Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Recenze (424)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiné Star Wars, které celkem zajímavě vyplňují děj mezi dvojkou a trojkou. Animace je celkově povedená, tedy až na ty obličeje, které se určitě daly dopilovat o kus lépe. Zaznamenal jsem i pár humorných replik ("Střílej prostě támhle"...:-) ), atmosféra víceméně odpovídala tomu, co známe z celé série. Škoda jisté dětinskosti, která ubírá dospělému divákovi kousek potenciálního kouzla, na druhou stranu jí zase není tolik, aby na tomhle filmu ujížděly už i menší děti. Prostě za tři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $35,161,554Tržby Celosvetovo $68,282,844Tržby za predaj DVD v USA $22,818,761 //počet predaných kusov 1,328,535║ Animačne sa to pohybuje od priemeru až k otrasu, čo je fakt nepekný prehmat a za čo asi môže aj ten mini rozpočet ako pre film bez ambícií, neviem aký malo vôbec význam vytvárať takéto takmer zbytočné spojivo medzi celovečernými filmami, /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Obočí nahoru za to, že se v těch sto minutách pořád NĚCO děje. Všechny čtyři palce dolů za to JAK se to děje. Epizoda I vám připadala infantilní? S Klonovými válkami Lucas vstupuje na území ovládané Teletubbies. Pryč je machrující Mace Windu, trhající na kusy imperiální droidy. Místo něj se připravte na fialovo-šedo-bůhvíjakou učednici, která je otravnější než Macaulay Culkin v říji. A prťavého Jabbu. A legrační průpovídky ve zmršeném dabingu. Ani ty úvodní rolovací titulky tu nejsou, protože by je asi ty desetileté děti neučetly. V důsledku ovšem nejde ani tak o rodinný podtón, odfláknutou animaci nebo Lucasovu senilitu. Tenhle průměrný televizní pilot zkrátka nemá v kinech co dělat. Netrestám ho za to nižším hodnocením, nekopu ho do slabin kvůli slavným předkům. Dávám mu to, co si zaslouží za to, že dělá z diváků nesvéprávné idioty. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animované Star Wars nejsou to pravé. Určitě ne pro mě. Animace mi nevyhovuje, jak by mohla a přijde mi taková, dost nevábná chvílemi a plná čar a nikde žádný oblouk :) snad kdo uvidí bude vědět, co myslím. Jinak postavy jsou fajn, namluvené hlasy jsou od původních herců a to je dost znát. Neumím si představit, kdyby tomu bylo jinak, ale chvílemi jsem se o to i bál. Dokonce potěšili i hlavní postavy, především nová padawanka budoucího Temného rytíře je velmi příjemná a její neustálá slovní přestřelka s Anakinem nemá chybu. Jinak tomu je u zbylých vtipných okamžiků, především od droidů, které svým trapným humorem opět (ano, už v pár okamžiků v nové trilogii bylo jaksi ... mimo). Infantilnost se však už díky použití animace nedá filmu upřít. Přesto všechno jsou Klonové války svým způsobem nadupané a využívají universa Hvězdných válek jak jen to jde a jako "pilot" seriálu působí jako zajímavé navnadění, které možná přiláká nové mladé fanoušky a některé starší nechá hodně chladné. Slabé 3* z lásky k Lucasovu dílu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době premiéry fungující jako vzpomínka na nedávno skončenou novou trilogii, napodruhé při relativně náhodné projekci o nějakých patnáct let později mnohem horší. Animace nezestárla dobře, vývoj známých charakterů je omezený tím, co víme o jejich přítomnosti, budoucnosti i postranních záměrech a první tři čtvrtiny filmu jsou nepřetržitou repetitivní akcí. Mezi neustálým střílením, skákáním, létáním a padáním není čas na nádech a když se už poněkolikáté střetli zachmuření nepřátelé a po několikaminutovém souboji odešli oba živi a nezraněni, málem mi hlava padala únavou. Klonové války jsou bezedným zdrojem příběhů, tenhle vchod mi ale zatím zůstává zavřený. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz misto typickejch uvodnich leticich titulku prislo shrnuti deje, ktery spis pripominalo vyrvavani komentatora na fotbale, zacal jsem tusit, ze je neco spatne. Nastesti prvni pulhodinova bitva moje obavy rozptylila a jelikoz akce neprestane prakticky do konce filmu, tak sem nakonec prijemne prekvapenej. Pribeh je sice jednoduchej, ale dostatecnej a to ze neprinasi nic moc noveho muzu klidne nechat stranout. Obzvlast, kdyz hlavni hrdinove, hlavne Anakin, jdou opravdu z akce do akce, bojujou tu droidi, nejaky podivny roboti, dojde na souboj se sithama, vesmirny bitvy, objevi se spousta znamejch postav atd. Navic je fajn, ze z anonymni armady klonu tu zbyla elitni skupinka, ktera obcas hodi hlasku a nema problem nekoho serezat holejma rukama. Droidi taky potesili, maj pisklavej hlasek a jsou vetsinou zdrojem vsech vtipku a nektery jejich hlasky nemaj chybu. Co se tyce animace, ta je paradni, az na jednu vec. Postavy, respektive obliceje, to je jednim slovem hnus, jak kdyby je misto nakresleni nekdo vyrezal z gumy. Ale za chvilku na to clovek behem vsech tech prestrelek a souboju zapomene. Takze jedina vyraznejsi vytka je k dabingu, jelikoz vetsinu postav bohuzel misto hercu z novy trilogie namluvil buhvikdo. Fakt nevim, co proti tomu kazdej ma, me to prislo jako 90 minutova nenarocna zabavna jizda se znamejma postavama a skvele sem se bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tolik klonů, tolik válek., tolik řečí, tolik akce a vlastně nic z toho. Hvězdné války měly skončit už s Lukem, protože nic nového nebylo dost kvalitní ani pro ScifiChannel, který nás krmí hezkýma slátaninkama už drahnou řadu let. Tyto Hvězdné války nemají prakticky co nabídnout. Jsou totiž úplně stejně bezpohlavní, jako tři nové hrané epizody. Scénáristi nedali postavám nic, co by je v mých očích povzneslo nad úroveň postaviček z Kinder, snad jen že se oproti postavičkám z Kinder nedají složit do malého oválného vajíčka. V celém filmu se pořád něco děje. Postavy známé z epizod I-VI se vynořují a noří téměř v každé scéně, aby odsmečovaly děj zase o kouštíček dále. Jenže, stejně jako I-III, i zde chybí určité zdání nadčasovosti, osudovosti jednání hrdinů, charisma... Je to prostě jen nějaká epizoda ze života Hvězdných válek. Není to legenda a už vůbec to na ni nemá náběh, jako se to stalo s IV-VI. Během sledování si člověk nehezky často říká: Sakra, kdy už to konečně skončí? Když už všechno zachrání? Kdy už tohle zbytečné dílko skončí? Měli by začít točit filmy a seriály ze světa Hvězdných válek o jiných, naprosto neznámých postavách. To je jediná záchrana této legendy, protože v tomto případě by se mohli pustit prakticky do jakéhokoliv experimentování. Jediným rámcem by byl svět rytířů Jedi. A všechno ostatní by si mohli vymyslet jakkoli. Ale oni jen pořád dokolečka přežvýkávají osudy naprosto nepotřebných a nudných postav. A to ještě navíc neskonale, i při vší té akci, nudně. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je nejdrzejší padawankou v historii řádu Jediů, nechápu Anakina, proč jí Silou nesebral a neomlátil s ní pár mrakodrapů. Použitá animace mi nevadila, z blasterů se kuší nepřetržitě a i světelné meče bzučí prakticky pořád. Choreografie soubojů vcelku obstojná a hle, tím končím. Kde je charisma hlavních postav, proč neburácí chorály a kam zmizela ta osudovost?? Místo toho se všichni starají o to, jakou teplotu má ten malej slimák. Že by mi to nějak výrazně spojilo epizodu 2 a 3, to se říct nedá, spíš by to mělo nést označení epizoda 2,37. Takovejch jednohubek se tam dá narvat... Film odsýpal svižně, ale že bych ho měl zařadit po bok ostatních dílů, to ani náhodou. 50% 67 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Má to tu nevýhodu, že se za celou dobu nemůže nic stát. Jako u každého pilotním dílu seriálu je jasné, že nikdo z hrdinů ani záporáků nezemře, a tudíž složka napětí je nulová. Musím ale uznat, že během filmu se pořád něco děje a jde o akci docela slušnou. Pořád lepší než Skrytá Hrozba a Klony útočí. Bohužel film kazí hrozná animace a odfláknulá hudba. Pokud by šlo o televizní projekt (což bylo v plánu) šlo by o povedený film, ale od celovečeráku pouštěného v kinech bych čekal něco víc. Za ucházející akci a rozšíření světa Star Wars dám 50% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je také zlé. Očakával som podstatne horší film. Dokonca mi film ubehol neuveriteľne rýchlo vďaka neutíchajúcej akcii. Aj keď animácia nie je najzvodnejšia, nepozerá sa na to tak zle. Dokonca aj kritizovaná hudba sa mi páčila, priniesla do tak známych tónov prvky nové. Neviem si však predstaviť, že by som na to šiel do kina. Ako televízny projekt (čo aj bolo v pláne) dobré, ale ako film určený pre kiná - slabé. Za neutíchajúcu akciu, hudbu a za príjemné rozšírenie sveta Star Wars dávam 60% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno v ďalekej galaxii žil raz jeden chlapík a ten chlapík mal nápad. Jeho meno znelo George Lucas. Málokto veril, že jeho vízia bude úspešná ale navzdory všetkým predpokladom sa tak stalo. A to je v skratke príbeh vzniku kultu menom Hviezdne Vojny ale ešte ani zďaleka nekončíme. Táto značka sa stala úspešnou do takej miery, že si chlapík veľmi rýchlo uvedomil jej potenciál a rozhodol sa ho zúžitkovať nielen na plátnach kín. A značka stále prínášala úspech a tak prišiel s nápadom rozšíriť jej filmový vesmír. Keď dozrela technika, dvadsať rokov od premiéry prvého filmu, ktorý odštartoval úspešnú trilógiu sa začala rodiť trilógia nová. A keďže bola rovnako úspešná a navyše priblížila jeho dieťa aj mladšej generácii, rozhodol sa z tohoto faktu vyťažiť čo najviac. A tak vznikol krátky seriál pre deti, ktorý vyplnil obdobie medzi druhou a treťou epizódou novej trilógie. Lenže zjavne to nestačilo a tak sa rozhodol tento nápad spracovať znova a tentokrát lepšie. A v rámci čo najväčšej propagácie poslal dokonca pilotný diel nového seriálu do kín, lenže tentokrát trochu narazil. Kritika ho strhala a aj fanúšikovská komunita bola mierne sklamaná a vyčítala mu prílišnú infantlinosť a odklon od pôvodného štýlu. Aj keď atypická Kinerova hudba a padawanka Ahsoka neboli vôbec zápormi, práve naopak. Napriek všetkému si však na seba Klonové Vojny dokázali zarobiť a legenda tak pokračuje aj na televíznych obrazovkách, pričom je možné že sa časom dočkáme aj ďalšieho, tentokrát hraného prírastku. Je pravda otázne akej kvality... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška nové trilogie utrpení, pro uctívače původní trilogie pohřeb se vším všudy. Lucas je s konečnou platností senilní, jeho universum páchne infantilností a já se klepu radostí, že jsem tuhle stominutovou zhůvěřilost ve zdraví přežil. Lucas a spol. totiž překonávají sami sebe, když dokáží na celovečerní animované ploše představit minimálně dvě postavy, otravnější než Jar-Jar Binks a naservírovat příběh, který nejenže postrádá logiku, ale i atmosféru a "drajv" klasických Star Wars. Bitky jsou nudné, šermířské souboje smutně nedynamické a celé se to točí okolo hnusného červa, otravné padawanky a dětinského humoru z úst ukecaných separatistických droidů. Já že říkal, že je Epizoda I špatná? Oproti tomuhle je to dílo boží. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu - když vidím zdejší hodnocení - mě dost zaujal i tento animovaný film. Možná je to proto, že je dostatečně akční a vztah Anakina a Padmé tu nehraje moc velkou roli. Nasadit tento snímek do kin byla samozřejmě blbost, na to působí až moc televizně, ostatně je to jen pilot k seriálu, ale na DVD je to solidní zábava. Nízké hodnocení tady je, jak tak koukám, ve většině případů způsobeno či zdůvodňováno "ošklivou animací", což je ale hrozně chabý argument. Stejně tak je filmu vytýkána infantilnost. Dál už to nijak rozvíjeno není. Ale kde je tady jaká infantilnost? Kde je Jar Jar se svými hloupými vtípky (kradení jablek, nemotornost) a špatnou angličtinou (Mesa sooo smilen to see'en yousa), kde je šestiletý protivný kluk v hlavní roli? Ne, Ahsoka není žádný malý Anýsek, ale pohotová padawanka... Tohle prostě není epizoda I, hlavním hrdinou není šestileté děcko! Je pravda, že celá zápletka s únosem Jabbova synka je poněkud jednoduchá a sama o sobě nepříliš zajímavá, ale dává prostor pro nespočet skvělých nejen akčních sekvencí. ____ Já jsem prostě za nové Hvězdné války rád, takže je pravda, že se na to koukám trochu nekriticky. Ale navíc mám dobrou zkušenost s klasicky kreslenou a o pět let starší záležitostí - Clone Wars, tudíž mě stylizovaný vzhled postav nemůže nijak rozhodit. Zásadní rozdíl je v tom, že tento film zkouší prohloubit psychologii postav, takže to, co by v Clone Wars z roku 2003 trvalo pět minut, je zde nataženo na 25 minut. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za prvé, už se nemohu dočkat seriálu, chci vidět Asuku zemřít =). Za druhé, zatímco většina Lucasových Star Wars oplývá opravdu stupidními dialogy a stereotypně navcičenými herci, tady mi třeba škádlení Asuky s Anakinem velmi přišlo vhod a upřímně, byl bych nejraději ,kdyby nechal Padmé Padmé a zamiloval se do své padawanky. Její lehke pubertální činy se mi hrozně libili. Příběh je opravdu pilotní, i tak na pilota nadprůměrně kvalitní a scény soubojů se světelnými meči jsou skvěle udělané. Animace se pěkná, škoda že daleké scenérie neměli detailnost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková hrůza jak jsem čekal, vlastně jsem se ani na moment nenudil, ale tohle zpracování HVĚZDÝM VÁLKÁM vážně moc nesluší. Co bych ale dal za to vidět ty bitvy v "hrané" podobě. Malý Jaba byl ale docela srandovní a děcka si tenhle seriál zaručěně užjií. Osobně si raději počkám na ten klasický co má být o Bobu Fettovi. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Temná síla na vzestupu! Jeden by si řekl, že 98 minut nepřetržité akce nemůže být v žádném případě frustrující, ale po zkušenosti s digitalizovanými Clone Wars není nic jisté. Když totiž divák po první čtvrtině filmu "dekóduje" donekonečna se opakující vzorec (sebe)vykrádání, uvědomí si, že tím došel prakticky na konec tunelu a nezbývá mu, než ronit slzy nad nedokonalou animací - a to navíc za předpokladu, že je vůbec schopen akceptovat posunutou mentalitu filmu (nebo mám říct pilotu?). Baby Hutt, silně nestíhající Kevin Kiner a fakt, že příběh kdovíjak nepasuje do rozjetého SW univerza jen negativní dojmy neblaze umocňují. Clone Wars bohužel nepřesahují rámec běžné televizní úlitby adresované dětem, která se do kin dostala zlovolným nedopatřením, a k níž by se tak, v ideálním případě, mělo přistupovat. Kéž bych byl znovu pětiletým, protože toho jaksi nejsem schopen... (náležitě ošvédováno věčným SW omnifágem) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle si největší galaktická sága všech dob rozhodně nezasloužila. Hlášky a situace jako z nějakého filmu pro děti, komandant Cody tam dělá braky jako Lara Croft a má taky dvě devítky jako ona.. :-( Ach jo.. Na druhou stranu musím vyzdvihnout animaci a některé souboje (zvlášť Anakin x Dooku se mi dost líbil). Po tomhle fakt nevím, jestli chci vidět seriál Klonové války. Horší 3 hvězdičky. (A to jsem to viděl v HD v originálním znění). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika SW ságy pozerateľné dobrodružstvo v obľúbenom vesmíre, i keď... celý čas som bojovala s presvedčením, že tvorcovia sa akosi nevedia rozhodnúť, akej vekovej kategórii má byť film určený. Na jednej strane divoká akcia, neustále laserové prestrelky, zabíjanie klonov, ničenie droidov, súboje na meče i blastery, krutí záporáci... na strane druhej priehľadné morálne posolstvá (poslúchaj učiteľa, chce ti dobre), pozitívne charaktery Jediov bez jediného mráčika pochybností a s tonami filantropie, totálne otravné prekáranie medzi Anakinom a Ahsokou, ktoré nie a nie skončiť - to všetko šité na mieru skôr inteligentnému odrastenému dieťaťu než normálnemu dospelákovi. Vo chvíľach, keď príbeh nebrzdili konverzačné, nie vždy a nie príliš vtipné vadenice medzi dvoma hlavnými postavami, to bolo celkom fajn. Veď aj tá šablónovitá Ahsoka je nakoniec sympatická. Čiže až na to výrazne kolísajúce tempo, ktoré súvisí s tými ostatnými výhradami, sa mi to vlastne páčilo. Uvidíme, aký bude seriál. ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama