Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená komedie plná skvělého britského humoru a výborné hudby. A to jsem vůbec nevěřil, že by Richard Curtis mohl po Love Actually znovu takhle zabodovat. On přitom ze své režisérské prvotiny dokázal přenést pohodovou atmosféru i nenucenou romantiku, přivedl si k tomu pár osvědčených herců a i ve zcela odlišném prostředí opět zvládl vytvořit zábavný film, na který se opravdu příjemně kouká. 130 minut se sice na komedii zdá být moc, ale za sebe mohu říct, že jsem se ani chvíli nenudil. Víc takových filmů! ,,Rock 'n' roll!" ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Výborně zvolené téma, špičkový scénář a celkově všechno od nápadu až po kostýmy výborné. Na to, že moc neholduju dlouhým filmům, tak tady mi to ani nepřišlo. Člověk se baví od začátku do konce a tak to má být. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní nářez, na Piráty na vlnách sem se opravdu těšila a nezklamali mě, hlášky, vtipy a originální nápady na každém kroku, s hereckým obsazením, které Vás spolehlivě dostane. Je to první film, který aspiruje na mých top 10 nejoblíbenějších filmů v kategorii komedie po jediném zhlédnutí. K tomuhle snímku nemám co dodat, pobavil mě, nasmála jsem se u něj a navíc měl zajímavý děj. Bravo, pane, Curtisi, přesně takhle se má točit dobrá komedie. Je to jízda natolik skvělá, podbarvená báječnou hudbou, že si ji užijete. 100% "Měl dlouhý vlasy a chodil bos, kdo to byl?" "Jak to mám asi vědět, Jimi Hendrix?" "Ne, byl ještě před ním." "Ještě, řekni, že myslíš, Ježíše Krista." "Ano, výborně." "A proč si sakra neřekl, že to byl syn boží?" "A on byl?" ()

masiko 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný film takhle nevzal... Abych byl přesný: od Lásky Nebeské mě žádný film takhle nevzal. Srovnání se nabízelo už dopředu a já čekal lehké zklamání. Teď ale rozhodně nemohu psát o tom, v čem je druhý Curtisův počin horší než ten první, ale v čem se mu vyrovnává, či dokonce v čem ho převyšuje. Takže od těch kladů: herci ze sebe ždímou maximum. Rhys Ifans je excelentní, Philip S. Hoffman rockuje tak, jak ho ještě neznáme a "ajťáci" překvapili více než příjemně. Jen škoda že můj oblíbený Bill Nighy nedostal tolik prostoru. Hudba 60. let navozuje přesně takovou atmosféru, jak se předpokládalo, a Curtis tak může opět rozjet svou hru na city, která je nenucená a přece silná a odzbrojující. Ať už smutné nebo veselé (nebo někdy i kurevsky vtipné :D), vždy je to pravdivé. Chvílemi jsem měl pocit, že jsem v nebi, a najednou jsem byl zase tvrdě sražen k zemi, ale když přijela ne jedna, ne dvě, ne tři, ale odborně řečeno tři prdele lodí, byl jsem na vrcholu blaha. Oproti Love Actually sice chybí ona notná dávka sebereflexe, ale stejně nechápu, jak to ten Curtis dělá. Pro mě zatím nejlepší film letošního roku. Rock 'n' roll!!! ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská pro rockery. Tedy, ne tak docela, ale skoro ano. Nejde o tak smrtonosnou kanonádu emocí, dokonce i humor je o něco slabší... Ale to nevadí. Protože tak jako se v Love Actually podařilo Curtisovi vytvořit atmosféru Vánoc, tak se mu tady podařilo vytvořit atmosféru...pirátského rádia? Herci jsou skvělí všichni (jednoho oblíbence bych asi jmenovat nedokázal) a rozhodně nelze opominout ani božský soundtrack, kdy si ve filmu můžete poslechnout snad všechny legendy, od Procol Harum přes Dusty Springfield, The Kinks nebo Hendrixe až po Beach Boys. Nehledě na to, že se Bob na konci pokouší zachránit album 5000 Spirits od The Incredible String Band... :-) A závěrečná "slideshow" zahřeje u srdce snad každého. Kolik jste jich poznali? Vzato kolem a kolem, možná si TBTR zaslouží spíš hvězdičky čtyři, zde ovšem jde objektivita stranou. Tohle je film, který z vás udělá hrdého rockera (tak jako z vás Love Actually udělala hrdého zamilovaného ňoumu). Nehledě na to, že film, po kterém máte nutkání si okamžitě pustit Jumpin' Jack Flash zkrátka nemůže být špatný... P. S. - ani po šestém zhlédnutí neměním názor. Ano, možná tenhle film je trochu dlouhý, o to lepší vám ale pak ty už tak dokonalé scény přijdou. A oblíbenec? Mark...nebo Gavin. Pořád ještě nevím. Pět hvězd a hotovo. ()

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Líbilo a moc. A dám si to ještě znova a znova a znova. Raz, dva, tři, vysílá radio Rock z rybářské lodi na vlnách oceánu. Příběh je smyšlený, ale založený na skutečných reáliích. I když se to nezdá, tak v Anglii neměli s Rockem na růžích ustálo a nebýt několika odvážlivců, kteří vysílali z lodí, tak dnes možná neznáme tolik skvělých kapel. Tvůrci se nesnaží vinit vládu, především vypráví životy DJů, kteří se zdali "svobody" a vysílali pro všechny, čímž neměli možnost, než na lodi žít. Řeknu Vám jedno, já bych to rozhodně nedělal. Buď bych šel přes palubu já a nebo ti vedle mě. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Ak by bol boh DJ pracoval by v tomto rádiu. Film točený s taký nadšením si iné ako plné hodnotenie nezaslúži.... Plejáda skvelých britských hercov (prekvapila ma účasť aj tých z IT crowd) a mix skvelej hudby robia s tohto snímku jednoznačne romantickú komédiu roku. Ak je pre niekoho žáner romantická-komédia ťažko stráviteľný tak v tomto prípade sa bude určite baviť.............. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který trochu táhne ke dnu konec. Jinak výborná hudba, výborné postavy a dobrá zábava. PS: Proč mě nikdo nepošle za trest na takovouto loď. Asi jsem se narodil ve špatné době a na špatném místě. ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Jak říká můj filmový bratr WordUp, je to tak!! Hlášky se valily neuvěřitelnou rychlostí a obsazením sedělo jak prdel na hrnec!! Není divu, že toto dílko hned jak vyjde bude v mé sbírce orig. DVD!!! ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Totální pecka. Nevim,ale Curtis prostě umí vyprávět příběhy lidí ať už samostatně nebo dohromady. A tady to nejsou jenom lidi, je to celej fenomén postavenej na tom nejlepšim, co se ve světě kdy zrodilo - Rock 'n' rollu, kterej dodává filmu přesně ten tón, kterej potřebuje. I když většina písniček pochází z doby po roce 1966, kdy se děj odehrává, je to úplně jedno a soundtrack je přímo božskej. Ale dost už o muzice, i všechny ostatní elementy scénářem (asi jo, asi z něj opravdu muselo něco vypadnout) počínaje a obsazením konče (nejenom skvělej Hoffman a Ifans a další,ale Kenneth Brannagh v další vynikající vedlejší roli) šlapou perfektně do rytmu Rolling Stones atd. oblečený v moc pěknym stylovym kabátu. Nádhernej bonbónek v pytlíku hitovek z 2009 ()

Chosé85 

všechny recenze uživatele

Pro někoho blbost, ale pro druhé uvolněná chytrá komedie, která jede na vlnách 60. let. Tehdy se nemohla moc dlouho vysílat rocková muzika během dne, a to i přesto, že zájem o tuto hudbu byl enormní (staří, mladí, ženy, muži, úředníci i uklízečky). Tak pár ulítlých a extravagantních týpků od fochu (spolu s jednou lesbičkou) odplulo na širé moře vysílat ten nejlepší rock. A tom to je. Film je prošpikován parádními hudebními fláky, které podporují obrazovou stránku filmu, během něhož sledujeme řádku vtipných uvolněných scén na jedné lodi. Hned jsem si vzpomněl na Lásku nebeskou (Richard Curtis) a na tu stejně milou atmosféru, která není moc reálná, ale komu to vadí? Jde přece o stylizaci a o poctu na tuto historickou událost. A opět skvělý Bill Nighy... ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Sled scénok, takmer na seba nenadväzujúcich, držiacich po kope len silou stiesnených priestorov jednej lode a osôb na nej pôsobiacich. Kým takmer tri štvrtiny sa ide čisto na gagy, ku koncu sa kormidlo otáča a pulzujúce emócie sú prekvapivo silné. Dobovou atmosférou skvele nasiaknuté číslo, ktoré dokáže baviť aj rozcitlivieť. A ktorý vám ukáže rozdiel medzi britským a americkým pátosom ako ešte nič. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání tohoto snímku jsem chtěl potkat Richarda Curtise, smeknout před ním klobouk a říct: "sakra, chlape, jak Ty to děláš?" On totiž celý snímek uchopil tak úžasným způsobem, že jsem úplně cítil, jak mi vniká pod kůži, a jak se mi vsakuje do všech pórů ta neopakovatelná atmosféra šedesátých let.. Ten film úplně člověka pohladí po duši.. A přitom to není žádnej ulepenej bezduchej slaďák.. Po šesti letech, kdy Curtis udělal Lásku nebeskou, přišel z další peckou. Jen doufám, že na něco tak skvělého nebudu muset zase čekat dalších šest let.. PS. a nezapomeňte se dát soundtrack k tomuto snímku. Je to pecka! ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Pustěno s trochou nedůvěry, ale nakonec výborná komedie plná dobré hudby a kvalitní zábavy. Navíc v ní hrají 2/3 hlavního osazenstva z IT Crowd a Bill Nighy, což už je důvod se na ni podívat. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama