Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Ohromný zážitek z kina ! A ten konec ! :-) Krásné ... Film o přátelství partě lidí, kterou váže láska k hudbě a svobodě. Skoro jsem až na konci upustil slzu. Seymour Hoffman je tady výborný, ostatně jako všude. Doporučuji. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je život milující lidumil, který měl tu smůlu/štěstí, že se narodil na britských ostrovech. Po Lásce nebeské přichází s pekelnou mořskou nemocí jménem rock´n roll. Na loď lásky,jež je obydlena svébytnými postavičkami, které lze ve zkratce charakterizovat labely jako lesba, hipík, vtipálek, loser, Casanova se díváme očima Carla, nepolíbeného studentíka, který dostává lekce sexu, naslouchá volání krve a decibelům pořádné muziky a poznává, jak piráti ze Severního moře mění upjaté poddané Jejího Veličenstva v rozjásaný rockující kotel. Konec šedesátých let vidíme v popkulturních prostřizích, v montážích posluchačů, v zachmuřených rysech vlády, která hodlá ve jménu řádu zatnout rozepnutým poklopcům tipec. Curtis dávkuje ten správný poměr nekompromisního chlapského humoru, jadrné mluvy a rockových vypalovaček, což zní jako film pro všechny správné kluky, co toužili být dalším Jimi Hendrixem. Ale kdeže, nebyl by to Curtis, aby do filmu nepropašoval další vztahovou mozaiku nepravděpodobných párů, oslavu přátelství, vášeň pro riffy až za hrob a hlavně: láskyplné happyendy. Hudba je jazyk srdce a Curtisova plovoucí relikvie naplní uši i srdce až po okraj. Jediné slovo: DISARMING. Nicméně od absolutoria brání dvě výhrady: vysoce amorální (což je u romcom běžné, ale ne tak očividně) a na rozdíl od Love Actually se všechny jizvy hojí bleskově a bezbolestně. A příběh je možná příliš epizodický na to, aby se člověk nechal unášet vlnami znovu. P.S. NENÍ! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tá hudba a soundtrack sú jednoducho ťahúňom filmu, pretože nenormálne naladia diváka do dobrej nálady. Množstvo veľkých hitov nieje však jediné čo The Boat That Rocked ponúka. Bez hereckého obsadenia, komických hlášok a zábavného scenára by z filmu nebolo to čo je..... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se naprosto nepřitažlivý chlapy stávají dýdžejema rádií. Všichni je milují, i když jsou ošklivý, viď Mareš? :-) Jediný chlap na té lodi, který by stál za hřích, byl překvapivě jediný, který dýdžejem nebyl, pokud se tedy nepočítá jeho příspěvek v podání několikrát zopakovaného a zakázaného slova na „P“ v anglické verzi slova na „F“ … Je jasné, že Rádio Rock bych poslouchala nonstop a to i kdyby bylo zakázané, protože mají velice vytříbený vkus lahodící mému uchu, ale s provozovateli tohoto rádia bych měla menší problém… Ač pan Curtis podal slušnou zábavu s několika dobrými vtipy, bohužel pokulhával s dějem a charaktery hvězdného obsazení, což mě donutilo vidět na filmu chyby. Přes to všechno mě ani trochu nemrzí ty dvě hodiny strávené na této lodi s nepotopitelnou posádkou, které můžu doporučit a už se těším až DVD zapluje do mé sbírky… Díky jednomu Ježíškovi :-* ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Prosím vás, co je to ten rokenrol?" "Ále, taková hudba, kterou poslouchaj lidi s nevázanou sexuální morálkou pod vlivem drog, pane premiére." "Jooo? A nebylo by to lepší zakázat? Ať se na to podívá nějaký váš podpodnáměstek a vy mi řekněte, jak amíci naloží s tou válkou ve Vietnamu." +++++ Inu, co čekat od filmu, který se mi snaží namluvit, že dídžejové na kotvící loďce, na níž se sukně objeví jednou za 14 dní, žijí mnohem více vzrušující a plnější životy než vládce sice skomírajícího, ale přeci jen impéria. Premiér, jenž nemá v životě jiný cíl, než zatrhnout jakési pochybné vysílání? Tak jo, nechám dnes řádně vyřvávat své reprobedny. Nepochybně to establišmentu pěkně natřu! +++++ Rockerská lodička připlouvá s načančanou vzpomínkou o pubertě prožité pod vlivem rádia. Rádiem žili opravdu všichni, kteří opravdu žili. Pár místem a postavami spojených historek, jež nezávazně plují jedna za druhou, aniž by na sebe kauzálně hleděly a tvořily jiný celek, než uvolněnou atmosféru trapné nezodpovědnosti. Slepenec scének rozsekaných a hloupě pomíchaných. Carl chce přijít o panictví, několikrát se mu to nepovede, ale ejhle... Jistý DJ touží po lásce, zklame se, ale v závěru... Dva rivalové najdou k sobě přátelství... Lesbička si najde holku, nakonec... Rock vítězí... Scénka, scénka, scénka... Kratičké linie vyprávění se míjejí, setkávají se hloupě nebo vůbec ne. Sexuální život Carlův nijak nesouvisí s chodem rádiové stanice a obojí jen pramálo ovlivňují činy zapšklého ministerského předsedy. +++++ Postavy jsou naprosto prázdné, krom pouštění hudby a píchání nemají žádný život. Jen pár roztomilých chvilek, které to nadsazeně reflektují a onoho faktu se tragikomicky zmocňují, dává filmu trochu více než žádnou sílu, stejně jako závěrečná flotila "záchranářů", jež dovádí film do pohádkového žánru. Ten by mu snad více slušel. Slabé **. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Atypická mozaika na jediné lodi, spousta dokonalých hitů a další Curtisova bomba, která by se klidně mohla přejmenovat na Vlnu nebeskou. Tyhle nálady, které se schovávají strašně hluboko, dokáže vyvolat jenom britský génius se slabostí pro vztahy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, ono to zas tak skvela jizda neni. Pribeh tady v podstate zadnej neni, pouze banda blaznu pousti rock na lodi. Sice aby se nereklo, tak tu mame zaporaka, v naprosto genialnim podani Branagha, ale pro dej to nijak zvlast podstatny neni. Forku tu je sice dost, prevazne hlasek, ale ze by se clovek smal celou dobu nebo si z nich podelal gate, to urcite ne. Herci jsou naprosto libova sestava sympataka a frajeru, nektery samozrejme zastinujou ty jiny a vypichnout tu jednoho nej fakt nejde, na druhou stranu, takovy ty znamejsi jmena - Nighy, Hofman, Frost, Ifans a dalsi, uz jsem videl predvest vetsi masakr. Pisnicky jsou fajnovy a chytlavy, ale zadny moderni kousky, precejen jsme v sedesatejch letech. Jenze tohle vsechno dohromady diky skvely a svizny Curtisovo rezii naprosto perfektne funguje, ty dve hodiny to skvele pobavi a cloveku zvedne naladu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přesně něco takovýho jsem dnes potřebovala. Přiměřeně praštěný a víc než dostatečně zábavný. Po herecké stránce bezvadný, kde excelovali i pro mě neznámí herci. Všechno umocněný senzační dobovou muzikou a o spoustě suprových hlášek už ani nemluvě. "Nemůžu se milovat při umělém osvětlení, je to nepřirozené." Radio Rock rozhodně dneska splnilo svůj účel a to je pro mě podstatný. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis si dal na čas. Celkem 6 let, ale čekání stálo za to. THE BOAT THAT ROCKED o ilegálním pirátském rádiu v británii 60. let je především snůškou dobře napsaných a skvěle zahraných charakterů, díky kterým to utíká jako po másle a standardní klišé, ze kterého Curtis občas těží, jim s radostí odpustíte, je to totiž podívaná přeco jenom výjimečná, místy připomínající hornbyho nostalgii vyšší úrovně. Když se Hrabě vynořil z vln, zamáčknul jsem slzu. Tuhle projížďku si do budoucna ještě jednou dám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je Bůh a Piráti na vlnách se hned zařadily do řady jeho nejzdařilejších kousků vedle Mr.Beana, Lásky nebeské a Notting Hillu. Krásná muzika, britský suchý černý humor (řehtal jsem se v kině pěkně nahlas), pocity přátelství, nadšení pro věc. Můj oblíbený Rhys Ifans tentokrát jako nejsexuálnější dýdžej Gavin Cavanagh (zatímco v Notting Hillu hrál sexuálně nevyrovnaného spolunocležníka Hugha Granta). Bill Nighy (starý rocker s vánočním hitem z Lásky nebeské) tentokrát jako šéf Rádia Rock, další výrazný týpek Philip Seymour Hoffman jako dýdžej Hrabě. Závěrečné scény korunované objevením mnoha lodí mne docela dojaly a děj jsem dost prožíval. Trailer je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/239255-pirati-na-vlnach-boat-that-rocked-the/videa/. Napodruhé dávám o hvězdu méně, Láska nebeská a Notting Hill jsou přece jen lepší. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že mi tenhle film tak sedne a tak přiroste k srdci. Krásný, milý, 129 minut uteklo, ani nevím jak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vlády nesnáší lidi, kteří jsou svobodní." Pravdu máš - nesnášely, nesnáší a budou nesnášet. Mně se zkrátka Piráti se svou rebelií v mezinárodních vodách dost líbili. Také jsem totiž kdysi býval totálně ponořenej do vinylu a hltal každou notu špatně dostupný rockové muziky a to kupodivu nejsem narkoman ani zločinec. Možná jsem ta často zmiňovaná spodina, ale s tím můžu žít. Žít a souložit. A mám celkem jasno v tom, jakej soundtrack mi k tomu bude v sobotu vyhrávat. