradníkem, detektivem, hrnčířem i doktorem, vám ukáže kouzelné animované dobrodružství z Afriky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Takže malý chlapec pobral chytrosti za dva (tucty lidí :) obzvlášť v tomto kmeni je to běžné. Genitálie tu ukazuje opravdu každý a to ještě nevíte, že znepřátelená čarodějnice vládne kmeni Fetyšů. To je co? No to ještě nic není, protože Fetyšové otraví Kirikouvově matce a dalším "ženám" jejich pivo, které pijí pořád. Tak dál už psát nebudu. Nedávejte si to :). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, takže mne lehce netradiční zpracování této animované pohádky spíše mile překvapilo. Jen díky tomu, že to bylo zase trochu něco jiného dávám třin hvězdičky. Samozřejmě je tohle záležitost hlavně pro děti a synkovi se to líbilo. Milé byly i jednoduché písničky v tradiční africkém hávu. * * * ()

Reklama

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Snáď ešte krajšie a farebnejšie ako prvý diel. Kirikou je naproti zachmúrenej Karabe veselý, dobrosrdečný a myslí mu to. Najviac sa nám páčili "kulturálno-regionálne detaily" á la proces pálenia hlinených džbánov. Rozprávky od Ocelota rozveseľujú, majú silný morálny odkaz (bez gýčov a cliché) a upevňujú v dieťati i rodičovi tie správne hodnoty. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Kirikou je milá rozprávka, animácia plná farieb dokumentuje krásy a divy Afriky a jednotlivé menšie, dielšie príbehy v sebe spájajú niečo z Ezopových bájok ako i zo zvieracích príbehov Rudyarda Kiplinga ale aj povery a mágiu čierneho kontinentu. Považujem ho za príjemné spestrenie tvorby pre deti popri všetkých Disneyovkách, Pixarovkách a Dreamworkách. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

O tom jak se narodil chlapeček, malý jako Paleček - tentokrát ale v Africe a očima francouzských tvůrců. Je to sice v jistém ohledu dosti naturelní (kozy sem a kozy tam), nicméně animace byla opravdu zajímavá a bylo na co koukat (zvláštně barevné krajinky mě doslova uchvátili). Pro mě další osvěžení v rámci animované tvorby. Na děj je samozřejmě nutné pohlížet s nadhledem a uvědomit si, kdo má být primárně cílový divák. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama