Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Piráti na vlnách nejsou filmem, kterým bych si byl tak jist. Pravda na jedné lodi jsou moji největší favorité z branže herectví. Curtis, který sbalil celý svět na Lásku nebeskou se dle mého už tolik nepředvedl. Přitom atmosféra a hudba je něco, co tento film opět dělá výjimečným a nejsilnější stránkou je opět příběh. Ovšem dnes už tolik asi nikoho na zadek neposadí. Dneska už jsme zvyklí na ledacos. Lepší čtyřka, ať nežeru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, co do kvality (ale i kvantity) humoru velký krok zpět od režisérova předchozího skvělého počinu. Chtěl jsem pohodovou záležitost s výbornou hudbou a solidními fóry, u kterých se pořádně od srdce zasměju, ale celkově se mi dostalo pouze první části a k tomu mi ještě přišel výběr písniček pouze jako "dobrý". Nečekal jsem druhou Lásku nebeskou, ale přece jenom, takhle průměrný film taky ne. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film z lásky a pro radost... nic víc a nic míň. Curtis víceméně kašle na postavy, jejich motivace atd... místo toho předkládá vcelku nesourodou sestavu scének, které nejsou třeskutě vtipné, ani romantické, ale přesto baví natolik, aby těch 130 minut v kině uběhlo bez nutkání koukat na hodinky. Sám jsem se na ně podíval dvakrát. Poprvé v polovině, kdy jsem čekal výraznější zvrat v linii soupeření s vládním kabinetem a podruhé při přetaženém Titanic-like finále, jemuž se sice s trochou vůle daří dolovat emoce, ale ve světle Lásky nebeské jde přece jen o lehký ústupek. 7/10 s tím, že jsem se dobře bavil... ale než jít znova do kina, to radši věnuji čas parádnímu soundtracku. Beztak mám pocit, že film vznikl jen kvůli těm písničkám. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Komédia s dobrým tempom a vtipom od samého začiatku,... nie však úplne typická, ale veľmi zaujímavá, pretože baví spôsobom a typom humoru, ktorý je niekedy z časti bolestivý, ale svojským spôsobom zábavný. Film pôsobí celkovo veľmi milo a pohodovo a počas celej jeho dĺžky nenudí ... Samozrejme, ... niektoré miesta sú silnejšie než tie druhé, ale vo vzájomnej symbióze sa pekne dopĺňajú. Nie je to typ výbušnej komédie,... skôr príjemný ľahko ladený film s podtónom istej na ten čas pirátskej rebélie, ktorý poukazuje aj na záporné aj na kladné stránky hlavných predstaviteľov, ktorí maju podľa mňa dobré herecké zastúpenie. (Kto pozná seriál IT Crown príde si na svoje :) )... Úplna pohoda. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Našlápnutá jízda se sympaticky uťápnutými postavami, hýřením bizarních nápadů a všestranným optimismem, potažmo lásce k hudbě, jež se s přehledem přenášejí i na diváka? Nepochybně, ale nikoliv v úplně konzistentní zaručené podobě. I přes stopáž, přesahující dvě hodiny, se totiž netvoří jakýkoliv styčný bod „příběhu“ (ten výchozí funguje pouze jako odrazový můstek) a v důsledku přemíry elánu, hudebních koláží a palubních skopičin se leckdy zapomíná na to nejdůležitější – postavy (nakousnutí a následné odplivnutí, ústící v nedořečenost, zdaleka neplatí jen o nich). Piráti na vlnách tak bezvadně fungují coby extravagancí napěchovaná estráda, jako ucelená crazy komedie s přesnou vypointovaností (running) gagů, gradací a vývojem často politováníhodných postav magorů, jenž si nelze neoblíbit (ale kvůli zmíněnému ani výrazně zamilovat), trošku drhne. 7/10 (44. MFF KV - 11.7.08) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Perfektní rockový nářez! Richard Curtis se zapisuje mezi další britské režiséry, který dokážou pravé režisérské umění a z ničeho udělat něco. Ve svém debutu Láska nebeská vytřel zrak všem romantickým filmům a tentokrát to natřel všem hudebním filmům (neplést s muzikály). Hvězdné obsazení v podobě rockových DJ pobaví každého, kdo zná herce aspoň z některých předchozích rolí. Curtis se nebojí vracet role i některým hercům z předchozího filmu. Aby ne, když to s nima umí. Trošku jsem měl problémy s herci ze seriálu IT crowd, ale zvyknul jsem si. Jestli Richard Curtis bude točit jen komedie, vůbec bych se nezlobil a měl bych skvělou kolekci komedií, na které bych se mohl dívat ve smutných chvílích, aby mě rozveselily. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ne zrovna ten typ komedie, jaky mam v oblibe, ale diky skvelemu soundtracku obsahujicimu snad vsechny uzasne rockove pisnicky, nekterym zajimavym napadum a scenam a samozrejme hlavne diky dokonalemu vyberu tech nejlepsich anglickych umelců.. Bill Nighy se u mne po tomhle definitvne stava jednim z nejzabavnejsich a nejfajnovejsich person ve filmu (prvni moje setkani s nim probehlo v Lasce nebeske..), Branagh jako hlavni zaporak taky válí a paroduje i dnesni situaci.. Ostatné obsazenstvo lode jim kvalitne dopomahaji k vyslednemu pocinu.. (hlavne american Rhys Ifans a jeho cast pribehu (vlastne jeho a jeste jednoho)) A samozrejme uplne brilantni Hoffman, ktery mi jeste nikdy nebyl tak sympaticky. Proste skvela ukazka toho, jak to vypadalo v tech letech minulych a hlavne pekne umistene ruznorode charaktery na jedne "male" lodi.. A zaver je dojemnejsi nez potopeni jakekoliv jine lodi... ROCK N ROL ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film, který vám fantasticky zvedne náladu. A ta ve vás pak díky skvělé hudební složce a vynikajícím hercům rezonuje ještě hodně dlouho. Ach, ti Britové... :-)) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Obsadenie, prostredie, prevedenie, hudba... všetko dokonalé. Ale ten scenár? Miestami som sa dosť nudil a presne som vedel, čo bude nasledovať v ďaľších scénach. To ale nič nemení na genialite pôvodného nápadu/námetu a bravúrneho hereckého koncertu premňa dokonalej trojky: Bill Nighy - Philip Seymour Hoffman - Rhys Ifans. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich tajných očakávaní roka síce nesklamalo, ale ani nenadchlo tak, ako som očakával. Tak skvelý, originálny námet, s podporou celej elity hereckej flotily si zaslúžil trošku lepšie a poctivejšie spracovanie. Najmä čo sa týka razancie vodopádov humoru, ktorých som tu čakal omnoho viac. Príbeh vyniká nápadmi, skvelými dialógmi a samozrejme bezchybnými hereckými výkonmi, ale škoda, že ako celok to nepôsobí tak kompaktne. Skôr by som ho zaradil medzi veľmi dobrý záver letnej sezóny, k osviežujúcim hitom a okamihom leta, na ktoré však budem ešte dlho spomínať. 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokonale obsazená komedie. Pokaždé, když se na scéně objevila nějaká známá tvář, tak jsem zaplesal:) Billem Nighym počínaje, Rhysem Ifansem konče. Ale co naplat, kdyby to bylo o lodi, která vysílá hip-hop, tak bych si to asi ani nepustil:) Jenže nekonečný přísun dokonale pasující převážně britské hudby, tomu nejde odolat. David Bowie a Rolling Stones jsou samozřejmost, Kinks nebo Who to samý, bez Small Faces by se to také neobešlo, potěšila i přítomnost Beach Boys a Jimiho, no prostě seznam je to neuvěřitelně dlouhý a hvězdný, a to pár kapel ani neznám! Velmi mě potěšil scénář, který se nezdržoval tím, že by ukazoval, jak to všechno začalo, ale po stručném titulku vrhl diváka přímo do děje, do jedne nekončící pařby. Zároveň děj přeskakoval mezi lodí a ministrem Zlatoslavem, který se ji snažil potopit, což ději dodávalo dramatickou rovinu, která by tam jinak - upřímně řečeno - ani nebyla. Protože zdánlivě vážné instituce, jako jsou otcovství a manželství, jsou brány s nehoráznym nadhledem a tak je celej film především sledem zábavnejch scének. No a bavil jsem se, to teda jo. Film se totiž snaží, seč může, jen o jediné: o nastolení dobré nálady. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tenhle film Vás roztančí tak, že budete mít chuť rvát sedačky v kině. Piráti na vlnách pulzují stejnou elektrizující energií jako Láska nebeská. A platí-li pro Lásku nebeskou ono magické Love is all around, tak zde jsou zas všude kolem sex, drogy a hlavně rock. Richard Curtis se drží prakticky stejného schématu jako ve svém předešlém filmu, kdy hlavní dějovou linii nechá tříštit mezi větší množství postav. Ale díky kulišáckému umístění všech zúčastněných na jednu loď působí snímek mnohem komplexněji. Ze všech scén dýchá příjemná retro atmosféra 60 let doplněná o prostřehy na obyvatele poslouchající svou oblíbenou rádiovou stanici všem navzdory, na nejrůznějších místech. Tam, kde selhával Wes Anderson v Životě pod vodou Curtis vyhrává. Navíc se mu daří šponovat diváka za pomocí výborných vtípků, aby ve finále lehce přidal na plynu a diváka dojal úplně na maximum.8/10 ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Piráty na vlnách budu mít od srdce rád minimálně stejně jako Lásku nebeskou, jakkoli mohou být svou podstatou škodliví. Takhle nějak si totiž představuji film-život. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč to mělo dvě hodiny, boha? A kéž by to tak mělo nějakou silnější dějovou kostru, na kterou by se pak nabalovaly všechny ty mikropříběhy a mikropříhody, pak by to bylo téměř dokonalé. Tenhle styl mám hodně ráda, ten humor je mému srdci blízký a taková záplava frajerů taktéž. Vychytanej scénář zaručuje velkou spoustu vtipnejch situací, dialogů a gagů, který stojej právě na skupině výbornejch herců. Rhys - Willy Wonka - Ifans jako ultimátní sexy mešuge, medvědí sváděč Nick Frost, svěží a na pohodu P. S. Hoffman, typický Chris O'Down nebo tradiční vyšinutej pošuk Bill Nighy, jehož cit pro módu mu může leckdo závidět, to všechno jsou postavy, kterýma ten film žije. Do toho perfektně padnoucí výběr hudby a z The Boat That Rocked se stává film, kterej sice nemá téměř žádnej smysl, ale tak nějak hodí člověka do klidu a hlavně v něm probudí touhu vcucnout se do televize a vegetit s nima na vlnách, za zvuků Let's Dance od Davídka. No, a tohle někdy ke spokojenosti bohatě stačí. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oh, baby! Yeah! Další šleh dobré nálady a vkusně servírované pozitivity od mistra Curtise. Nejpěknější kinozážitek za jánevímjakdlouho. A čert ví, kdo či co za to může... Brilantní obsazení? Velmistr americké herecké elity Philip Seymour Hoffman v roli Vévody? Kouzelně britsky uprděný ministr Kenneth Branagh a jeho nohsled Jack Davenport? Rhys Ifans jako personifikace živočišné rockové esence, legendární DJ Gavin? Aristokratický rošťák Quentin Billa Nighyho? Řada milých, malých, ale bezezbytku skvěle obsazených rolí - ajťáci Chris O'Dowd a Katherine Parkinson, Nick Frost jako Doktor Dave a v (ne)poslední řadě Bob Silver Ralpha Browna a Mark Midnight Toma Wisdoma, aneb John Lennon and Jim Morrison reincarnated? Či snad zabijačkový soundtrack, vybroušený přesně pro nás oldies nostalgiky? Nechybí skoro žádné The. The Kinks, The Who, The Hollies, The Beach Boys, The Troggs, The Tremeloes, The Moody Blues... Když si k tomu přidáte jména jako Jimi Hendrix, Cat Stevens, David Bowie či Leonard Cohen (věřím, že ve scéně se So Long, Marianne se panu režisérovi podařilo jedno z nejvtipnějších užití soundtracku v historii filmové hudby) máte před sebou soundtrack, který vám bude šít se zadnicí od začátku úvodních titulků až do chvíle, kdy zmizí ten poslední v závěrečných. Pokud jste otráveni cukrkandlovitostí mého příspěvku, vězte, že tenhle komentář píšu dobré dva týdny po návštěvě kina a zachycuje tedy můj dojem z filmu v relativně nezkreslené podobě. Mohl-li bych si dovolit být s něčím tak úplně nespokojen, byl by to konec (Vévoda) - myslím, že trochu hořkosladké příchutě na závěr by tomuhle pamlsku neuškodilo a moc pěkně by akcentovalo onu smutnou skutečnost, že tahle éra se už zkrátka opakovat nebude. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že mě první snímek (jinak veleuznávaného scénáristy) Richarda Curtise dostal doslova do kolen. Po inteligentní romanci Lásce nebeské přichází hudbou nenabažená mladá generace, s čímž hodlá jedna ilegální rozhlasová stanice něco zásadního udělat. Pirátské plavidlo Radio Rock plné excentriků nás přivádí do roku 1966 a představuje bandu neúnavných snílků, kteří hudbou i názory udávají současný životní styl. Nečekejte ale žádnou hlubokou výpovědní sondu, revolta je tu znázorněna po svém. Ač je tu témat celá plejáda, snímek trošku trpí nekompatibilitou, na postavy se tu moc nemyslí, přičemž v dramatickém finále sklouzáváme do hodně sentimentálních hlubin, které si mohli tvůrci odpustit a které vlastně ani příliš nefungují. Určitě osloví podmanivý soundtrack, roztomilé minipříběhy a především herecké obsazení, kterému dominují hlasově dokonale vybavení smilníci Philip Seymour Hoffman, Nick Frost, Bill Nighy nebo Rhys Ifans. Přímočaré historky a soukromé trable nicméně baví diváka po celou stopáž, takže když akceptujete neúnavné bohémství namísto nějakého poselství, budete se bavit SKORO královsky. Pro Curtise druhý palec nahoru, i když vedle Lásky nebeské lapá hodně často po dechu.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tomuto filmu moc nevěřil, nevím proč, ale nebavil jsem se tak, jak mi bylo řečeno, že se budu bavit. Jenže od hry na pravdu se to všechno obrátilo a já se bavil přímo královsky. Když si připočtete ten dokonalý konec, při kterém se mi chtělo brečet a smát zároveň (a tohle se mi už hodně dlouho u filmu nestalo) tak vám snad je jasné, že nemůžu jinak než plný počet. Za parádní obsazení, dokonalou hudbu a jednu loď, která opravdu válela. Jo, moci tak být na jejich palubě… 100 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nádhera, už dlho ma žiadny film nenadchol tak ako The Boat that Rocked. Skvelí herci, skvelá atmosféra, príjemný humor, super hudba a postavy, ktoré musíte milovať. A tie najkrajšie chvíle ich životov... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť som bol zvedavý na "Pirátov na vlanách". Námet o rockových rebeloch, ktorí šírili túto dravú muziku, v časoch jej zrodu, so svojej lode zakotvenej na otvorenom mori po celej Británii prostredníctvom pirátskeho rozhlasového vysielania som nadšene privítal. V žilách mi koluje rock´n´roll. Ale moje nadšenie veľmi rýchle opadlo. Zhliadol som totiž desnú koprodukčnú skomoleninu o bande špinavých dýdžejov, ktorí slopú, berú drogy, vedú nablblé debaty o sexe alebo sa prípadne bavia rôznymi vulgarizmami. Režia je nudná a herci hnusní. Nepáčilo sa mi to. ** ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama