Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Recenze (166)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tak pěkným námětem a úžasným obsazením se mohl Lander pokusit o něčeho většího. Cillian Murphy hraje svého blázna naprosto přesvědčivě, škoda že ho scénář nepřinutí dělat něco trochu zajímavějšího. Peacock je taková malá dávka deprese a paranoi, negativně se dá hodnotit pouze vzhledem k většímu očekávání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já kolikrát dělám, že přepnu a koukám. Takhle mě zaujal i tenhle film, o kterým jsem nevěděl nic a pak bum...stojí před obrazovkou Cillian Murphy a je oblečenej jak ženská. Měl jsem z toho trošku šok, ale když jsem si přečet obsah, tak jsem všecko pochopil. Proto, právě u tohoto filmu doporučuju nejdřív přečíst obsah. Ať víte do čeho jdete. Já to nevěděl, a pak jsem čuměl jak puk. Kromě toho film není horor ani mysteriózní. Hlavně je ale dost zajímavý, tak na tři hvězdy. Kde právě nápad sežral všechny tři hvězdičky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ryan O Roy, Michael Lander .. Emma má šaty. Opět si je navlékl přesvědčivý Cillian Murphy a elegantně zahrál ženu, tentokrát ve schizofrenním podání. Drama je to bohužel příliš vláčné a jiných žánrových prvků se silně nedostavuje. Michael Lander má alespoň pár bodů k dobru za zajímavý nápad na který natáhl překvapivě slušné obsazení (ale není náležitě využito) a příjemný režijní feeling. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Rozhodne by som film nenazvala thrillerom, skor velmi dobrou psychologickou dramou s prvkami thrilleru. To vsak nie je podstatne, podstatne je to, ze film vo vas vzbudi absolutne dokonalo prespekulovanu depresiu, ktora zasiahne presne tak a s takou intenzitou, akou aj ma. Uzasne herecke vykony Susan a Cilliana, co je naozaj u tychto dvohc hercov standardne, jediny kto sklamal bola Ellen. Asi preto, ze nedostala dost priestoru, hoci potencial bol. Tentokrat vsak Ellen nemala byt ta utlocitna a jemnucka dievcinka, chybal jej drive, ktory si tato postava vyzadovala. Posledna sekvencia bola vsak bravurna, mala som z nej zimomriavky a prave v tom momente sa film prehupol z troch hviezd na styri. Vyborna hudba, ktora doplnala tento na slova velmi skupy film, o to vsak viac zarezonuju vyrazove prostriedky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nikdo tohle nechápe. Skilpovi byli vždycky známí svým tajnůstkářstvím.... Nejdřív to vypadá, že posmrtná závislost na matce bude strašidelným průvodcem po celý film a rozdvojená osobnost bude mít něco za lubem. Uteče 50 minut a je to trochu nuda. John/Emma by se měl(a) konečně vymáčknout. Jít do akce, něco udělat, někoho zabít... A tak příběh z baráku, který zažil hodně špatnýho, stojí na výkonu C.Murphyho (což je hlavní pozitivum!). A všichni ti ostatní známí herci jsou jen ,,nahrávači“. Podivný příběh. Nevím, co o tom napsat víc. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem svoje máma. 2.) Hledám ,,nejzajímavější“ města v USA. 3.) Uspokojují mě podivní lidé. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektných prvých 20min, perfektne zahraná postava Johna, ktorú stvárnil Cillian Murphy (opovážil by som sa tvrdiť, že kľudne mohol byť nominovaný na oscara). Celí film sa nesie v dobrej polo-psycho atmosfére, ktorá ťahá diváka hlbšie a hlbšie. Čo Michaelovi Landerovi naozaj vyšlo, je dej, pretože je úplne nepredvídatelný, čo filmu určite na kvalite dodáva. Škoda akurát toho, že dej sa neskôr prenesie do pomalšieho sem tam až nudného tempa. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Spíš takový psychologický drama a jen trochu thriller o rozdvojený osobnosti, horor se moc nekoná, každopádně pokud bych se ohlížel jen na herce, tak by to bylo skvělý, protože Cilliam Murphy tady hraje jak o život a svojí rozpolcenou osobnost si vyloženě užívá a vedlejší role Ellen page a Susan Sarandon mu zase dobře sekundujou, ale chyba je v tom, že jaksi příběh nemá prakticky moc co nabídnout, režisér neví jestli chce točit drama nebo thriller a pak z toho vyleze taková nevýrazná patlanina. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ubrečíno, uslintáno. Přijde mi, že někdo si chtěl jenom přihřát polívčičku na tom, že Cillian je moc krásná žena. A je to škoda, námět i pojetí slušné, ale jaksi nějak nedotaženo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pomalé melancholické drama s hororovými tóny, které se ale nikdy nerozezvučí naplno. Cillian v obou polohách vynikající, na ostatní herce bohužel nic moc k hraní nezbývá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Murphy rozšíril portfólio svojich atypických rolí o ďalšiu postavu (postavy). Tento herec neuveriteľne všestranný, čo najviac potvrdzujú podobné úlohy. Fanúšikovia žánru nech sa nedajú pomýliť horrorovým zaradením a pripravia sa na psychologickú jazdu po vnútrajšku rozpoltenej osobnosti, ktorá síce svoj výstup zakončila mrazením na chrbte, ale inak ide viac o nervydrásajúcu drámu so smutnou pointou, než o prvoplánové krviprelievanie. A to sa cení, rovnako ako sa cení aj práca režiséra, od ktorého by som takýto výkon naozaj nečakal, keďže sa jednalo o jeho filmovú prvotinu. Kamera na výbornú, hudba trošku v úzadí. 80%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tom filme je, že dokáže na diváka preniesť ten nepokoj vychádzajúci z postavy schizofrenického Cilliana Murphyho. V pohode malý film ktorý znekľudní, škoda že sa drží pri zemi a k nejakým väčším výkyvom nakoniec nedôjde, ako sme zvyknutý pri béčkových hororoch takéhoto rangu, na druhej strane o ňom nikto aspoň nepovie špatné slovo, ale spokojnosť tak nedosahuje ani na jednej ani na druhej strane. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typický čudácky film o čudákovi. Chvíľu chlap, chvíľu žena potom naopak. Je v tom zmätok? Určite nie väčší ako v hlave hlavného hrdinu. Fotka je silný argument a preto sa "to" bude musieť rozhodnúť, ku ktorému pohlaviu má bližšie...Obsadenie až priveľmi dobré, možno aj preto mnoho známych tvárí iba zašteklo. Asi najhoršie obstál Bill Pullman. Rýchly záver môže trochu zaskočiť. Aj keď končí logicky a približne tak ako ste predpokladali, priemerný dojem nevylepší, skôr naopak. 60%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Truchliči truchlete, trpiči trpte, já stojím opodál a sluduju buldozér. Jmenuje se C. Murphy a trhá asfalt, zanechává chaos, zážitek. Když mě obsluhoval dávkou snídaňovou v bistru jménem Pluto, zařekl jsem se, že od teď budu hledat na světě optimismus. Peacock-em mi, chcete-li, prokázal talent téměř nadzemskej. Fakt, že samota křiví lidskej od(b)raz., je už téměř lidová slovesnost, o tom každej ví svoje, ale tady nabrala obrátky a trhala. Nevím jak Vás, ale mě rozhodně. Cillian se zahrabal do sebe a sáhl si na dno a paradoxně se dostal na vrchol hereckýho projevu. Děravým scénářem navzdory...juchů! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže horor to není, to musím zmínit na úvod. Ve filmu máme jedno úmrtí, zato nám Cilian Murphy opět vystavuje svůj dámský šatník. Nevím co s tím člověkem je v nepořádku, že ho scénáristé stále nutí hrát tyhle ženské postavy, budu se muset mrknout do jeho životopisu, zda-li je alespoň ženatý nebo má nějakou holku:) Samozřejmě jeho herecké kvality jsou nezpochybnitelné a přesvědčivost výkonu mimořádná. Film má ovšem, přestože odkryje karty hned na začátku, děsně zdlouhavou až nudnou atmosféru. 90 minutový snímek a mě trvalo dobrou hodinu než jsem se dokázal přesvědčit že se na tohle dodívám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem paradox. Já po pravdě všechny ty filmy, kdy se muži cítí být ženami, případně je přitahují jiní muži, moc nemusím. Snad z tohoto důvodu si zatím nechávám unikat Dánskou dívku, přestože Eddieho mám ve filmech rád. No a sáhnu po tomto :-) ! Hlavním důvodem byla účast Ellen Page. Zatím jsem neviděl s ní nic, co by mně nebavilo. Jsetli si pod městečkem Peacock představíte nějaký americký zapadákov, kudy je jendou za čas za táhlého houkání prosviští rychlík či nákladní drncák, představujete si ho správně. Tam také žije John, tichý bankovní úředník, kterému před časem zemřela matka a on se z toho ještě pořádně nevzpamatoval. A do toho všeho mu na zahradě po závadě brzd na podvozku přistane z nedaleké trati vagón z volebního vlaku muže kandidujícího na senátora a také jej navštíví bývalá přítelkyně s malým dítětem... Film se táhne stejně jako čas v onom zapadákově a přiznávám, nebavilo mně to. Dám dvoje modré šaty po matce a poznamenávám, že tohle je první film s Ellen, který nebavil... * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bizarná, úchylná a dosť strašidelná psycho dráma, ktorá je dokonalou filmovou variantou na americký literárny štýl "southern gothic". Film má úžasnú mrazivú atmosféru (podporenú hlučnou ambientnou hudbou), ktorej základným kameňom je skvostný Cillian Murphy, ktorý sa pre túto rolu narodil a je úplne strhujúci a strašidelný. Škoda akurát nedostatočnej dohry a neodpovedania na mnohé otázky. Ellen Page je určite veľmi dobrá herečka, no podobne ako pri Inception, je nevhodne obsadená a v role je nedôveryhodná (mladé dievča, skrachovankyňa, part-time prostitútka). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už jsem o schizofrenii viděla lepší filmy, aneb natočit film o chlápkovi, co si hraje 90 minut na bábu, s kterou si beztak nerozumí, to je na celovečerák plytké a neomlouvá to ani fakt, že je Murphy v paruce a šatičkách mnohem víc šik, než v gatích. To už přece dokázal ve Snídani na Plutu. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Učebnicový popis jedné z disociativních poruch osobnosti - pozor! nezaměňovat se schizofrenií! Tolik osvěta, teď k filmu. Námět je každopádně zajímavý, ale děj se ubírá kupředu poněkud pomaleji. Přišlo mi, že chyběl prostor pro ostatní postavy. Film ale určitě stojí za podívání. ()

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama