Reklama

Reklama

Hametsu no Mars

  • USA Mars of Destruction
všechny plakáty
Animovaný / Akční / Krátkometrážní / Sci-Fi
Japonsko, 2005, 20 min

Obsahy(1)

Několik měsíců poté, co sonda vracející se z Marsu během reentry shoří, se v Tokiu začnou objevovat podivná stvoření s názvem „Antici“. Jak se vědci snaží najít příčinu jejich náhlého objevení, způsobují příšery chaos po celém světě. Lidstvo nachází naději v podobě obleku MARS – nové zbraně vyvinuté k likvidaci těchto nepřátel. Oblek však mohou nosit pouze ti, kteří mají specifickou DNA. Takeru Hinata je obyčejný teenager s pohnutou minulostí a jeden z mála schopných pilotovat jedinou zbraň proti Antikům. S pomocí AAST, speciální policejní síly zřízené k porážce nebezpečných tvorů, mladík bojuje proti démonům osobním i globálním a snaží se odhalit skutečnou povahu nových nepřátel Země. (IronicY)

(více)

Recenze (3)

yenn 

všechny recenze uživatele

Představte si ohraný příbeh o zvláštní jednotce (tvořené překvapivě převážně mladými slečnami a jedním váhajícím mládencem), jež bojuje proti mimozemšťanům, kteří napadají Zemi. Představte si, že až po napsání takového scénáře k celovečernímu filmu tvůrci zjistili, že jim rozpočet vystačí sotva na pět minut. Představte si, že se i přesto scénáře odmítli vzdát, pročež vyškrtali „nepodstatné“ scény (tj. většinu těch neakčních), avšak na méně než 20 minut se nedostali. A teď si představte, že nyní nejspíše máte velmi dobrou představu o Hamecu no Mars. Toto OVA je v současné době nejhůře hodnoceným anime na AniDB (= lehce podprůměrných 4,76/10, ehm) a musím uznat, že přinejmenším žhavý kandidát na tuto pozici to opravdu je. Plný klišé, velmi lacině vypadající a místy nechtěně směšný (nejvtipnějším momentem je, když se v dialogu ozve snad nejprovařenější věta z anotací anime (červení vědí)). 1/10 ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Vykrádání scény z Neon Genesis Evangelionu ("Proč já?") by mi zase tolik nevadilo, kdyby příběh dával nějaký smysl. Bohužel je už návaznost scén naprosto katastrofální, pokus o mytologii proto také (konec je natolik průhledný, až je to k smíchu), nemluvě o animaci, která je horší než u prvního seriálu s Gundamem z roku 1979, navíc s dost stupidními chybami (jedna ze tří dívek přijde při prvním boji o hlavu a nikdo tím není pohoršen ani se za ní neotočí). Jediným skutečným pozitivem je krátká stopáž dvaceti minut, více bych nedal. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stupidní a klišovitá vykrádačka Evangelionu (dokonce i to logo vypadá podobně) a pravděpodobně i dalších věcí. Navrch s naprosto tragickým zpracováním. Tohle by neobstálo ani jako úvodní díl seriálu, natož pak jako samostatný (krátký) fílm. Naštěstí je to místy nechtěně vtipné a má jen dvacet minut, takže sledování není až takové utrpení. ()

Reklama

Reklama