Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

kvocoDH 

všechny recenze uživatele

Skvela komedia s vyborne prepracovanymi postavami. Ktorakolvek vedlajsia postava tohto filmu by vystacila na Bckovu komediu ako sa tocia po cely rok. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Velmi překvapivé!!Až dokumentární příběh o něčem co u nás nemá obdoby.Přehlídka DJ´s by vystačila na seriál.Není to bůhvíjak divoká jízda,ale příjemně plyne. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina o ničom. Ale potom nastal ten pravý rock n roll! Geniálne herecké výkony a k tomu všetkému Bob ako Carlov otec! 78%. ()

jaffinka 

všechny recenze uživatele

Proste mam rada tenhle film. Je to pro me jednak zabava, jednak odpocinek . Ale na druhou stranu to neni zadna jednohubka. Vzdycky me osvezi pribeh o lidech, ketri byli schopni jit proti proudu. A mix pribehu o jiste odvaze, uprimnosti a pratelstvi, skvele provazany rock´n´rollem - zkratka si mne jednou ziskal a nepustil. Plus zaverecna scena, kdy fanousi piratu prijizdeji v improvizovanych zachrannych clunech a nesmrtelna Simonova veta: " Ty mas na kozickach moje jmeno!!! "...Jednoduse film, na ktery se podivam urcite jeste parkrat. :) ()

Eluery 

všechny recenze uživatele

Skvělý, pozitivní film. Ještě nikdy mi nebylo tak líto Chrise O´Dowda jako při jeho ranní scéně s novomanželkou... :-D ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky muziky a uvolněných šedesátých let. Scénka s jezením sušenek byla dobrá :) a s velikonočním králíčkem. a ta s manželstvím je jedna z nej... ééé... nej... ééé "nejdrsnějších" jaký jsem kdy viděl... Během filmu si poslechnete hodně starých a osvědčených pecek :) ()

slimi2 

všechny recenze uživatele

nenadchne, neurazí...pohodovej nadsazenej film ke klidnýmu shlédnutí bez sebevětšího očekávání....60% Nelze však upřít zajímavé provedení...a osobité postavy... ()

Blade Runner 

všechny recenze uživatele

Tak si to spočítejme: 1. herci udělali slušnou práci a především casting ženských postav se povedl 2. kameraman odvedl svou část díla na výbornou 3. DJ se u mixážního pultu vytáhl 4. námět byl velmi zajímavý 5. scénář by mohl být lepší 6. režie je průměrná. Každá část je dobrá nebo dokonce výborná, ale dohromady je to slabé jako mešní víno. Námět se totiž rozplyznul ve dvouhodinové hláškové orgii slepené do statické mozaiky krátkých scének s epickým koncem. Herci jsou na plátně jen proto, aby někdo ty hlášky mohl přeříkat a odehrát k nim nejaký ten obličej, gesto nebo postelovou scénu. Jinak by totiž němělo cenu točit film, zbyla by jen ta muzika a to jsme si všichni mohli radši pustit to rádio. ()

Majkee.S 

všechny recenze uživatele

Film jsou pouze scénky nalepené na sobě bez nějáké provázanosti. Z nichž některé jsou velmi dobré a některé až trapné a naivní. Naštěstí těch lepších scén je víc a navíc film má výborný casting a hudbu. ()

ylaine 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šla do kina zejména kvůli spojení rock'n'roll+Rhys Ifans+Chris O'Dowd+Katherine Parkinson. To je přeci záruka vtipné podívané na úrovni. A přestože jsme v kině s přítelem byli úplně sami, odcházeli jsme naprosto nadšení a s pocitem, že jsme právě viděli nejpovedenější film roku 2009. Ani po několika dalších zhlédnutích mě to nepřestalo bavit, prostě úžasné! ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale takový zklamání jsem opravdu nečekal. Filmy tohoto typu mám rád. Britské filmy mám rád. Herce mám rád. Ale kurvadoprdele - tohle, že měl bejt rock and roll ?! A jakouže tam má funkci ten mladý hoch, co ho má každý rád? Film je velice zvláštní. Vidím to tak, že atmosféru nebuduje, nevytváří, ale prostě vám jí předhodí a nutí vám emoce, na které nejste vůbec připravení. A tak vám ukážou záběry mnoha lidí, co poslouchají rádio. Ti lidé jsou veselí nebo smutní a vy už víte, jaké pocity máte mít. Je to prostě ubohý, ale pro masy bez vlastního úsudku dobrý. A co ta hudba? Jako je samozřejmě dobrá, ale vždyť je to vesměs popík, co se podle mně v tý době normálně hrál, stejně jako Beatles, atd., ne? Mimochodem - Katherine Parkinson a Chris O'Dowd hrají úplně stejně jako v IT a tak mi zde nějak do filmu nezapadají. Naproti tomu Nick Frost ukázal, že umí skvěle zahrát jinou polohu, než natvrdlého dobráka. Celkově vzato - herci zahráli v rámci scénáře dobře, ale to mi nepomohlo. Ať se na mně nikdo nezlobí, ale mně tam chybí ta surovost a "revoluce" šedesátých let. A ne že by mi tam chyběly drogy, ale ať o tom aspoň nekecaj, když nefetujou. Hudbu si raději pustím v přehrávači a tak ani slovíčko FUCK v eteru, film nezachrání... PS: bylo toho málo, ale párkrát jsem se usmál (např. scéna s deskou pod vodou, která byla skvěle zakončená) - proto tak vysoké hodnocení :-) ()

marhi 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem oddechovka. Výborný a jemný a velmi suchý britský humor. Především ale dávám za pět za vinikající sountrack. ()

vikiii 

všechny recenze uživatele

Perfektní RETRO oddechovka s komickými hlavními hrdiny a ještě komičtějším příběhem a navíc příjemná hudba z dob ne až tak minulých... když jsem tento film viděl poprvé na začátku léta 2009 ´, musím říct, že mi příjemně zahájil prázdniny. ()

Romivoe 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu a první skladba mě velmi potěšilo. Potom už to šlo postupně zkopce dolů a byl jsem trošku zklamaný...proto jen tři. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama