Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduchý film „feel good“ s najlepšou hudbou 60. a 70. rokov, ktorý vás rozosmeje. Iste, nie je to reálne, pokiaľ ide o komunikáciu ľudí a reakcie na určité udalosti, ale to je to čaro. Má dokonca malý zvrat v dráme, ale nie dosť na to, aby zničila komédiu. 7/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné pobavení, sbírka naprostých maníků, kteří mě rozesmáli neskutečně. Soundtrack je úžasná věc. ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Naplňte rozpadající se loď partou hláškujících individuí, která svými hlasy a trendy hudbou svléká nejednu anglickou zdravotní sestřičku a zlobivou holčičku (pedofilové prominou, myslíme pochopitelně sličné plnoleté slečny s odvahou a vůlí ku hříchu), postavte proti nim dokonale úlisného Kennetha Branagha s vlezlým pochopem v podání Jacka Davenporta a doplňte fantasticky namíchaným soundtrackem, jehož skladby vložíte do scén jako dílky pestrobarevného a dokonale promyšleného puzzle...á...výsledek je nasnadě (slovutné tadá)...obzvláště když neopomenete na to, že život může být jedna velká párty /scéna, kdy se Dýchejové (Dýchej=Dj který vypije flašku skotské na ex) vydají na flám po barech ve mně dodnes vyvolává melancholické pocity (kdybych brečel nad prázdnou flaškou, tak mě zabte)...A jen tak mimochodem...až půjdete po prkně a dole bude plavat hejno žraloků, tak bez skrupulí skočte...(když to zvládnete jako Rhys Ifans a Philip Seymour Hoffman, tak jste víc než lordi...)...varování na závěr...nečekejte smršť vtipů, ale hudební průřez dobou a pár nezapomenutelných scén, které sice můžou působit jako sled videoklipů, ale v konečném stádiu jsou působivým celkem;)...4,5 ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Parádní muzika, super anglický humor na pozadí šedesátých let. Celou dobu hodně veselý příběh, sem tam s dokonalým gagem, který vás na několik desítek sekund rozbije. Moc jsem se bavil. 80% ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Chjo.. to musela být paráda .. tehdy dávno, když bylo v rádiu ještě co poslouchat. Dneska si na vlnách musíme vystačit se smyčkou deseti aktuálních hitovek, hromadou bulvárních keců a inzerce .. a Marešem. Běda běda. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Pff...rebelie? Přítomna. Ale pro kristovy rány proč to panoptikum? Tak schválně, kdo by chtěl trávit měsíce zavřený na lodi s takovými poděsy? Já ani jeden den. Ta představa mi působí fajn elevace žaludku a myslím, že dvě hodiny u filmu byly maximálně dostačující. Ale je to jen a jen můj problém a pokud někomu lahodí rock´n´roll 60. let a břitký humor po anglicku, není možné, aby film nepobavil. 51% větším dílem za efektní finále á la T******. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Nejpohodovejsi film za poslednich X let. Ve filmu se plavite na rockove lodi s manikama, co to s hudbou mysli sakra vazne. Obsazeni je nabusene. Vsichni jsou charizmaticti, jsou vtipni a jsou vzajemne skvele sehrani. Tak skvele, ze kdyz se banda sebere a jde do hospody zapit svatbu jednoho z nich, dali byste vsechno za to, abyste tam mohli byt s nimi, protoze vite ze to je jedna z nejvic legendarnich party. Proste paradni zalezitost. At zije Rock´N´Roll! ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"- I'm not really a pop person. I prefer classical music. - Well, who doesn't? - The listeners of Radio Rock, sir? - Precisely. The drug-takers and the law breakers and the bottom-bashing fornicators." Druhý Curtisův snímek jsem si užil daleko víc než jeho romantický debut. Rock a politická satira podávaná v malých dávkách, totiž neškodí v jakémkoliv množství. Děj, který je inspirován skutečnými událostmi je nabit pohodovou atmosférou, která ovšem v závěru nečekaně (a nutno přiznat trochu pateticky) zhoustne. Kromě úžasné rockové (a Morriconeho :D) hudby, musím vyzvednou výkon všech herců. Přišlo mi, že si natáčení vyloženě užívali. Kenneth Branagh, jehož postava nádherně karikuje esenciální podstatu byrokracie, mi ve své roli silně připomínal tohoto pána. "Governments loathe people being free." "You see, that's the whole point of being the government. If you don't like something, you simply make up a new law that makes it illegal." Fuck 'Em All, Let's Rock! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Piráti na vlnách jsou dost vtipnou komedií, která mě bavila celé dvě a čtvrt hodiny. A ta delší stopáž je rozhodně na místě, protože se tu postupně vyvíjí pár dějových linek a některé menší se tu objevují spíš jako takové podzápletky, ale všechny jsou zábavné. Film je především o sledování osudu pirátů na lodi a jejich vzájemných vztazích. A to je přímo dokonalý námět, ještě umocněný tím, že je film natočený aspoň částečně podle skutečné události. Herecké výkony snad všech tu jsou skvělé, písničky jsou dobře vybrané a musím říct, že během celého filmu jsem se nenudil ani na chvíli. A to moc komediím 5* nedávám! ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy za kormidlem nejrozžhavenější lodi oceánu a ke všemu s hodně ostrou partičkou bukanýrů , kteří to na vlnách umějí pořádně roztočit. 80% a věřím že po dávce rumu půjdu na 100% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis se plaví na vlnách jemného, inteligentního humoru a láskyplného vyznání populární hudbě. Jako jeho námořníci slouží takřka kompletní britská komediální smetánka. Některé fórky jsou mírně košilaté, postavy nezapomenutelné (Midnight Mike... Yeah!), a jak je Curtisovým zvykem, nechybí ani humorný střet Angličanů s Američanem. Piráti na vlnách nejsou novou Láskou nebeskou, navzdory grandióznímu finále ale záchranný kruh potřebovat nebudete. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Tutti Frutti! Let´s dance! Rock n´ roll!!! Nejlepší anglický humor, Nighy a "pánové... a dámo... a ty, chlupaté stvoření." Láska nebeská vyměnila pevninu za moře, flirt za sex a kýč za jiný kýč. A původně to měly být čtyři. Ale kurva, sereme na to, ne? Nic nám nezakážou! "Mami, já na tu loď chci." "...Já taky!" ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Ta hudba a étos pirátů - to je prostě paráda :) "Výhoda vlády je ta, že když je něco, co vám vadí, legální, tak se udělá zákon, který to pošle do ilegality." ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné pobavenie na britských vlnách, ktoré nestráca tempo a skvele funguje v tomto oldschoolovom obale podtrhnutom najmä skvelou hudbou. Chris O'Dowd je aj tu skvelý, podobne ako v seriáli FM mu aj tu táto rola pristala. A keďže Piráti nemali výraznejšiu slabinu a príjemne nás odniesli na vlnách o pár rokov späť, dávam 9/10. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Doufám, že na další Curtisův film nebudeme muset čekat dalších 6 let... I když na druhou stranu, jestli bude točit jen takhle povedený filmy, bude se alespň na co těšit. Tentokrát servíruje výbornou podívanou navozující optimistickou náladu a příjemný pocit v podstatě od začátku do konce. Z mého pohledu se nejedná o typickou komedii, u které diváka drží především jednotlivé gagy a vtipné situace. Jistě, tady jich je také požehnaně, ale mnohem víc mě vzala celková nálada snímku budovaná jednak výbornými herci, jednak perfektní hudbou. Komu sedí rock nebo obecně kytarová muzika, přijde si na své, určitě však nejen ten. A abych nezapomněl - za jednu z nejsilnějších scén paradoxně považuju tu, kde rock zrovna nehraje prim. Když totiž rozehrál své představení mistr Morricone (doufám teda, že si to nepletu s něčim jinym), šel jsem skoro do kolen. 87% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pri filme som sa rozhodne nenudil, aj keď som to očakával. Vznikla z toho výborná dráma, na ktorej sa dá aj fajn zasmiať a nejak mi to nevadí. Film má svoje kúzlo, čo treba oceniť, atmosféra je tiež fajn. Hudba skvelá, celé to spolu ladí. Zopár fajn scén a výborný a dojímavý ba až napínavý záver. Herci zahrali výborne. Hoffman, Nighy sú super. Réžia je tiež na vysokej úrovni + pekná kamera. 80% ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama