Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Banda idiotů dělá něco, neví proč, jedou někam, neví proč, snad i říkají kokotiny a neví proč, no páni, snad aspoň tvůrcům, doufám, že vědí proč, za tenhle horor někdo dal pořádnou nakládačku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč místní američtí podřadní jedinci vždy musí být rychlejší a natočit na nějaký katastrofický film, na který se čeká nějakou hroznou sračku? Vždyť co si o tom pak pomyslí Emmerich, až natočí ten svůj spektákl, a co když si názvem ten jeho spektákl někdo splete s tímhle? Musím ale ubránit jednu hvězdičku. Za tu pohotovost jakou je tento film natáčen a za ten plakát si jí zaslouží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá apokalyptické béčko 21. století - klaustrofobické jízdy kamery a zmatečný střih, primitivně napsaný scénář, lacině působící odkazy na aztéckou mytologii, tuny patosu a melodramatičnost, za kterou by se nemusela stydět ani leckterá telenovela (,,V těžkých časech, bůh volá tě...Ty jseš výjimečná")... Na tenhle soudný den každý soudný divák hned raději zapomene... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Společnost The Asylum si zřejmě z nás dělá blázny. Nedřív natočí náboženský katastrofický film THE APOCALYPSA a teď skoro stejný náboženský katastrofický film 2012 DOOMSDAY. Opět ty stejné prvky - modlíš se, jdeš do nebíčka, nevěříš v boha - umřeš. A opět ty perfektní hollywoodské triky 2 sekundy průtrž mračen - kroupy o velikosti pinpongových míčku, občas zemětřesení, občas díra v zemi a v Mexiku poletující sníh - pardon, měl to být sníh, ale vypadá to jako bílé chmýří zralé pampelišky. Prostě KATASTROFA :-( ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jako neberte tu hvězdičku nijak směrodatně, pořád je to šílenej maglajz, ale když to porovnám s ostatníma asylumáckejma prasárnama, tak tohle je o trochu lepší. Chci říct, nebyl jsem nucenej si při každý druhý scéně zalepovat oči kobercovkou nebo si šílenou nudou uhryzat půlku prstů na ruce. Příběh dementní je, to si musíme přiznat a neustále kecy o osudu nebo o Bohu, to mi vždycky začal bubínek rezonovat a kladívko namlátilo kovadlince o stošest. Logika se samozřejmě válela celou dobu někde na Hawaji, koktejlík s paraplíčkem to jistil. Postavy seriálové, hudební doprovod přestřelený, ale občas náznak atmosféry, i když fakt jen malinkej. Subjektivně 10%, ale tu hvězdičku tam nechám... uvidíme, co si pro mě studio nachystalo příště, blíží se totiž Alien vs Hunter... ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli něco opravdu nesnáším, tak to jsou katastrofické filmy. Většina z nich je naprosto o ničem. Pouze se nás snaží vystrašit banda neznámých herců, kteří vřeští o sto šest. Zajímavé téma se v tomto případě dalo využít, ale všichni se na to vybodli, smíchali tam pár klišé a hurá s tim na video. Není to první ani poslední případ. Bohužel. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že minimálně ze stránky řemeslné dopadl 2012 Doomsday mnohem lépe než jsem od slavného studia Asylum čekal. Vizuální stránka je příjemná a občasné jemné efekty jako sněhové chmýří u Mayských pyramid vůbec nevypadají špatně. Horší, mnohem horší je to se scénářem, který je opravdu strašný. Až mi bylo líto všech těch herců, kterým měl tento projekt splnit sen - respektive si to nejspíše mysleli - o velkém vstupu do kinematografického ráje. Většina dialogů jsou otřesné bláboly, které ani nelze brát vážně, zvlášť vezmu-li v potaz, že jejich smysl je již brzy stírán. Děj postupně přebíhá mezi několika jednotlivými postavami (metereolog, misionářka, archeologové či co a sanitářka) a nedává absolutně žádný smysl. Postavy jsou potupně vláčeny z místa na místo, dělají podivné věci a úsměvně spolu hovoří. Do uší nám neustále zní hudební doprovod, jehož jediným cílem je v divákovi vzbudit alespoň nějaké pocity. Nefunguje to. Upřímně řečeno co se stane mě absolutně nezajímalo. Občas jsem se pousmál na nějakým blábolem ale po třiceti minutách mi již po zjištění, že tenhle film nejspíše nikam směřovat nebude přetekla trpělivost a s jeho úspěšným dokoukáním jsem měl co dělat. Závěr je takovou malou třešničkou na dortu, která trefně shrnuje zbytečnost a hloupost celého projektu. SPOILER: Po velmi napínavém porodu uprostřed pyramidy je svět zachráněn a my můžeme konečně 2012 Doomsday vypustit z hlavy a věnovat se dále svým zábavným životům... ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Bffff. Ani nevim, jak vystižně vyjádřit to, jak na mě tenhle film zapůsobil a co ve mě zanechal. Prostě se musim pořád smát, ač k tomu mam ještě husí kůži. :). Dialogy plné morálního ponaučení a náboženské agitky vyvolávájí úsměv na tváři a vlhko ve spoďárech, pač tohle je vážně moc. Nepochopil jsem vůbec nic, co minuta, to nějaká perla, ať už ve formě brilantní úvahy nějakého prostého občana, duchaplného dialogu nebo vědecké fikce, kterou by i Verne záviděl. Tohle si ještě musim nechat projít hlavou, ale těžko si vybavim něco zábavněji horšího než je toto. Odpad!!!! Roku. Neuvěřitělné. Konec, jdu se přebalit. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Přehmatem (šlo mi o Doomsday režiséra Neila Marshalla) jsem se dostal k této na dnešní dobu unikátní záležitosti. Záhy bylo vše jasné. Chvílemi jsem si myslel, že se tu někdo pokouší o vtip. Jakmile se totiž prokoušeme slupkou nechápavého šoku, jde tu mimochodem o konec světa, přicházejí díky naprosto dementním dialogům salvy smíchu, které si tvůrci zřejmě nepřáli. Nevím, zda-li má divák zapotřebí, aby se v roce 2008 točily tak neuvěřitelné výplachy. A pozor!! Závěr korunuje napínavý porod, který vlastně všechno zachrání.. Ostatně, porod to byl celých 80 minut!! ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a ted to napisu s klidnym svedomim prohlasuji ze toto je ten nejhorsi film co sem kdy videl od tovarny na velesracky asylum sem zadnej hit necekal ale ze je vubec nekdo schopnej natocit takovouhle buznackou panbickarskou sracku plnou modleni se k bohu a dialogu ze by clovek vsechny herce poslal nejradsi do pekla k satanovy a jeste to vydavat za katastroficky film tohle je proste totalni urazka a mohlo se to libit akorat tak papezovi ve Vatikanu to asi byl fakt nejvetsi hit ucast Dale Midkiffa je pro mne naprosto nepochopitelna a neverim ze nekdy uvidim vetsi hruzu a davam si pochvalu za to ze sem vydrzel az do konce byl jsem zvedavej jestli to dopadne tak dementne jak sem si myslel a ono to tak fakt dopadlo! diky bohu za to ze sem ateista tohle je proste s prehledem nejvetsi filmovy zvratek vsech dob urceno pouze pro masochisty a ortodoxni krestany bezny divak riskuje zkusenost ze ktere uz se nemusi vzpamatovat kdyz ja osobne na to koukal zkazilo mi to naladu na cely den a uz jsem se nebyl schopnej koukat vubec na nic ti co tomu nedali odpad a nejsou panbickari asi byly pri sledovani totalne vozraly a nic si nepamatujou jinak se nechte vysetrit jak by se na tomhle mohlo komukoliv cokoliv libit je pro mne k nepochopeni ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Žánr: Test rychloposuvu. Je tam scéna, v níž on a ona v autě melou naprosto irelevantní hovadiny, načež nás střih přesune k jinému autu, zrovna se ocitajícímu pod palbou krupobití. Auto kličkuje, hudba divočí, no prostě obrovské drama, co si budeme povídat. V tom najednou superrychlá královna všech krup rozbíjí čelní sklo a regulérně prostřeluje řidiče! Ostatní kroupy ohlašují "MISSION COMPLETE", krupobití ze sekundy na sekundu přestává a následuje srdceryvná scéna s umírajícím. Ve zkratce: Natočilo to studio Asylum. Stačí? ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu vážně nevím, ona je to úplně šílená kravina. Díky tomu to ale funguje skvěle jako nechtěná komedie - ale je to až tak blbé, až se nechce věřit tomu, že je nechtěná. Ne, tohle nemohl nikdo myslet vážně, absurdních pět hvězdiček nedávám nikdy, tak to nechám na opačné straně spektra :) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Payushka odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nerada bych byla sprosta, ale.... TAKOVOU SRACKU SEM UZ PEKNE DLOUHO NEVIDELA. No ne, cejtim se o dost lip :) ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Protože jsem byl pro změnu a zase ožralý, spletl jsem si tenhle film s Marshallovým naprosto šíleným Doomsdayem... A tak jsem po zásluze trpěl... ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Áno je to tak. Od totálnej devastácie, ktorá bez debaty príde v roku 2012 nás ochránia len modlitby. Aleluja. Asi ani nemá zmysel dodávať, že tí, ktorí sa nemodlia zhynú. Rýchlo si idem na záhradu postaviť nejakú pyramídu. Nepýtajte sa prečo, proste mám také nutkanie. Shit! ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Hm, nebylo to zas až tak hrozné, dle hodnocení... Žádná velká sláva, děj jednoduchý a stupidní, ale koukat se na to šlo... Mám rád katastrofické filmy, proto dávám 2*:-) ()

Reklama

Reklama