Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kirikou je neobyčekný chlapec - sotva se narodil, hned uměl mluvit a chodit. Jeho vesnici sužovala čarodějnice Karaba, která vysušila studny a odvedla pryč všechny muže. Jak malý Kirikou všechny zachránil a stal se při tom zahradníkem, detektivem, hrnčířem i doktorem, vám ukáže kouzelné animované dobrodružství z Afriky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kirikou je malý, nasypem mu hvězdy, Kirikou nemá tátu, ale má čarodějnici, Kirikou je chytrý, vždycky vyhraje, vždycky vyhraje! Kirikou je milý, dětem se moc líbí, Kirikou je bystrý, ve smyčce tu běží, pořad dokola běží ... Kirikou je pro malé děti a těm se moc líbí, mým dětem se líbí! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Slabší rodinný film, spíš pro menší publikum. Superhrdina Kirikou a jeho neobyčejné příběhy. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Kirikou (čti Kiriku) nebo Kirikouem, který je takovým západoafrickým Palečkem z malé vesnice. Jsou to nesložité, kouzelně milé příběhy, jenž krásně zapadají do nádherné ilustrace a hudby inspirované Afrikou. Český dabing je velmi kvalitní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, takže mne lehce netradiční zpracování této animované pohádky spíše mile překvapilo. Jen díky tomu, že to bylo zase trochu něco jiného dávám třin hvězdičky. Samozřejmě je tohle záležitost hlavně pro děti a synkovi se to líbilo. Milé byly i jednoduché písničky v tradiční africkém hávu. * * * ()

Campbell odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit film kde mi byla každá postava maximálně odporná? No těžce a proto filmu dávám odpad! I když animace byla roztomilá tak koukat na nahatý čenochy jak řeší nějaké naprosté infantilní kraviny mě fakt sraly, navíc ten malej kriplík byl tak neskutečně chytrej že to snad nebylo možný. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za okumilú animáciu, druhá za tých pár fajn pesničiek, nič viac, príbehy malého Kirikua boli nehorázne infantilné! ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

O tom jak se narodil chlapeček, malý jako Paleček - tentokrát ale v Africe a očima francouzských tvůrců. Je to sice v jistém ohledu dosti naturelní (kozy sem a kozy tam), nicméně animace byla opravdu zajímavá a bylo na co koukat (zvláštně barevné krajinky mě doslova uchvátili). Pro mě další osvěžení v rámci animované tvorby. Na děj je samozřejmě nutné pohlížet s nadhledem a uvědomit si, kdo má být primárně cílový divák. ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá a vtipná rozprávka. Konečne niečo nové. Rozprávka z prostredia Africkej osady. Vynikajúci nápad! ()

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Snáď ešte krajšie a farebnejšie ako prvý diel. Kirikou je naproti zachmúrenej Karabe veselý, dobrosrdečný a myslí mu to. Najviac sa nám páčili "kulturálno-regionálne detaily" á la proces pálenia hlinených džbánov. Rozprávky od Ocelota rozveseľujú, majú silný morálny odkaz (bez gýčov a cliché) a upevňujú v dieťati i rodičovi tie správne hodnoty. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Kirikou je milá rozprávka, animácia plná farieb dokumentuje krásy a divy Afriky a jednotlivé menšie, dielšie príbehy v sebe spájajú niečo z Ezopových bájok ako i zo zvieracích príbehov Rudyarda Kiplinga ale aj povery a mágiu čierneho kontinentu. Považujem ho za príjemné spestrenie tvorby pre deti popri všetkých Disneyovkách, Pixarovkách a Dreamworkách. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip již není vtipem. To platí víc než kdy jindy, jelikož příběh postavený jen na doplňkových příbězích, které děj již nikam vlastně neposouvají, jen pěchují a určitým způsobem opakují, co bylo minule, působí poněkud stereotypně a nudně. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Takže malý chlapec pobral chytrosti za dva (tucty lidí :) obzvlášť v tomto kmeni je to běžné. Genitálie tu ukazuje opravdu každý a to ještě nevíte, že znepřátelená čarodějnice vládne kmeni Fetyšů. To je co? No to ještě nic není, protože Fetyšové otraví Kirikouvově matce a dalším "ženám" jejich pivo, které pijí pořád. Tak dál už psát nebudu. Nedávejte si to :). ()

lucastej 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý animovaný film pro děti, koukatelný i pro dospělé. Dávám čtyři hvězdičky místo pěti, protože: 1) celý film jsou v podstatě poznámky pod čarou k jedničce, 2) jako celek to nemá děj, jsou to čtyři na sobě nezávislé epizody, 2) jednička je lepší, a té jsem dal hvězdiček pět. Nechápu, že mu tady ostatní vyčítají infantilní zápletky - je to přece pohádka pro děti, to je jako hodnotit kvalitu zápletek večerníčků. ()

Reklama

Reklama