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a RocknRoll! Richard Curtis nám už samotným obsazením dal přes deset důvodů, proč právě Piráti na vlnách budou filmovou událostí sezóny. Britská smétánka společně s několika americkými hosty kraluje nejen britskému éteru, ale i filmovému plátnu. Vše, čím kdy byl RocknRoll, je i tato Curtisova komedie. Prostě sexy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdeže dobová rekonstrukce, sex, drogy a rock'n'roll! Piráti na vlnách představují úžasně sympatickou partu milovníků hudby, ve své nadsázce extrémně pohodovou, vtipnou, zábavnou a uvnitř tepoucí nezkrotným životem. Ražení je velice podobné na Lásku Nebeskou, ale plagiátorstvím netrpí, je to podobně sladký a pozitivní zážitek, ale přesto film působí originálně. Dění je vesměs složeno z útržků života posádky a přesto, že se film téměř rovnoměrně věnuje více postavám, namísto vytyčení hlavní linky, charaktery netrpí plochostí a oplývají svými unikátními sympatiemi (ovšem o psychologii se určitě hovořit nedá, Piráti na vlnách nechtějí být vážní vůbec v ničem). Povedené, ale ne úplně dokonalé. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mohlo to využit větší pecky a mohlo to navodit větší pocit doby, ale jinak slušný film, který baví a rozhodně neurazí. Pár těch klišé, nějaké to poselství... ale pohromadě to drží. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je to příjemné, je to vtipné, stylové a svěží. Ale nejde to do hloubky, postavy jsou nastíněny hrozně jednoduše a celek působí povrchně. A je to dlouhý... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt nejoriginálnější komedie za poslední roky, sice to možná neni tak nabitý vtipnejma situacema jako Pařba ve Vegas a vtipy člověka úplně nedrtí, ale i tak je to sakra skvělá zábava plná bezva písniček a scén, díky kterým si tenhle film lze strašně snadno oblíbit, no a ten konec, jak je podanej - Paráda! Navíc všichni herci jsou naprosto báječný sympaťáci, i když se občas nechovaj zrovna pěkně a vévodí jim můj oblíbenej Bill Nighy, prostě komediální lahůdka. Škoda, že Curtis je línej a jeho prodelvy mezi filmy jsou smrtelně dlouhý ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si měl především vybrat, jestli se chce soustředit na roztomile oplzlé (chtělo by se skoro říct prcičkovské) trable odvázané posádky, problematiku pirátských stanic a vládního boje proti nim, nebo na samotnou hudební složku. Možná, že pod taktovkou jiného režiséra by se propojení všech vrstev zdařilo, Curtis se ale především v druhé polovině začíná opakovat a únavnými skoky pomalu směřuje do patetického cíle. Stěží průměr. A to mám sám djskou minulost a vinyly zbožňuju. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I don't even like Simon." Přiznám se bez mučení, při prvním promítání mě tenhle film příliš nezaujal. Práce se soundtrackem mi nepřišla nijak objevná a také jsem měla problém napojit se na hlavního hrdinu, jehož představitele mám z jiného filmu zapsaného jako psychopatického vraha a oproti tomu se mi jeho zdejší problémy zdály nezajímavé. Nezapomeňme také na moji selektivní nenávist vůči Richardu Curtisovi kvůli Lásce nebeské. Jenomže naneštěstí nebo naštěstí moje sestra tenhle film miluje a kvůli ní jsem ho od té doby viděla nespočetněkrát. Naučila jsem se mít ráda vedlejší postavy a raději si užívat flow, kterou dostávám, než si stěžovat, co nedostávám. Takový krok bych od sebe nečekala, ale co už. Když už film plný mužské energie, tak tohle je způsob, jaký jsem schopna zpracovat a vyváznout vcelku bez úhony. Můžou za to zejména Philip Seymour Hoffman, budiž mu země lehká, a Rhys Ifans, a jak říká moje sestra, každý film by měl povinně obsahovat roli pro Billa Nighyho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde jde mnohem spíš než o vyprávění příběhu o vykreslení uvolněné atmosféry 60. let s příchodem rokenrolu, sexuální revoluce a liberální společnosti. Doplácí ale na to, že přes přítomnost řady špičkových a populárních komediálních herců z Británie i ze zámoří nedokáže scénář vykřesat z aktérů plnohodnotné postavy a prodat divákovi všechny členy posádky. Řada z nich je prostě trestuhodně nevyužitá. Piráti na vlnách jsou spíš slepencem zábavných scén, mezi nimiž se nachází bohužel i nemálo vaty ve stylu sexuchtivých fanynek, bujarých večírků apod. Zároveň si myslím, že i hlavní hrdina mohl být obsazen nějakým charismatičtějším hercem a scénář mu mohl dát víc prostoru. Snad nejlepší z celého filmu jsou momentky s ministrem, který je vylíčený je karikatura tradičního britského konzervativismu a puritánství. Celkový dojem: 65 %. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama