Reklama

Reklama

Moja ljubov

  • Rusko Moya lyubov (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážní animovaný film, který se svou výtvarnou stránkou zcela vymyká běžné produkci. Jako by ve filmu ožila díla impresionistů i expresionistů. Příběh je prostý: první láska šestnáctiletého chlapce k dívence Paše, která slouží v Antonově domě. Její láska je jasná a čistá a Antonova láska k Paše také, dokud nepotká „Bohyni" - starší dívku ze sousedství, která mu rázem zosobňuje všechny mladistvé romantické sny. Anton onemocní láskou k ní a posléze neradostným prozřením, že její krása byl jen klam. Skutečně se rozstoná tak, že smrt mu stojí za zády. Paša je jeho andělem strážným a vyrve svého Antošu ze spárů smrti. Ovšem za tu cenu, že se již spolu nikdy neuvidí. (Sipora)

(více)

Recenze (25)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně výtečné! V první řadě je tu neskutečně, ale neskutečně náročná technika, která je řemeslně zvládnutá na jedničku a vážně vypadá, jako rozpohybované impresionistické malby, které někdo převedl pod tmavý filtr. Děj je sám o sobě výtečnej a řekl bych, že si při něm každej chlap musí vzpomenout na své první, naivní lásky a představy o ní. A to je tak nějak všechno, výtečně naanimováno, dobře napsáno, výtečná půlhodina filmu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Óóh, tak to je nádhera! Impresionistický animovaný film o čisté lásce (ale zároveň o tomto světě jako "slzavém údolí"), v němž jsem viděl obrazy ruských malířů: Repina, Serova, Jarošenka atd. Variace na klasické turgeňevovské téma krásné, čisté, platonické lásky. Jsem rád, že jsem to čítával již v době, když mi bylo právě těch 15-16 let, snad i díky tomu mne tento krátký majstrštyk teď tak zasáhl... Rusové prostě vnímají život jinak než Američani. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Romantický, sentimentální, balada? Od každého trochu v perfektní animaci evokující plátna van Gogha, Degase, Moneta, Renoira, Redona...impresionismus, symbolismus, dekadence. Příběh zamilovaného mladíka, který, jak už to bývá, je milován, zatímco miluje jinou, aby pochopil, co je opravdová láska, prochází snovými krajinami plnými symbolů, světla i tmy, života i smrti. Procitnutí z horečného snu může být očistné, avšak nikoliv bez následků... ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Tak jako se v dech beroucí animaci prolíná skutečnost a sen, prolínají se v patnáctiletém kadetovi, co právě objevil celoživotní téma jménem žena, i různé tváře lásky. Ta blízká, bázlivá, která pro svou dostupnost bohužel málo láká, ta vzdálená a iluzemi opředená, ta smyslná, pavoučí, která všechno pohltí a kolem sebe seje smrt… a nakonec, náznakem, i láska-oběť. Kterou cestou půjde mladý dál? Kam ho přivede zkušenost? Ke zcyničtění? Anebo se snad prozápasí až ke schopnosti stát se darem? Anebo - tak jako většina z nás - zůstane kulhat někde uprostřed? --- Nejspíš se netřeba tím trápit: pornografickým explicitnem odkojení mladí mužové dnešních dnů nemají kdy zakusit rozdíl mezi chtíčem a touhou, který se kdysi zjevoval pozorným duším, když jim bylo patnáct let. Nevyznívá Tonečkův příběh dnes jako podivné sci-fi? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Moja Ljubov je po obsahové stránce vcelku banální romantický film, který by nebyl ničím významný... kdyby ovšem nebylo toho nádherného zpracování. Z něj doslova přechází zrak. Sám jsem si mu musel chvíli zvykat na nádhernou rozpohybovanou animaci. Sled impresionistických obrazů se navíc k romantickému příběhu výborně hodí. V souladu s ním utváří až magický sen o první lásce. I vzhledem ke krátké délce uteče jako voda a než se nadějete, z filmového snu se probudíte a budete přemýšlet, zda to opravdu byl sen, nebo ne. Rozhodně doporučuji jako netradiční filmový zážitek. Sám se k tvorbě Alexandra Petrova určitě někdy vrátím, většina jeho děl bude hodně podobná. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno na motivy "A love Story", kterou napsal v roce 1927 Ivan Šmeljev (melipa)
  • Film byl vytvářen tři roky ve studiu DAGO Co. (melipa)
  • Okolo 20 % filmu bylo vytvořeno technikou blízkou rotoskopie, jejímž principem je překreslování všech filmových rámečků, které obsahují hranou pasáž. Jedná se o techniku pracnou a zdlouhavou. (melipa)

Reklama

Reklama