Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

papilon395 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem měla velká očekávání, ale Lásce nebeské se přece hned tak něco nevyrovná. Teď, po třetím vidění, dávám za tři. Herecký výkvět, spousta dobré hudby, někteří DJ, co by stáli za hřích, ale podle mě je to film, určený hlavně pro mužskou část publika. Spousta silných řečí, předvádění a chlapské pospolitosti. Takže kromě té dobové muziky mě to nemá čím oslovit. ()

Caliboss 

všechny recenze uživatele

Ještě se mi nestalo, aby se mě po pár minutách filmu zmocnil neodbytný pocit, že tohle dílo bude na 5* a že půde do mé osobní síně slávy. Nevím nakolik pocit při sledování ovlinily okolnosti doby, kdy jsem film saptřil poprvé – listopad 2020 (budoucí generace nechť googlí klíčová slova covid-19, lockdown, 2020), ale po létě bez jediného fesťáku, po několika měsících zavřených koncertních klubů, s gumama ve vládě (Andrej B.) – za těhle okolností zkrátka milovník rockové hudby naprosto soucítí s piráty na vlnách a nejraději by unikl z izolovaného světa koronavirovou epidemií ochromené pevniny na širé moře, kde by si s přáteli na plné kule pouštěl největší hity The Who! Není to scénář, kamera, střih, a další technikálie, co mě na tomhle filmu zcela uchvátilo. Silnými atributy Pirátů na vlnách jsou: zcela podmanivá atmosféra britského undergroundu umocněná poctivou muzikou, bujará oslava práva na kulturní svobodu a kritický pohled na nabubřelý suchopárný establishment (dobrá, tady je možná trochu hnán do extrémů, ale je to komedie, ok?), který by nejraději zcela ovládal každý jeden aspekt života občanů. Jako zrcadlo minulosti (ale i současnosti) parádní. Tento film by rozhodně neměl minout nikoho, kdo miluje pořádnou muziku! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,4/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 61%, Audience Score - 71% | FDb.cz - 81.9% | Curtis je fakt machr! Z doby kterou opravdu nemusíme (hippies, drogy, chlast, Léto lásky, sex...) dokázal vymačkat maximum a natočil další pecku! Nejvyšší počet* uniká kvůli cca 1. hodince, která chvílemi mírně ztrácí na intenzitě a mohla být trochu více sestříhaná. Jenže pak s nástupen Rhyse Ifanse to začne. Všichni na lodi se stanou ještě 3x většími borci než byli (a to je co říct) a poslední půlhodinka je dokonalost sama. Všichni herci jedou na plné obrátky, má to drive, hity (např. od Beach Boys), scénář je jako vždy perfektní a konec dokáže, že kdyby byl Titanic pirátským rádiem, nikdo by tam nezemřel :-) 80% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodně vydařený film doslova našlapaný hereckými špičkami. Ať už je to starý dobrý Bill Nighty, Kenneth Branagh jako hroznej hajzl, Philip Seymour Hoffman jako Lord a borec rockového vysílání, komická špička Nick Frost, či v neposlední řadě Rhys Ifans, kterého prostě žeru ve všem, v čem kdy hrál (kromě Amazing Spider-mana což není jeho vina). Tahle plejáda herců, gagů, scének a úžasné hudby od začátku do konce (jen soundtrack by zasloužil oscara) je něco, čemu nedokážu vyčíst nic. Prostě nic. Plnohodnotných 5* ... ... ... Tak počkat!!! Jednu výtku bych měl!!! Proč se nikde nedá sehnat nějaká méně ostříhaná verze? Ideálně tak 4 hodinová?!! Director´s Cut, sakra!!! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Byla to zvláštní doba. Británie - demokratická země, a zakazuje rádia, která porušují morálku, zatímco třeba v Československu naopak po útlaku dochází k rozvolňování poměrů. Zvláštní ale je, že i tohle se může dít ve svobodné zemi. Zároveň je to ale důkazem, že svobodná neznamená vždy úplně svobodná. Pravda je, že svým pojetím nás snímek do dobové nálady dostane. Entuziasmem či hudbou hlavně. Na druhé straně je film trochu dlouhý a britský humor na mě funguje jen v některých momentech. Hlavní problém je totiž v tom, že snímek moc nepůsobí uceleně. Jedinou dějovou linkou je totiž program zrušení rádiá/ií. Jinak sledujeme spíše sled scének ze života moderátorů a popis toho, jak taková rádia vlastně fungují a jaký byl život na nich. ()

Erichy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s perfektním Philipem Seymourem Hoffmanem. Parádní soundtrack a prostředí filmu. Pro mě jednoznačně film léta. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

All you need is love? Bývávalo... Let there be rock nám velí Richard Curtis. Podobnost s jeho předchozí dílkem se rozhodně nezapře, včetně všeobjímajícího finále. A ta atmosféra. Ať chcete nebo ne, piráti se vám dostanou pod kůži. Jsou sví. I když jsou někdy předvídatelní a někdy ne tak vtipní, jak by chtěli. Přesto vás donutí si přát, abyste zažili tu nádhernou éru šedesátých let, kdy (prý) život byl tak nádherně bezstarostný... Znalci klasického roku si přidají k hodnocení dvě hvězdičky. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Nejbáječnější a nejstylovější filmový soudtrack, jaký jsem kdy slyšel. Quentin Tarantino se může jít bodnout, prtožože takovouhle rokenrolovou smršť nemůže nikdy trunfnout. Příběh se kolem melodií vine tak samozřejmě a přirozeně, že nad ním člověk ani moc nepřemýšlí a prostě nasává tu atmosféru. Jednoznačný hit léta a pět* ()

leninal 

všechny recenze uživatele

O.K.- Přinejmenším za pozitivní energii z filmu. 4* už jen kvůli tomu a nejenom tomu. Plus i za soundtrack a výkon herců. Takový fajn film na odlehčenou. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání. Kdybych nevěděl, kdo to natočil a jak skvělí herci tam hrajou, možná bych byl nadšenější. Ale takhle to očekávání bylo veliké... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie na specifické téma se mi líbila. Spousta bomba scének, neotřelých vtipů kombinovaných s nedůstojnými vtipy dávají filmu zajímavý šmrnc, který stojí za shlédnutí. Herci se do této komedie také hodí, každý je skoro jiný a něco filmu dává. Opravdu Richard Curtis po nádherné romantice Láska Nebeská si dal záležel na tomto díle a musím uznat, že se mu to povedlo - 80%. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

I přes velice přízníve hodnocení, mě tento film vůbec nenadchnul. Vtípky, jež se ve filmu objevují, mi nepřišly moc vtipné a nebýt docela dobrého finále, hodnotil bych tento film jenom dvěmi hvězdičkami. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

uplne zbytocne dlhy film..je tu par dobrych hereckych vykonov a joke-ov ale najlepsie na tomto filme ostava zial len hudba ktora sprevadza cely film v rockovom tempe..par scen by som uplne vystrihol pretoze tam boli uplne zbytocne a niak nehybali pointou alebo zapletkou..ale aj napriek miernemu sklamaniu si myslim ze Richard Curtis sa nezapre svojim endingom a tento film treba brat ako jeden z poslednych nadychov oslavy rokov 60tych ktore boli tak vynimocne, mile a wrong zaroven..Pirate Radio je pekna spomienka na obdobie najkreativnejsieho a najlepsieho hudobneho obdobia v 20tom storoci..6.5/10 (skoda ze moj seymour nemal viac priestoru) ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama