Reklama

Reklama

Pavouk

(festivalový název)
  • Austrálie Spider

Obsahy(1)

Jak se říká: je to legrace, dokud někdo nepřijde o oko. Cena diváků z ročníku 2007 a Zvláštní uznání na festivalu v Sundance 2008. Nash Edgerton je režisér, scenárista, střihač, producent, herec a kaskadér. Natočil sedm krátkých filmů, které získaly několik cen, a právě dokončuje svůj celovečerní debut. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (139)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ano, takto to zpravidla dopadá, když se člověk chce někomu zavděčit. :-/ Profesionální zpracování filmu zajistilo jasné tři hvězdičky, čtvrtou přidávám za neskonale kruté zakončení (ta hudba pod titulky!). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to teda neskutečná saďárna, která ze začátku vypadá na hroznou nudu, ale později se zvrtne do takovýho zvěrstva, že je docela legrace to sledovat. Přitom to zas taková legrace není, ale za shlédnutí to rozhodně stojí. --- 75 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na devíti minutách hodně ticha a čekání na "cokoliv". Na konec je divák obdarován dvěma úskoky, které ho rozesměji, ale na celkové prázdnotě nic nezmění. Kdo z vás nemá rád pavouky? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kraťas, jehož druhá polovina je natolik výtečná, že přebije i ty úvodní čtyři nudné minuty, které jsou tu poněkud navíc. Poněkud hodně navíc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný krátkometrážní film o tom jak z hloupého žertu se může stát naprostá tragédie. Po pomalejším úvodu přichází doslova šokující tah na bránu, který byl nečekaný a celkem dost odvážný. 7/10. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

ProfiVideo s homescénářem a poselstvím shotů BESIPu, na rozdíl od nich však o dost delší (mínus) a v závěru degradované "vtipnou" pointou (též mínus), která říká: "Ale no tak lidičky, vždyť ta tragédie není taková tragédie, vlastně je to sranda." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl to jen vtip." Se strašnou chutí škrtím týpky, kteří nechápou, kde končí sranda. Třeba takového Jacka bych nadšeně naklepal, osolil a opekl na grilu. Vyšší moc mu však přihrála jiný osud a já bych lhal, kdybych tvrdil, že bych mu ho nepřál. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První polovina je poměrně nudná omáčka, na které by se určitě dalo ještě zapracovat, avšak pointa celého videa je dobrá a hlavně šokující. Na lidi nesnášející pavouky (jako jsem třeba já) to musí působit dost věrohodně... Člověk by si až možná přál, aby tu milou injekci do oka schytli i sami výrobci těchto pitomých "hraček". 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Babouček pro >štěstí< (? ;o))) . . . Brilantně vypointovaná a naprosto dokonale (profesionálně :-) natočená etudka na téma "co se má (po)s(t-r)át, to se..." . . . Tahle absurdní maličkost si prostě zaslouží, aby se stala kultovním >mikrometrážním< filmem... - - - P.S. Mimo jiné - díky téhle bizarní epizodce ze života si vybavuju, kolik znám (nerváků) lidí, co dělají podobné pitomosti za volantem. A že se něco takového vlastně klidně může komukoli kdykoli doopravdy stát... ;o) . . . Jinak - naše pavouky - protože neškodí - mám rád, nelekají mě a hlavně - žádnýmu bych dneska už neublížil. Když už pro nic, tak pro tu možnost, že se mi to jednou vrátí i s ouročky... :o) - - - - - (poprvé viděno 11.3.2008 na Youtube, komentář zde jako sedmý - 12.3.2008) - - - - - Pavučinka k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=hgYykXgwl20 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Může i krátkometrážní film šokovat svým nečekaným závěrem? A tím šokovat myslím opravdu šokovat? Odpověď zní: Ano, může. Pomalý rozjezd, seznámení s charaktery, závěr. Jednoznačně nejlepší krátkometrážní film, co jsem viděl. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Trhnout sebou 2x šokem během 9 minut? Při Spiderovi ano. Někdo se sice může smát, ale mně to ani trochu vtipný nepřipadalo... Možná to bude tím, že opravdu nesnášim pavouky. Jakýkoliv. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

5 hvezd jen a jen za ty poslední minuty, celý zbytek by tak tak vyšplhal k průměru, ale zase na druhou stranu je pravda, že kdyby jsme vůbec ty závěrečné scény neměli podkresleny, nešlo by si je tak vychutnat. Hlavně popis toho charakteru vtipálka by chyběl. Tak či tak, byl jsme schopen ten nudný táhlý děj úplně vypustit a odpustit. Při prvním zvratu jsem zůstal šokovaně stát, při druhém jsem se přistihl, že se škodolibě šklebím. Doufám, že se mi takhle neutváří moje povaha.. .-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pro všechny holky, které chtějí zábavného chlapa, se kterým není nuda. :-D To je pořád sama sranda a fórky dokud někdo nepřijde o oko. - Máma ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Krátký kajícný film o nezodpovědnosti chlapů, kteří své ženské vytáčejí doběla, jako svérázná pocta všem těm naštvaným ženám, nejen partnerkám, ale třeba i maminkám. Nedalo mi nevzpomenout u toho na Bona a jeho husarskými kousky nadupaný roztomilý klip The Sweetest Thing, který natočil své ženě jako omluvu za to, že zapomněl na její narozeniny (https://www.youtube.com/watch?v=5WybiA263bw). ***** Jen tenhle film o tom, že by chlapi neměli hledat snazší (a blbější) cesty, jak se z něčeho, co nezvládli, vyvléct ještě méně zodpovědně a nějak to narafičit, zakamuflovat, odvést pozornost, aby to zas bylo jakože dobrý, ale že by se k tomu měli radši postavit dospěle čelem, a že ženské se na ně za to zlobí právem a právem na ty laciné triky nechtějí přistoupit, protože když je nechají ty kraviny zkoušet a nechají se utahat a ukecat, jednou to fakt může blbě skončit, zdaleka není tak roztomilý. Je ale tak brilantně výmluvný a trefný a kajícný, že to ženskou i proti její vůli dokáže rozesmát, takže si radši nepřeju vědět, co Nash Edgerton a David Michôd svým ženským provedli, že se z toho pokusili takhle vykoupit, a už vůbec ne, jak to od nich následně schytali nebo k jakým tragickým koncům to nedejbože mohlo vést. Film lze aktuálně vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=Jmbv8kevQ-E. *~ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ukolébavkový rozjezd následovaný dvěma pořádnými šoky, které jako jediné dovedou opravdu zaujmout (tím netvrdím, že je to špatně natočené). Rozhodování mezi troj a čtyřhvězdím nakonec ulehčil nevhodně podaný konec - finální záběr měl zkrátka skončit dříve... ()

Reklama

Reklama