Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V porovnání se slavným "Getaway" s božským Stevem jde o nepovedený a jen zcela průměrný remake..Skutečně. Na těch pár akčních scénách, napětí, násilí a sexy půvabech v té době už čtyřicetileté (přesto stále krásné) krasavice Kim Basingerové i při obsazení pěti vynikajícími hlavními herci, nejde více než jen dobrý snímek stavět ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Dáš si Útek do Mexika s nehercom Baldwinom a nie príliš peknou Basingerovou v typicky zaprášenom filme s vopred danou štruktúrou ? Ak nie, ostaneš sklamaný. Pretože Roger Donaldson dokázal nedokázateľné a Walter Hill mu pripravil bezprecedentný príbeh, ktorý pokojne mohol okoreniť samotný život. Donaldson mal pri sebe v štábe dobré mená a pojmy a jeho réžia je brutálne sebaistá. Film nemá scénu, ktorá by nedávala zmysel, všetko ide v rovine tak skvelej civilnosti, že aj tá náhoda (smetiarske auto) je snáď Boží zásah. Film má jednu základnú premisu, aby sa všetci stretli v El Paso. Lenže tie vrstvy, ktoré následne vzniknú, manželské hádky, streľba, zrada, náhoda, podvod, šukačka, to všetko sa deje takým príjemným „lifetimemom“. Roger na seba zobral námet, ktorý by sa hodil aj Tonymu Scottovi, Tarantinovi, či iným velikánom pomsty a lúpeží. Lenže on to zvládol na výbornú, ctí si diváka, podáva mu vyváženú porciu napätia, oddychu, zbesilej jazdy, streľby, hriešnych dobrých, zásadových a tvrdých zlých. Útek do Mexika je najpríjemnejším prekvapením posledných mesiacov a ukážkou ako sa dá, ak sa chce. (videné 01.02.2020, Filmplus archív) ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Michael Madsen a jeho háro, Kim Basinger a její plasty a Alec Baldwin a jeho profi skoky se zbraněmi. Bylo to o dost slabší než jsem doufal. Nejdříve na mě dýchla taková ta nostalgie devadesátkových krimi akčňáků, ale postupně vyprchala. Má to určitě světlé stránky. Tou hlavní je neskutečné herecké obsazení (baldwin, Basinger, Madsen, Tilly, Morse, Woods, Hoffman, Moseley). Potom už to má jen vyloženě zábavné scény, kde se vyskytuje Madsen, Tilly a Číča. To mě rozesmálo. Obecně, bych přidal do žánrů komedii, protože tenhle film se nedá brát vážně. Rozumím "Malince" pro Kim. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Primitivní detektivka u které není nudno. Pořád se tu něco děje a mrtvoly přibývají. Ale já byl tak sjetej prací, že jsem dnes za to byl vděčný. Filmové umění nemám energii vstřebávat. Jammie Woods je skvělý hajzl, to on umí. Kim B. nemá vůbec žádnej zadek, to je škoda, hojně tu ukazuje prsa, to se zase nějakej cenzor sekl. Zato Jennifer Tilly tu hraje krásnou zrůdnou děvku, to jí sedí. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Především výnikající scénář - Walter Hill dělal již jeden zdařilý Útěk v 1972 pro Steva McQueena. Tedy tak dlouho udržet zajímavý příběh vcelku smysluplně se nevidí příliš často. Vícerozměrný snímek přechází přes vícero žánrů, silné herecké obsazení, dobrá kamera ... nemá nijakou mimořádnou slabinu, a tak u mě celkem vysoké hodnocení filmařského kumštu. Dvě silně ztvárněná ponížení jakoby sem ani nepatřila, ale příběh je ustál a byl jimi v obou případech zrychlen zamýšleným směrem. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V plánu bylo pokračování filmu, ale nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama