Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpočátku se celý ten výlet tvářil jako klasický chlapácký víkend plný piva, košilatých historek a všudypřítomného dobrodružství. Přesně tohle John plánoval. Na odlehlém ranči svého strýce se veterán z Iráku společně se svými sanfranciskými přáteli hodlal věnovat hlavně lovu divokých prasat a podobným testosteronovým aktivitám, navzdory faktu, že přítomna bude i Brooks, přitažlivá partnerka jednoho z parťáků. Jenže tenhle záměr nepočítal s tím, že příroda by se mohla začít bránit. A už vůbec ne s Rozparovačem, legendárním divokým tvorem z lesů, s gigantickým divočákem, který má pro přítomnost lovců jen pramalé pochopení. A jsou zde ještě bratři Tibbovi, ukrývající v místní nepřehledné krajině svoje plantáže marihuany, kteří jsou ochotni udělat cokoli, jen aby uchránili svoje výnosné tajemství. Na konci tohoto krvavého honu už nikdo nebude nevinný. A možná nezůstane ani nikdo, kdo by o něm mohl vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Možná, že se scenáristé Pig Huntu báli, že kdyby vyprávěl pouze o zabijáckém divokém praseti, diváci by na něj nebyli zvědaví, popřípadě by je nebavil. Proto napsali něco, v čem jde o prase až někde v posledním plánu. Deset minut před koncem už jsem skoro ani nedoufal, že se nějaký čuník vůbec objeví. No nakonec se přecijen ukázal (a vypadal moc povedeně!) a rázem se stal nejsympatičtější "postavou" celého filmu. Až na ten závěr jsem se opravdu pekelně nudil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film klame. Má 100 minút, no vražedný diviak sa mihne len na 20 sekúnd v úvode a potom v scénke s koňom. Inak skoro nič. Takže žiadne „diviačie Čeľuste v lese“ sa nekonajú, bacha na to! Naplno začne zviera plátnu dominovať až vo finále. Ani vtedy z neho však nevidíme viac, než detaily hlavy a nie celé telo. Oproti zvyšku filmu sú to ale hotové vizuálne diviačie orgie. Čudný zvrat strieda ešte čudnejší, postavy konajú v rozpore so svojou povahou, úmrtia sú čoraz zbytočnejšie. Keď do finále nabehol Afroameričan s katanou, vlastne ma to ani neprekvapilo. Skôr by ma prekvapilo, ak by nenabehol. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, že pokud v nějakém filmu hraje větší roli prase, pak lze zpravidla výsledek primárně divácky označit jako „haluz“. Ať už jako příklad vezmeme australskou fyzickou iniciaci "Razorback", korejský genre-bender "Chaw" či právě "Pig Hunt", ve všech případech na diváky čeká podívaná dalece vzdálená běžným kategoriím. Jedinou jistotu představuje lineární vyprávění, ale to vždy zabíhá do nečekaných stylových zákrut v bytostně bizarním světě. V zásadě každý motiv, který se v "Pig Hunt" objeví představuje žánrové schéma, ale zde i již tisíckrát ohraná postava vševědoucího dědy na poslední čerpací stanici před začátkem nehostinné divočiny nabývá mrazivě groteskní podobu. Postavy i prostředí totiž tvůrci stylizovali do podoby, kterou sami trefně označují jako „dirthead gothic“. V překvapivě sourodém špinavém mixu punku, postapokalypsy, buranova, etna, gothu a gore ožívá unikátní realita. Z hlediska žánrů a prvků vyprávění film mísí exploataci, horor a dynamickou akci. To vše je podané naprosto klasickým stylem, kamera se nezaměřuje na detaily a nikdo nic nevysvětluje – stačí prostě říct „There’s a lot of crazy shit in these woods“. Právě kontrast nevídaně bizarního obsahu a jakoby každodennost přehlížejícího zpracování dotváří neuchopitelnost díla, z jehož nitra sálá divoká energie. "Pig Hunt" je náramně uhrančivý a dynamický brak. 9/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně béčkový mix zvířecího, buranského a sektářského hororu. Pár věcí mě pobavilo (hlavně v začátku - mapa, krvavej smajl, ranní kávička, pak ještě hillbilly kněz), celkově to ale mohla být větší prdel. Prostředek mě vyloženě nudil, hlavní prasečí trumf přijde až na úplný závěr.. Býval bych si přál víc akce a aby to nakonec nezapůsobila tak rozházeným dojmem. Žádný zázrak, žádný průser, prostě průměr. Ani uhrančivost, ani 'mnohem víc' jsem v tom nenašel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pig Hunt nesedne každýmu, proto moje hodnocení berte s rezervou. Mě ale poslední Isaacův počin pobavil i přesto, že kanec hraje až druhý housle. Možná dokonce třetí. Partu mladých lovců doplní duo magorů, kteří začnou dělat dusno. Pak se tam násilně přisere skupina rednecků, díky nimž se thriller změní v akčňák. A do toho všeho se v lesích objeví hippies sekta s nahýma bábovkama. Nelze se pak divit, že při téhle špičce přispěchá náš přežraný divočák na scénu až deset minut před koncem. Tahle absence je však zcela odpuštěna, jelikož zvíře je plně animatronický, žádný posraný CGI. Dále čekejte docela fajn hudbu v buranskym módu, trochu gore a v poslední třetině slušnou vybíjenou. Já si chrochtal, co vy? ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Scénář bratranců Anderosonovic ožívá v groteskním satirickopolitickém hávu, jehož předností není gigantický divočák hogzilla, nýbrž pekelně nabitá story střední třídy, která v sobě nese všechny atributy buranského filmu a ještě mnohem víc. S dravostí sedmdesátých let a za rozmanitého doprovodu šílených nápadů, poctivého gore a animatoniky, Pig Hunt ždíme rovinu zábavnosti téměř do poslední kapky. Škoda jen, že nevyšlo i obsazení O.J. Simpsona, hned bychom se tu bavili o úplně jiném rozměru. Po téhle zdatné porci vepřového ´sem dostal chuť na další. Číšníku, Pig Hunt II: The Bayou, prosím! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na začátku máte pocit, že sledujete další díl predátora v džungli. Slušivý les má ode mne hned dvě hvězdy! Stromy porostlé mechem, kapradiny, tráva, paprsky se prodírají záclonou z mlhy a na každém kroku je něco roztrhaného a vzduch je nasáklý chladnoucí krví. Jak jsem postupně pochopil, finta Vetřelec či Čelisti (potvoru neukážeme, ať se divák více bojí) byla zvolena z nedostatku peněz a ne jako umělecký záměr. Na druhou stranu tleskám, že v roce 2008 není potvora pixelová, nýbrž poctivě mechanická (i když chvílemi vzbuzovala místo hrůzy úsměv). Druhá půlka ale pěkně odsýpala, mrtvoly se vršily, vlastně většina nechutných buranů zařvala, takže standardní spokojenost. Jo a hippiesácké šťabajzny maj tu třetí hvězdu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem tedy rozhodně něco jiného, čekal jsem béčko jako od Syfy channelu, namísto toho jsem dostal buranský horor kde se objevý kanec až na konci filmu. Nicméně i když jsem si říkal kde sakra je ten kanec, tak jsem se moc nenudil, a film sem tam i překvapil, je to sice obyčejné a ne moc zajímavé béčko ale na jedno zkouknutí to rozhodně jde. Škoda že Isaac už není mezi náma, i když se mu to víceméně jeho filmy nepovedly tak je měl aspoň poměrně originální. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jméno režiséra Isaaca mi není cizí, znám od něj filmy Jason X a Skinwalkers. Takže jsem byl velice zvědavý, jak se mu povedlo natočit zvířecí (kančí) horor. Brzy jsem však pochopil, že divočák zde sice hraje podstatnou roli, ale nikoliv tu nejdůležitější. Ve své podstatě jde spíše o takový hororový mix zvířecího a buranského žánru, který se tvůrcům povedlo docela slušně zkombinovat. Divák se jen nesmí nechat odradit první polovinou, která spíše připomíná jakousi dobrodružnou komedii, ve které nebudou chybět hlášky, humorné situace a do jisté míry i trocha trapnosti. Naštěstí jsem se u toho díky některým postavám nenudil, ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že jsem čekal trochu větší prostor pro obřího kance. Nu kdo si počká, ten se dočká – závěr mne vůbec nezklamal. Režisér se nehodlal spokojit pouze s klasickou „naháněčkou“ po lesích, kdy skupinka amatérských lovců (měšťáků) loví prase, to pak chvíli honí je a nakonec všechno dobře dopadne. Teda až na to, že někdo musí pochopitelně umřít. Ne, on pro lepší vytvoření atmosféry dosadil ještě rodinku buranů, která měla přinést trochu té surovosti (oba bratři byli prvotřídní retardi) a napětí, které pro vytvoření dobré atmosféry potřebujete jako sůl. K jistému odlehčení (no spíše pestrosti) tu jsou hippiesáci (je přece potřeba přidat trochu té erotiky) a příběh ještě trochu zamotat (obohatit). Jen je potřeba to ukočírovat, aby z toho nevznikl nepřehledný guláš. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kančí animal attack, co se změní ve white trash redneck horror aby skončil jako psychedelický bizar se zhulenýma Amazonkama. Tohle je film přesně tak blbý, až člověku sedne. A mě to sedlo. 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divočák je jen záminka k blbnutí s puškama, pistolema a samostřílem. Aktéry jsou především sváteční lovci z města, lokální burani a do děje celkem výrazně promluví i svérázná hippie komuna. Tohle všechno se tak nějak maže mezi sebou, někdy je to zábava a někdy zase nuda a vše vyvrcholí tím, když na scénu přiběhne čuník, o kterém to vlastně mělo být. A prase je víc než povedené a o jeho mordě se mi bude nejspíš zdát. Nic světoborného, ale slušná béčková hlína to je, to zase jo. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Parta mladých lidí si jede zalovit a cestou nás začínají přesvědčovat, jaký že to jsou idioti. Tak že, když dojedou na " ranč ", už je nemám rád a jen tipuju, v jakém pořadí zemřou. To je taková moje hra a pokud se zapojíte, bude vás film bavit. V opačném případě to vypněte, je to kravina. DIALOG : Jak je to ještě daleko ? Myslím, že jsme někde u levý bradavky. Ne, už jsme dole u ochlupení.......... Brzy zjistíte, že v tom filmu je to samej debil. Kde to sebrali ? Kanec je borec, není vidět, funí jak hroch, chrčí jak nevyčůranej tygr a žere hlavně dlouhé vepřové. První mrtvolu jsem trefil, ale zemřela úplně jinak, než jsem očekával. Víc mrtvol ve filmu nadělaj lidský bestie než kanec. Černoch mezi těma hipísačkama je skvělej a ta hudba, to prostě dojme. ( Baby boys ). Bahenní lázeň je úsměvná, leč kanec je trikově naprosto nezvládnutej. Tak, že z jistotou mohu říci, že film má jediný klad - hudba -. Celkově je dobrá a veselá. Dělal ji Les Claypool. Je to velký klad, pro tak zbytečný film. CITÁT - Jaký je to pocit, nacházet se tak nízko na potravním řetězci ?......... Kanzilla, která přijde na konci snímku je možná obrovská, ale je vidět jen hlava. Film končí citátem George Orwella z příběhu Farma zvířat ..... ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti.......... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

O moc lepší, než jsem čekal, a zábavné po celou dobu - přičemž většinu času vlastně o kance nejde. Burani super, škoda, že dostali tak málo prostoru. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Je to hybrid všetkých možných žánrov,dalo by sa povedať že je to taký buranský horror,aj akčný film,aj dobrodružný aj ešte všetko možné.Len škoda že to divé prasiatko ukázali až na konci.No nebolo to celkom prasiatko ale obrovský kanec,zabiják.Päť mladých ľudí zo San Francisca ide do hôr na lov,ale nie všetko pôjde tak,ako si predstavovali.V oblasti žije aj jedná zvláštna buranská rodinka,dosť početná a aj poriadne zdegenerovaná.A aj jedná komunita hippies,ktorá to tiež skomplikuje.Je to bláznivý film,ale všetko je tam dobré premyslené,od začiatku do konca.Kanec je poriadne desivý a obrovský.Burani boli tiež úžasný,zarastený,špinavý,skoro každý by potreboval navštíviť čím skôr zubára,také mali otrasné zuby.Ale drbnutý boli poriadne.Hippies boli samé dievčatá a jeden ich šéf,stále hulili marišku.Dostatočne vzrušujúci film,kopa vrážd,kopa krvi,žiadna nuda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny film Jamesa Isaaca /skoda, ze uz nic nikdy nenatoci/ a ide o velmi dobry horor. Prva polhodina je len taka rozjazdova hlavne v lese a dialogy su len priemerne. Potom a si divak v druhej polke uvedomi, ze pozera horor, hlavna vdaka kancovi, ktory zacne uradovat. Dokonca sa objavia aj hippies a slusny zaver : 80 % ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý príbeh, lenže nie dostačujúci, aby ma zaujal na 100 %. Je to skôr film, z bežných amerických béčiek. Lepší od toho filmu je Proie (2010). ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Na Honu na kance je nejlepší ten jeho DVD obal. Jinak je to směs všeho možnýho, co už jsem viděl několikrát někde jinde...parta chlapů se vydá do lesa na lov legendárního divočáka a nakonec je pro ni větším nebezpečím dvojka pěstitelů trávy (kde už jsem to viděl? Že by Nekecej a pádluj?). Ten nápad s nebezpečným divočákem se mi líbil, ale kdybych věděl, že tam nebude skoro vůbec vidět a pak zjistim, že je celej udělanej na počítači a navíc blbě, tak bych se na to snad ani nedíval. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

...a mně se to vlastně vcelku líbilo. Bizarní mix hororových subžánrů, od kterého je lepší klasický monster horror nečekat. Potom si lépe užijete vcelku povedenou atmosféru, krásné exteriéry a vlastně i ucházející režii. Isaac nikdy nenatočil hit, ale jeho (věřím, že vědomě špatný) majstrbrak Jason X mám vcelku rád. Tohle však není tak blbé až by to byla zábava. A to je problém, protože kde schází sranda, nastupuje nuda. Film by potřeboval hlavně v prostřední části trošku popohnat. S Mad-Maxovským nájezdem buranů to ovšem nabírá na otáčkách, ke slovu se dostává fanatický kult, hromada nahých slečen a na úplný závěr i to lidožravé prase. Kdyby se tvůrci nezdráhali povolit uzdu fantazii a přihodili pořádnou dávku černého humoru, mohl to být vážně skvělý film. Případnému sequelu bych se však nebránil...a to je na poli současného amerického horroru co říct. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Mohl to být vynikající akční horůrek,ale přišlo mi to chvílema až trapné. Podle mě je to jen další z těch "nepovedených" hororů,který si budeme pamatovat hlavně kvůli závěrečnému vyvrcholení trikově hrozně vypadající příšery (v tomto případě prasete). Jinak herci hráli uměle a už vůbec mě nebavily ty nudné dialogy,které mezi se sebou "lovci" vedli. Musím se přiznat,že film mě nalákal hlavně skvělým obalem :-( ()

Reklama

Reklama