Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

maruli 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto dokonalý hudební tribute, kde není ani tak důležitý příběh, ale spíš to, že při jeho sledování máte neodolatelné nutkání a chtění žít tehdy, to, že si nemůžete pomoct, ale chce se vám tančit, to, že tento film nemá ambice být nejlepším a nejrozervanějším dramatem, ale ukázat tu obrovskou radost z hudby a udělat u toho ještě nějaký ten vtípek navíc. Zkrátka dokonalost sama. Jo, a po Mary&Max jsem se zamilovala do Hoffmanova hlasu, teď už ho miluju úplně :-)) ()

Fafyna 

všechny recenze uživatele

Úžasný a strhující film, plný senzační muziky, skvělých kostýmů a fantasticky nabitý pozitivní náladou a uvolněností. Úplně mě uchvátil! Co bych za to dala, zažít aspoň jeden den na lodi Rádia Rock?! ()

jos_sep 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když náhodou objevíte vám neznámý film (který je ale jak to vypadá dost známý, takže si připadáte jako blb), shlédnete ho a on vás úplně dostane? Moc jsem nečekal, ale opravdu jsem se bavil. Mám rád starý rock´n´rollový fláky a parádně jsem si to s tou partou magorů užil. A vymazávám Hoffmana z mé pomyslné listiny neoblíbených herců :) ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Rock and roll! Filmově to funguje asi tak na 4*, takže to je moc dobré a pro nadšence rocku? No budu se divit když daj méně než-li 5*! ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Moc nechybělo a piráti nám opravdu ztroskotali. Tahle loď prostě není Černá perla. Od Richarda Curtise budu už vždycky čekat něco extra, ale Piráti na vlnách jsou jen průměr. Jedná se o retro film o partě radiových moderátorů různých charakterů, které však spojuje láska k zakázané hudbě. Na jejich pojítku to stojí víc než na suchém (nebo tady mokrém) britském humoru. To že soundtrack k filmu o hudebním období splňuje vysoké nároky asi nikoho nepřekvapí. Zajímavá je sestava herců. Chris O'Dowd možná vůbec nejlepší, jeho parťačka Katherine Parkinson skvělá jako nesmělá lesbička (vůbec se nedivím, že je na holky, když pracuje s Royem a Mossem), vedle Nicka Frosta jsem pořád hledal Pegga, zaujal mě pro mě neznámý Philip Seymour Hoffman, a překvapil brilantní Kenneth Branagh. Ale k čemu to je, když se s postavami jakž takž seznámíme ale pak už se nerozvíjí? A to na to měli dlouhé dvě hodiny! Konec mi přišel zbytečně vyhrocený. Nedostatek estrogenu ve filmu mi ani moc nechyběl, naopak o to víc jsem si vážil záběrů s něžným pohlavím. Povedených scén se několik najde, pro některé fanoušky se film stane třeba i kultovním. Ale já očekávám víc humoru než pohádku o kamarádství. Hodnocení: 55% ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, taky muzika se dala přitvrdit, ale aspoň nechybí nadhled (hlavně, pokud jde o vládní záporáky). ()

Katya 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem v tomto případě šla spíš vlažně, komedie pro mě mají tendenci být buď skvělé nebo strašlivé (častěji ale to druhé), jen výjimečně něco mezi. No ale jak jsem mohla od britské komedie čekat zklamání? Úžasné figurky v období prodloužené puberty, skvělá hudba, lehký závan bezstarostné svobody, vtipné dialogy, nakažlivě dobrá nálada…s tou jsem taky z kina odcházela, navíc se mnou zůstala pozoruhodně dlouho. Tahle komedie svůj účel splnila. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá partia exotov(parádne obsadenie), zaživa najlepšie roky svojho života a mňa to náramne bavilo. Nie som žiadny veľký fanúšik rocku, ale to absolútnte nevadilo. Užil som si hereckých kreácií, emocionálne ma to hladilo a nebol núdza ani o zábavu. Ten Curtis je fakt dobrý! ()

Brodyman 

všechny recenze uživatele

Jako milovník kvalitní hudby a filmů musím říct, že tenhle film mi dává přesně to co chci. Úžasnou zábavu, pohlazení pro sluch i pro oči. Zkrátka všechno naprosto skvělé. V tomhle filmu jsou všechny emoce, které tam mají být a proto prostě musím dát 5*. ()

Nufa 

všechny recenze uživatele

Pár hvězd jsem automaticky hodil už jen za ten skvělý soundtrack. Další jsem pak musel přidat za účast Chrise O'Dowda a Katherine Parkinson. Škoda jen, že se tu neobjevil i Richard Ayoade, aby tu byla celá IT parta, ale i tak jsem se výborně bavil. Opět se potvrdilo, že britský humor je o třídu jinde, navíc ani příběh samotný nebyl nikterak podprůměrný. Zkrátka takový pohodový filmeček o hippies, neboli sex drogy a rock n roll. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama