Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Adman 

všechny recenze uživatele

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejsem schopen ohodnotit tento prakticky úplně zbytečně natočený film lépe. A ta jedna hvězdička je za pěknou přírodu a standardní herecké výkony. Jinak je děj filmu od samého začátku jasný. Kromě toho, že film je zaplněn technickými nesmysly mi na něm vadí neustálé bláhové a nesmyslné utěšování a chlácholení, jak se nám nic nestane, jak to zvládneme, jak to dokážeme atp. (Neděle 16.05.2010) ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Malebné americké městečko Dante's Peak se zdá být skoro dokonalé, nebýt stejnojmenné sopky,která ční nad městečkem a výrazně naruší poklidný život všech obyvatel. Zachráncem by měl být geolog Pierce Brosnan. Klasický příběh, kdy dává příroda lidem totálně nafrak, Pierce má pravdu,ale nikdo mu nevěří a pak je již na vše pozdě. Naprosto průměrný thriller. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

chvíľami podpriemerné, chvíľami nadpriemerné... hlavný hrdina nakoniec všetkých presvedčí, že jeho pocit, že sa niečo stane nakoniec zvíťazí...za to jeho šéf, ktorý sa opieral o vedecké poznatky za to zaplatí životom.. za 2 dni sa James Bond zamiluje do Sarah Connorovej, tak mu potom už nič nebráni hľadať jej deti pri explodujúcej sopke... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S trochu jiným přístupem mohlo být Rozpoutané Peklo dalším Twisterem - což si od něj ostatně producenti slibovali;) Žádná apokalypsa devastující minimálně celý kontinent, ale na poměry přírodněkatastrofického subžánru v podstatě komorní záležitost, kdy je zlikvidováno jedno menší horské město a přilehlé usedlosti:) Bohužel se kdosi rozhodl udělat z toho rodinný dobrodružný film kořeněný hodně za čárou byvšími blbostmi, takže poctivě odvedená práce na zvláštních efektech je pohřbena téměř stejně dokonale jako *spoiler*. A je to opravdu škoda, protože to má spád, sympatické hrdiny (včetně typických byrokratických záporáků) a několik skutečně vychytaných scén. Celkově rozhodně stojí za vidění podstatně víc než druhý obdobný sopečný snímek z téhož roku - ten s velmi nápaditým názvem Sopka, kde Tommy Lee Jones s Anne Heche povlávali nad lávovými proudy na hasičském žebříku;) Dávám 70%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (62)

  • Námět filmu je založen na skutečném případu sopečné aktivity sopky Svatá Helena v roce 1980. (Terva)
  • Harry Dalton (Pierce Brosnan) nameria pH (kyslosť) vody s výsledkom 3,48 (čas 16 minút). Toto ju radí medzi stredne silné kyseliny, niekde medzi perlivým nápojom (s pH približne 5) a akumulátorovou kyselinou (s pH približne 2). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama