Reklama

Reklama

Och, ten domovní profi wrestling!

(festivalový název)
  • Japonsko Â! Ikkenya puroresu (více)

Obsahy(1)

Wrestler, ten těžký život má. Jeho nový dům vyletí během kolaudace do povětří, jeho rival chce pomstu za smrt svého bratra a jeho manželka, která umanutě požaduje klidný život, se začne měnit v mořskou pannu. Hrdina se však nevzdává a věří, že když dokáže rodině zajistit nový dům, tak se vše v dobré obrátí. Proto přijímá výzvu na souboj na život a na smrt s týmem krvelačných bojovníků (vlkodlak, zombie, amazonka, čínský mistr). Ten má v přímém přenosu vybojovat ve velkolepém sídle, které mu v případě vítězství připadne jako výhra. Zatímco nesmyslný anglický název vyzdvihuje zombie a mořské panny, původní titul a jeho český překlad vyslovují hlavní atributy díla - fenomenální souboje a bláznivou nadsázku. Film spojuje prvky gore, parodie, braku, ale i melodramatu, sebereflexivity a kritiky médií, přičemž zůstává poutavým, videoherně vystavěným bojovým snímkem. Hlavní osobou celého projektu je Šinja Hašimoto, několikanásobný japonský a světový mistr wrestlingu. Bodrý chlapík s neuvěřitelnou fyzičkou a překvapivým hereckým talentem do natáčení zainteresoval své přátele ze světa bojových sportů, takže vedle výkvětu japonského wrestlingu se ve film představí i zahraniční bojové hvězdy Nicholas Pettas a April Hunter. Zatímco režii výplňových scén měl na starosti brakový fušer Naoki Kubo, akční scény režíroval choreograf a kaskadér Kendži Tanigaki. Díky němu film uchvátí strhujícími a perfektně natočenými souboji s dechberoucí, drsně fyzickou choreografií v nápaditě řešených arénách. (JFL)

(více)

Recenze (3)

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Wrestler, ten těžký život má. Jeho nový dům vyletí během kolaudace do povětří, jeho rival chce pomstu za smrt svého bratra a jeho manželka, která umanutě požaduje klidný život, se začne měnit v mořskou pannu. Hrdina se však nevzdává a věří, že když dokáže rodině zajistit nový dům, tak se vše v dobré obrátí. Proto přijímá výzvu na souboj na život a na smrt s týmem krvelačných bojovníků (vlkodlak, zombie, amazonka, čínský mistr). Ten má v přímém přenosu vybojovat ve velkolepém sídle, které mu v případě vítězství připadne jako výhra.' (citace otrlydivak.cz) Celkem slušná dávka šílenosti na jeden film. Na jedné straně asi i chtěná komedie a na druhé zaručeně chtěná snaha chytit za srdce, což dohromady tvoří celkem nevídaný a zábavný guláš. Takhle by to možná vypadalo, kdyby Troma měla k dispozici několikanásobný rozpočet. Takový Mortal Kombat řízlý telenovelou, navíc o lásce a vůli bojovat. A když už nic jiného, kde jinde chcete vidět regulerní wrestlingový zápas na záchodě 2x2 metry... (na 4. ročníku Festivalu Otrlého diváka se promítalo pod názvem Och, ten domovní profi wrestling!) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Předně musím napsat, že něco tak ujetého a bizardního jsem viděl málokdy ... Film je buď ujetý nebo bizardní, nebo je prostě seriozní ... Ale tohle je ujetý bizardní film, který se bere chvílemi strašně vážně a hraje si na seriozní příběh o ochraně rodiny, bojovnické cti apod. Je fakt, že to bylo na mne trochu už moc a chvílemi mi to nesedělo ... nebo chtěli Japonci tímto filmem něco sdělit, řekl bych snad nějakou kritiku TV (i ostatních) médií ... ale jestli tomu tak je, čert ví ... Každopádně film je perfektně natočen. Chvílemi je to fakt sranda a člověk se směje a pak je to típnuto náhle nějakým vážným prvkem a ten je náhle zase ustřihnut nějakou totálně ujetou a srandovní akcí ... Takže se divák zmítá někde mezi " hrdinským bojovým válečnickým filmem" a totální ujetou komedií ... Jak jsem ale psal, celkový "vizual" filmu je výborný, od dobré poloviny, kdy v první se moc neděje a jeden z nejlepších japonských wrestlerů přemítá, jestli půjde do soutěže postupně asi proti 6ti zabijákům ... (Souboje jsou na život a na smrt, má postupovat v pagodě a v každém patře je nějaký bojovník a pasti - jasně vypůjčený nápad z filmu Game of Death Bruce Leeho ...). A od druhé půlky nastane NESKUTEČNÁ a neuvěřitelná řežba, kdy je všechno dovoleno, některé akce vyrážejí doslova divákův mozek a zdravý rozum z hlavy, krev stříká proudem, lámou se ruce, nohy, párají břicha, protivníci se škrtí vlastními vyhřezlými střevy apod. ... No neuvěřitelný masakr, který pak skončí zase v idylické a klidné, romantické chvilce u moře ... Tohle je pro opravdu hodně "tolerantní" diváky, kteří už pár těch šíleností mají prostě nakoukáno ... Osobně jsem se bavil tak na 3 *, ale celkový dojem a preciznost provedení filmu ho zvedl na 4 *. ()

Reklama

Reklama