Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

korect 

všechny recenze uživatele

Námořnicko-rock'n'rollový nářez, kterému se málo který podobně orientovaný snímek vyrovná. Curtis nezklamal a i zde nám předvádí hvězdně obsazení nejlepších britských herců v čele se skvělým Nighym na jedné straně a Branaghem na straně druhé. S&D&R'n'R, perfektní :) 90% ()

Steggles 

všechny recenze uživatele

Tak počítám Richarda Curtise mezi své oblíbené autory. A tak jsem zhýčkaný Mr. Beanem, Notting Hillem, Láskou nebeskou. Tak jsou pro mě "Piráti" lehkým zklamáním, ale chápu že to mohla být pro Curtise "srdcovka", protože jeho láska k hudbě je cítit ve všech jeho filmech. ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný film, který hodně zachraňuje závěr a naopak hodně sráží první půlka. Děj se skládá z mnoha epizod, které ve výsledku na sebe nijak moc nenavazují a pro děj nemají valného významu a až závěr tomu dodá nějakou výraznější formu (i když zdaleka to není takové vyústění jako v Lásce nebeské). Bohužel ale i tak mnoho momentů vyplyne do ztracena a působí tak vcelku bezúčelně. Na druhou stranu z filmu sálá dobrá nálada, herci jsou velmi sympatičtí (P. S. Hoffman luxusní opět) a podávají dobré výkony a velmi zajímavá je i hudba, kde má člověk možnost vyslechnout si dobové šlágry. Bohužel s více ucelenějším scénářem by se mohlo jednat o výborné dílo, takhle jenom lehký nadprůměr. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Vtipné, skvělé a rock'n'rollující. Všichni jsou úžasně stylizovaní a z filmu stříká optimismus na všechny strany. Pro mne je to lepší než Láska nebeská. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Hustá atmosféra šedesátých se valí z každého záběru. Je všude - v dobových záběrech suchozemských krys, kteří poslouchají Radio Rock na pevnině, na lodi ze které se vysílá, v éteru, ze kterého se řine přesně zvolená symfonie dobových vypalovaček. O nic víc tady vlastně nejde, jenom o tu atmosféru a ta se Curtisovi podařila zachytit dokonale. Jako vždy na nás pálí skvělé dialogy a výborné písničky. Při Pirátech jsem se neustále přiblble usmíval, ani nevím proč, asi proto, že jsem se v jejich společnosti cítil fajn. Je to prostě taková pohodička, která neurazí a přitom příjemně pobaví. 6/10 ()

CoreyTaylor4 

všechny recenze uživatele

Perfektní film.Hlavně úžasně promyšlený příběh,ale také skvěle zrežírované a perfektně zkamerované.Očekával jsem klasickou americkou komedii ve které zahraje hudba a všichni hned tancují (něco jako High school musical),ale tohle je jednoznačně lepší.Možná to bylo trochu zdlouhavé,ale to je jenom drobná chybička.Richard Curtis opět nezklamal. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem od Curtise nečekal. Za herce, za vykreslení doby, za hudbu, za to vše dám čtyři. Je mi jedno, jestli už náhodou nebyl ten konec moc, jednou ten film dohromady drží a šmitec! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Boat That Rocked je Curtisova hudební a lehce romantická komedie plná kousavého britského humoru, která je však v první řadě oslavou svobodného nezávislého rádia a jeho boje za populární rock'n'rollovou muziku v 60. letech ve Velké Británii. Na jedné straně máme puritánského ministerského zmrda, kterého velice přesvědčivě ztvárnil Kenneth Branagh a na druhé straně partičku volnomyšlenkářů a jakýchsi hippiesáckých moderátorů / DJs v námořním rádiu. Vynikající Philip Seymour Hoffman, Nick Frost, Bill Nighty, Rhys Ifans, atd. Skvělý a sympatický je také mladý Tom Sturridge, který všechny tyto vtipné postavičky poznává a vlastně o nich vypráví. A navíc ještě krásná mrška Telulah Riley, vypočítavá mrška January Jones a ukázková groupie Gemma Arterton. Film, který baví, potěší a nemá absolutně žádné slitování s outsidery nebo prostě jen se slabšími jedinci. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

S neuvěřitelnou lehkostí natočený a zahraný dílko. Jak ulovněné a nenucené. Skvělí herci lehce klouží po povrchu. Fajn se u toho odpočívá. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Film o začátcích pirátského vysílání rocku na britských ostrovech. Miliony lidí poslouchali toto rádio, které mohlo vysílat jen pro to, že vysílali z lodě v Severním moři. Posádka pouze pánská (s jednou lesbickou kuchařkou), dámské návštěvy pouze ve vehrazených termínech. Ale i tak si lze prožít výborných 130 minut dobré hudby, sexu, alkoholu a vtipu, tak dobře dávkovaného, jak to jen Richard Curtis umí. Není to na plné hodnocení, ale čtyři * bez diskuze. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Jóó! Rock´n´Roll! Už jsem se bál, že dám jen 3***, ale ten epický závěr mě zlomil směrem ke 4****. Nebudu chytračit, asi se z toho tématu s touhle hereckou sestavou dalo vytěžit i více, ale nakonec je to dobrý hold úžasné době a úžasné muzice. Díky za to. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama