Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

18.2. 2010 - podle traileru mě to opravdu upoutalo a moc jsem se těšil na celý film. Od začátku : Muzika hraje v rádiu pěkně nahlas, lidé se baví a do toho prší.Také chvilka vtipů a hádanek. Zábava, alespoň do té doby než se vše změní. Tak bych alespoň já popsal prvních pár desítek minut v té krásné lodi plné sympatických lidí. Svatba - klasika. Život s ženami - klasika v podání pirátů a naprosto výborné herecké výkony. Ke konci : Tady bych se rozepsal trochu více. Za prvé, neuvěřitelně našlapaný konec co se týká děje. Většinou to bývá u filmů tak, že ke konci je jen jedna dlouhá scéna a jedna dlouhá myšlenka. Tady jich bylo několik a byly spojené. Zbývalo asi tak 30 minut do konce a ten stařec, který ke konci zůstal věrný Radiu Rock mi připomněl Pána Prstenů : Společenstvo prstenu, kdy se muselo rozhodnout o osudu prstenu a jeho vůdci.Všichni, kdo na té lodi byli se podíleli na jejich životě hudby a patří jim velký dík, který poznají na konci filmu, kdy je zachrání přátelé a několi desítek lodí. To byl vynikající moment filmu. ____ Britové ve skvělé formě!!! ____ ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1053. hodnocený film: Velkým lákadlem na tenhle film byl pro mě jednoznačně Bill Nighy, kterýho jsem si skutečně oblíbil z filmů "Láska nebeská" a "Underworld". Pak jsem se ještě těšil kvůli Nicku Frostovi, ale ten mi v tomhle filmu velkou potěchu zrovna nedělal. Asi to bylo jeho rolí, ale nakonec jsem si i na něj zvykl. Určitě ale není špatnej nápad, když uděláte film o lodi, která se živí pirátským vysíláním rock 'n' rollu, který tolik jejich Anglie v té době miluje. Hudba je pak tím asi nejlepším z celého filmu. Spousta minut a nevelké množství vtipů pak pro mě z tohoto snímku dělají jen průměrnou komedii, na kterou asi zase brzy zapomenu. 4* jsou v nedohlednu a tedy 3* jsou tím pravým ohodnocením, kterí si snímek zaslouží. 3* ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Mně tam prostě chyběly ty nejzásadnější hity dané éry a to jejich onanování nad jejich světáctvím mě až tak nebralo. Taky bych z toho udělal pětidílnej seriál, jednotlivé anabáze by vydaly na jednotlivé epizody a fungovalo by to líp. ()

snob

všechny recenze uživatele

Ale ano, myšlenka tu byla. Ukryla se ovšem za takovou míru nesnesitelně euforicky problitého pojetí, až to bolelo i mou slezinu. Státní moloch ničící lidskost skrývajíc to umně za lidskost pojmovou, tedy značně nelidskou. Ale to pojetí. Tleskající. Plačící na těch programově správných místech. Ten úsměv pro úsměv. Ta rebelie pro efekt. Ale ano. Myšlenka tu byla. Doba to musela být úžasně nespoutaná. Ale už po ní neštěkne ani pes. Tak leda někdo z filmové produkce, ti štěkají s větší výdrží než kdejaký Alík. Posunout meze zase o kus dál. No tak, necpěte se. Transformace je na tahu. To zas bude kocovina. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když tak člověk sleduje britské filmy odehrávající se někdy během naší totality, tak si musí říct, že Anglie na tom po válce taky nebyla zrovna dobře. Curtis se absolutně netrefuje svým stylem do mého, ale režisér a scénárista je natolik skvělý, že musím s hodnocením u jeho filmů mířit vždy velmi velmi vysoko. 90% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Návštěva multiplexu podruhé... Dostalo se mi přesně toho, co jsem čekal - Richard Curtis se vrátil k tradicím britského humoru, sice jsem se až tolik nebavil jako při jeho seriálových výtvorech (Blackadder, Bean), ale spokojen jsem. Humor byl sice takový jadrnější, v duchu nároků na současného diváka, ale překvapivě to ani nevadilo, i na těch největších ujetostech jsem se dokázal zasmát - navíc, vzhledem k době, ve které se příběh odehrává, se to dá odpustit. Potěšily mě i narážky na britskou kulturu jako takovou a atmosféra jednoho z mých oblíbených hudebních období na mě jen dýchne.. Škoda, že závěr byl udělán tak, aby se dalo počítat i s úspěchem u zámořských diváků - ale i přes "titanicovost" se nějaký vtípek zrodit dokázal, i tak trošku ubírá na dokonalosti. Na své si přijdou i tací, co nehledají v komediích jen hlášky, je tu i sociální kritika tematicky podobná seriálu "Yes, (Prime) Minister". Ještě když jsem byl na cestě z kina, přemýšlel jsem spíše o čtyřech hvězdičkách... ale když ti herci jsou takoví sympaťáci, hlavně Bill Nighy, ale i jeho kolegové jako Nick Frost (oproti nepovdenému Hot Fuzz výrazné zlepšení) či Phillip S. Hoffman, pozor bych si ale dal i na zazářivšího Chrise O'Dowda, který se alespoň v mém případě zbavil škatulky ajťáka Roye (mimochodem, objeví se tu i jeho seriálová nadřízená Katherine Parkinson). I britcomy nedávno zažily menší úpadek, nicméně teď rád vidím, že můj oblíbený britský humor je stále jakousi jistotou. I když těch pět hvězd není jednoznačných (konečný verdikt vyřknu asi až po dalším shlédnutí), pro mě je to asi nejlepší film tohoto roku. Palec nahoru a doufám, že Curtis ještě pár komedií natočí, jelikož on opravdu ví, jak se anglická zábava vyrábí. Navíc je příjemné vidět, že seriály nejsou jediným polem, kde se dá sklidit hojná úroda. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Prostě famózní podívaná, pro mě to byly 2 hodiny geniality, není to komedie, kde se chechtáte nějakým gagům, je to film, u kterého se prostě příjemně usmíváte a bavíte a hltáte ty jejich hlášky a lehké fórky, obejde se to i bez teenage fórků, kterých je ted v jiných komediích plno. Prostě příjemné pokoukání a troufl bych si říci, že soundtrack u mě v oblíbenosti překoná geniální soundtrack Forrest Gumpa. Prostě tohle se musí vidět, jsem nadšen. Film vás vtáhne během prvních pár vět a od okamžiku kdy nastoupí ta geniální hudba a všichni hlavní protagonisté :o) Nedávno jsem viděl Pařbu Ve Vegas a byl jsem nadšen, že se zase objevila komedie, která vyčuhuje a vybočuje ze zaběhnutého velkovýrobního procesu stejných trapných fórků. Byla tak trochu více pro chlapy, ikdyž nepatrně, a tohle je prostě komedie pro milovníky hudby. Prostě je to pecka... ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nedám tomu päť hviezdičiek. Nedám tomu päť hviezdičiek. Nedám tomu päť hviezdičiek. Za ten stopercentne klasický záver si to nezaslúži. Jednoducho tomu nemôžem pridať piatu hviezdičku. Veď aj tá rovina o synovi a otcovi bola tak nejako zbytočná a trochu pritiahnutá za vlasy. Päť hviezdičiek tomu nedám. Fakt nie. Nedám… Nemôžem… Fuck. Päť hviezdičiek. [90%] ()

carly 

všechny recenze uživatele

prečo točí Richard Curtis najúžasnejšie filmy na svete? lebo píše príbehy a nie filmy. lebo jeho postavy si zamilujete a prežívate s nimi ten kúsok radostí a starostí, o ktorý sa s vami na plátne podelia. lebo sa nebojí šťastných koncov. lebo sa nebojí smutných koncov. lebo dokáže použiť trápnu vetu a nechať ju vyznieť absolútne úprimne. lebo jeho humor je tak krásne ľudský. lebo príbehy rozpráva obrazom, slovom aj hudbou. lebo jednoducho je. and Tom Sturidge is a cutie :) ak by som mohla, dám 7* ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Paradna herecka zostava vo filme, ktory je miestami skvele zabavny, inde nudny na pohladanie a celkovo pre mna predstavuje po bozskej Laske nebeskej sklamanie. Zrejme to vsak bude aj mimoriadnymi ocakavaniami, ktore som mal. 3,5/5 ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil moc, protože hudba tvoří podstatnou část mého života, stejně jako obdiv a respekt k létům šedesátým a sedmdesátým. Perfektně ztvárněná atmosféra a nálada na lodi svobody, kde platí jen ty zákony, jaké si schválí parta a kde není nikdo ničím pánem. Jo, tehdy ještě hudba psala lidské osudy a dokázala lidi sjednocovat. 100% bez dlouhého rozmýšlení. Až později jsem zjistil, že na režisérské židli seděl ten samý člověk, co má na svědomí i Lásku nebeskou - můj nejoblíbenější romantický film. Ten chlap je génius... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Vyhledávat filmy s Chrisem O'Dowdem se vyplatí. Začátek filmu si člověk říká, jj tohle bude docela dobrý film, zajímavý nápas. Jenže v druhé hodině si už říká, bože, tihle chlápci (a žena) jsou kompletně zcvoklí...a ano, chcete tam být s nimi. Přirostou Vám k srdci svou nenáročností, přátelstvím a především tím, co do hudby všechno dávají. Konec, to byl jeden velký trhák se zakončením ve stylu celého filmu a hodný těmhle pirátům. Jde o velmi povedenou komedii takže netřeba řešit některé technické detaily viz. konec. pro mě byla nejvtipnější scéna ta bezeslov, kdy se Marianne nevyspí s Carlem ale s tím tlustým obšourníkem a Carl pak sdíli sedačku s dvěma ňoumama, co nevědí jak mu pomoci a začnou se cpát sušenkama :-) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak komedie jak jsem čekal, přesto stála za shlédnutí. Vynikající hudba, dokonalá scéna s deskama na konci. P.S. Hoffman změněn k nepoznání a konečně snad v první roli i sympatickej. A závěr, závěr byl super. Kam se hrabe Titanic.. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek s ještě lepšími herci a kotlem srandy:). Zajímavý pohled na celou posádku a přitom i na jednoho nejnovějšího člena. Nechápal jsem k čemu to všechno povede, jak to skončí, až jsem nakonec pochopil:). Závěr byl takový neočekávaný a rychlý, což je v tomhle případě dobře. Bylo to tak parádně udělané, že bych neměl problém dát plnou palbu, ale nemůžu, protože se mi nelíbí část děje. Ať už je Rock and Roll tvrdý jak chce, tak mi přišlo naprosto nechutné, že takové tlusté prase přebere tak rozkošnou dívku mladému hezkému borcovi. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Počínají si velice lehkovážně, zatímco se s bezstarostným a trochu vyzývavým úsměvem rebelsky pohupují v chladných mezinárodních vodách, které nezúčastněně nadnášejí jejich nepříliš zachovalou a ne zcela technicky způsobilou kocábku. Je to pozoruhodné, ale v jejich podání se nemusím bát vůbec žádné trapné situace, neboť každičká z nich je naservírovaná naprosto bezprostředně ... s nevtíravou noblesou, lehkou ironií, odzbrojující upřímností a nezáludným humorem ... v rytmu rock'n'rollu. Přesvědčivé 4*. P.S.: 1) Víte ... všichni politici světa mohou být přesvědčení o svých velkých vítězstvích, leč všeho do času, neboť kolo dějin je neúprosné; 2) Jak se zdá, v každém státním zřízení lze nalézt - v různém poměru, pochopitelně - prvky "demokracie" i "diktatury", neboť každá společnost neustále hledá mantinely, které by jí daly nějakou míru svobody a přitom zachovaly určitý řád ... neboť absolutní svoboda se rovná anarchii. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama