Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 199)

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Moje doposud největší filmové zklamání, které bohužel nezachránily ani dokonalé retro obrazy. Očekávala jsem rocknrollovej nářez s prvky parodie, a dostala laciné rádobyfórky od bandy slizounů. Film jsem ani nedokoukala! ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, jsem od fochu (20let v rádiích) a za druhé mám rád komedie… ovšem toto dílko bohužel dle mého soudu na víc, jak na tři hvězdy nemá. Z těch dřevních let radií mi běhal mráz po zádech a bylo mi moc fajn při vzpomínce, jak to tenkrát bylo a i pár vtipů bylo fakt výborných, ale bohužel mám dojem, že film mohl být mnohem zábavnější a propracovanější. To téma si to zasloužilo, stejně jako herci, kteří se ve filmu objevili… rozhodně asi nemusel skončit tím zdlouhavým a nic neříkajícím „Titanikem.“ Mimochodem, jak by jste se asi cítily Vy po koule ve vodě a kolem vše pod napětím??? Anglickým speakerům to zjevně nevadilo stejně jako režisérovy:-))))) ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo sklamanie. Absentujúci dej vážne nie je ani trochu spôsobom, ako ma zaujať. Až sa mi zdá, že tvorcovi pre veľký debutový úspech nechali ruky celkom voľné (ako sa bohužiaľ stáva). Expozícia - nelegálne pirátske vysielanie rádií s rockovou muzikou - znela sľubne, ale nakoniec to bolo vlastne dokopy všetko, čo mohol film ponúknuť. Film načrel do viacerých príbehov, ale každý nechal prakticky vyústiť do prázdna, až som to nevydržala a po pár minútach schytila žehličku, nech to celé nie je úplná strata času. Na záver prichádza krivkajúci pokus o dej, ale ten zostáva po dvojhodinovom čakaní z mojej strany bez povšimnutia. PS: Scéna s Davenportom a petardou bola fajn, prítomnosť Ifansa zase vlažná, ale v rámci môjho hľadania si cesty k nemu ocenená. ()

soulless 

všechny recenze uživatele

Elegantní námět, který mě ale ze začátku tak nudil, že jsem skoro usnul ... naštěstí vynikající hudba a silnější druhá polovina, občas podepřená nějakou tou blbinou nakonec převážila, jako pomyslná kladná část. 6/10 ()

sharik002 

všechny recenze uživatele

parádní jízda :) ..skvělá muzika, výborná atmosféra, perfektní herci a chvílema jsem se fakt lámal smíchy, nemám co vytknout, jsem nadšenej! :) ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Kajutní story rádoby komiků na rozhlasových vlnách .. by znělo líp, ale musím přiznat, že na mých ústech se i objevil úsměv! ()

hrusma 

všechny recenze uživatele

Naposledy mi takhle zlepšilo náladu Mamma Mia...asi sem trošku ulítnul na filmy o hudbě... Musím dát 5 hvězd ! ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

jooo, tak to byla jízda.... hudba nade vše!! skvělé obsazení- zejména Philip Seymour Hoffman a Nick Frost, a nestárnoucí rock´n´roll !!!!!!!!!!!!!!! ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Curtis je geniální. Trošičku to připomíná Soukromé neřesti, ale tohle je takové příjemnější, se sympatičtějšími postavami a britským humorem. Báječné obsazení a pro mě i hudba mého srdce. A ten konec ! Titanik může zvidět. 90%. ()

BenNat 

všechny recenze uživatele

Ocěnuji herecké obsazení, při jehož výběru nebyl marněn čas a raději byli povoláni ti nejpovolanější, kteří byli k dispozici. Děj mi ale přijde poněkud statický a ikdyž je podpořen skvělým hudebním soundem, nemohu se zbavit pocitu, že v přiíběhu něco chybí. V podstatě právě konec to všechno uvádí do rovnováhy, a to naprosto skvělým a neotřelým způsobem. ()

Miisha24 

všechny recenze uživatele

Tak potrhlá komedie, že na ni celou dobu koukáte s otevřenou pusou, smějete se a nevíte, co si o ni máte myslet. Curtis zkrátka umí i ne tak romantické slaďáky, na které jsou diváci zvyklí. Skvělý Nighy aspol. zaručují skvělou podívanou, na kterou se budete chtít po nějaké době podívat znovu, protože budete mít Piráty na vlnách ve škatulce velmi povedených komedií! ()

SONNY07 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jenom konversace, ale kvalitní. Zajímávý pohled do doby, kdy rocková muzika byla v "plenkách" a nebyla "žádaná". Tudíž děj se odehrává na lodi z které vysílá - doslova "pirátské rádio". Kvalitní obsazení a herecké výkony, vše trochu komorní, ale vynikající !!!! ()

aznaho 

všechny recenze uživatele

Oj oj oj, to je oslavných komentářů na bezduchou slátaninu, která působí jako reklama na 60. léta. Tak hloupé vtipy mají ve svých filmech jen Němci. Koukám, že to spoluprodukovali. A Pan Curtis, jehož Lásku nebeskou miluju, je jako režisér s nůžkama v ruce marnej. ()

1p1100 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! Tenhle koncert, co koncert, pořádnej mejdan, jsem si užila až do konce! Dvě hodiny skvělý zábavy a ještě lepší muziky, to je to, co Vám tenhle film může nabídnout a to fakt neni málo. A závěrečná scéna s loděma bylo řádné vyvrcholení :) Tomuhle filmu říkám obrovské ANO ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o muzice, jaký jsem kdy viděl. Skvělá hudba, výtečný humor, sympatičtí herci a fúra pozitivní energie zaručuje skvělou dvou hodinovou zábavu. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Chvíli to vypadá jako hraný dokument, chvílemi jako praštěné scénky ze seriálu typu Kancl nebo IT crowd, pak zase jako průměrná komedie říznutá seriózním dramatem. Těšil jsem se na hudbu z roku +/- 1966 a té bylo pomálu skoro vždy jen jako kulisa k dialogům. Trefný komentář: Isherwood ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama