Reklama

Reklama

Film popisuje vyšetřování brutální vraždy na přísně tajné vojenské základně. Nikdo neví, co se na základně stalo a vojáci se nesmí základnu opustit dokud neskončí vyšetřování. Po chvíli přijdou na to, že se na základně objevil neznámý virus, který mění vojáky na krvelačné zombie. Jejich boj o život začíná. (topr harley)

Recenze (20)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pustá základna + plno mrtvol a ještě více nezodpovězených otázek = GP506. Film se nejdříve tváří jako horor - scéna se psy mi trochu připomněla "The Thing", ale postupně vykrystalizuje v něco úplně jiného. Technicky dobře zvládnuté, vizuální stránka temného prostředí bunkru působí věrohodně. Akce a krve je také dostatek, to podporuje především hororovou stránku věci. Stopáž je však delší než by musela být, díky flashbackům je děj vlastně zdvojen a až zbytečně natahován. Postupně vám film předhodí části skládanky, nakonec máte celý obraz před sebou a žádné překvapení se bohužel nekoná. (5/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak, Kubíku, ještě jednou: "Nekoukej se na ty asijský horory, fakt ne! Dobře víš, že se u nich nudíš.." Opět jsem podlehl zvědavosti a ucházejícímu hodnocení a sehnal jsem si tenhle docela nadějně vyhlížející korejský snímek. Proboha, proč se to snažilo vyprávět tak složitě? Proč to mělo dvě hodiny? Proč vypadaly všechny postavy stejně ( :-D ) ? Prostě jsme měl s G.P.506 podobné problémy jako s ostatními horory z východu. Ale na druhou stranu uznávám, že technické provedení je moc pěkné, a i nějaké zajímavější krvavé momenty se najdou, což to u mne vytahuje alespoň na slušných 5/10. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Taaaaaaakto natahovane skoro nic. Obrazovo sice uz klasicky pekne, ovsem to "usate" vykradanie Parkovho uzivania valcika (presne toho) a dokonca i Misu Bayovie a Zimmera a la Skala........no ts-ts-ts...to sa nerobi :) 5/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Thajské, Korejské, Japonské, Čínské..... všechny šikmooké horrory, kde poletuje napudrovaná bílohubá vlasatice. Ve filmu G.P.506 bílohubá vlasatice nebyla a to byla možná škoda......Ještě se mi nestalo, abych se musel podívat na horror s 3 přestávkami, jako se mi to stalo u tohoto filmu! Příběh neměl ani hlavu ani patu. Infikovaný, nakazí další a další, vše na jedné základně......více keců než akce. Film se až neskutečně táhne! HORROR? V žádném případě! Spíše mi to připomínalo ruský válečný film, kdy v bunkru leží pár vojáků, čekající na posily ruské armády! Dávám jedinou hvězdičku a to za kvalitní "ZVUK"! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, mám rád horory o uzavřeném prostředí kde je skupina lidí, zde to jsou vojáci a panuje zde agresivní virus, který je nutí se navzájem vraždit. Film má dokonce i vysoký rozpočet, perfektní gore scény, fajn akci, super masky, ale prostě dvou hodinová stopáž filmu škodí, našlo se zde pár hluchých míst, napětí jsem zde také velmi postrádal, takže kvůli tempu jsem si film moc neužíval, což je škoda, po formální stránce velice slušná záležitost. 60% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Provazce deště bičují bunkr uvnitř demilitarizovaného pásma. Vojenská jednotka vniká do temných chodeb za svitu baterek na samopalech. A kdesi dál tiše prýští na podlahu krev z mrtvých těl... Ano, napjatě očekáváný horror od režiséra R-Pointu je konečně tady. Nadějný kousek, v který jsem doufal, že vleje trochu životodárné tekutiny do žil umdlevajícího korejského horroru. A režisér Kong Su-chang nezklamal. Stejně jako v případě předchozího mysteriózního dílka zůstal svůj, jeho film se v rámci žánru vymezuje, není dopředu čitelný, což je při rozplétání záhady, co se na vojenské základně vlastně stalo, jeho výhoda. GP506 není čistý horror, balancuje na pomezí tohoto žánru a mysteriózního dramatu. Staví na napětí z neznáma, vyhrocených situacích a nechronologickém vyprávění. I přes pár nepravděpodobností se jedná o solidní nadprůměr. Pokud budou mít nové korejské horrory podobnou úroveň, zlobit se ani trochu nebudu. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný kriminálne ladený mysteriózny horor. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v rozsiahlom pozemnom bunkri, v ktorom bola práve vyvraždená takmer celá vojenská jednotka, prežili len dvaja muži, pričom jeden z nich bol nájdený so sekerou v ruke, ale nikto nechce nič vysvetliť. A tak vojenský vyšetrovateľ dostane jednu noc na to, aby tento náročný prípad vyšetril, lenže už čoskoro musí spolu so svojim vojenským tímom čeliť rovnakej hrozbe, ako aj jednotka pred nimi. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Spočiatku to pôsobí veľmi dobrým dojmom, prostredie rozsiahleho bunkru, množstvo zavraždených, viacero tajomstiev a kvôli počasiu aj nemožnosť dostať sa odtiaľ, takže úplne ideálne ingrediencie pre vydarený vojensky ladený horor, ale to sa nanešťastie nestalo. Už asi po polhodine sa dá predpokladať, že z tohto nič výnimočné nebude, dej sa takmer nepohne z miesta, gradácia je takmer celý čas skutočne len minimálna, navyše sa striedajú línie zamerané na obe vojenské jednotky, predchádzajúcu a aj súčasnú, ktorým sa aj tak deje prakticky to isté, takže úplne zbytočné a najhoršie je, že sa tu nenájde ani jedna situácia, ktorá by skutočne stála za pozornosť a to vrátane nie práve ideálneho záveru. Chcelo by to nejaké prekvapenie, ale to sa nekoná. A pritom potenciál bol veľký v mnohých ohľadoch, tvorcovia si zvolili až dva výrazné hororové prvky, vírusová nákaza a hrozba nadľudsky silných nakazených, navyše sa ešte dala využiť aj psychologická stránka, keďže tu nikto nevie, komu môže veriť, lenže vôbec nič tu nie je využité ani len z polovice, všetko je len načrtnuté, ale už nedotiahnuté. Aj v tejto verzii sa na to dá bez problémov pozerať a aj napriek pomalému tempu som sa nenudil, lenže nad lepší priemer sa to nedostane. Čo sa týka hororových stránok, tak mám z toho len priemerné pocity. Atmosféra tu síce je, ale len taká slabšia a pritom toto prostredie je pre atmosférický horor snáď najideálnejšie, napätie je minimálne, až nulové a tie akčnejšie scény, sú síce vizuálne veľmi dobre zvládnuté, efekty, masky, to všetko je v poriadku, lenže mám pocit, že prakticky každá akčnejšia scéna skončí skôr, než začne, takže to ani nestihne získať nejaký náboj. Herecké obsadenie je na tom dobre, Cheon Ho-Jin v hlavnej úlohe, len by to chcelo výraznejších radových vojakov, dôstojníci sú v poriadku, ale medzi vojakmi je len pár výraznejších tvárí a zvyšok ma už prakticky nezaujímal. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, výborná vizuálna stránka, zaujímavá kamera, atraktívne prostredie a ani tá atmosféra nie je zlá. Veľká škoda, toto je priam ukážkový prípad premrhaného potenciálu, mohol to byť prvotriedny horor, ale kvôli nevýraznému scenáru sa tak nestalo. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlavný seržant Noh z "CID" oddelenia, prichádza v doprovode kolegov do jednej z tajných vojenských základní, aby vyšetril niekoľko násobnú brutálnu vraždu 19 vojakov. Celkový stav v pohotovosti bol 21 vojakov, pričom jednému z nich sa podarilo prežiť, ktorý sa vzhľadom k situácii stáva podozrivým číslo 1, 21 prvý je doposiaľ nezvestný. Nakoľko je väčšina dôkazov, či už účelovo alebo nie, na príkaz nadriadených zničená, neostáva vyšetrovateľovi Noh nič iné, ako postupne čítať osobné denníky rôznych vojakov. Podarí za mu tak rozlúštiť tragédiu, ktorá postihla tamojšiu vojenskú základňu? Bohužiaľ, neubehne dlhá doba a bude musieť riešiť omnoho závažnejší problém. Chcel som serióznu zombie drámu, dostal som serióznu zombie drámu. Človek by ale povedal, že v tej 120 minútovej škále dostane viac, ako len pekné masky či skutočne zriedka kedy vložené, aj keď výborne spracované gore zábery. Film ma vďaka príbehu nalákal ako za mlada pouličný cukrár na cukrovú vatu, no čakal som omnoho viac. Akcie je z môjho pohľadu málo. Tá stopáž je skrátka prepísknutá a uberá na pozornosti diváka - 55% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Oko polaská, mozek nakrkne, svěrače neohrozí a srdce mine mílovým obloukem. Je až absurdně směšné, jak je - v souladu s postmoderními trendy - narativ GP506 složitý (víc se sem hodí slovo chaotický), když se za celou dobu děj hne z místa sotva o píď. Režisér se ani neobtěžuje s úvodními záběry indikujícími změnu místa a času a tak se současnost misí s vatovitými flashbacky a když už se zdá, že z filmu už nemůže být větší guláš, objeví se prvky nespolehlivého vypravění a divák je ztracen jako děcka na malinách... Úplně nejhorší je potom zjištění, že ten orientační běh skrze celý snímek neměl žádný smysl, neboť ve finále se neskrývá žádná pointa ani cokoliv jiného, co by znaveného a znuděného diváka alespoň zčásti uspokojilo. 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A je to tady znova. Film z Jižní korei na který se těším. No a jak by čert nechtěl, vůbec mě to nebavilo. Film vypadá děsně cool, s parádníma vojclama. Ale ty vojáci jsou tak tupý a ustrašení že jsem si chvíli myslel že to jsou jen nějací mentálové. Fakt bych si to dokázal představit jinak. Navíc ani herci nebyly vybrání zrovna štastně. Jediný co na filmu oceňuji je atmosféra která se držela skoro až do konce filmu, ale film nemá žádnou lekačku takže je atmoška stejně na prd. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil, nutil a nakonec doslova i přemlouval, ale dokoukat to prostě nešlo. I ta hodina a čtvrt, kterou jsem zvládl je zřejmě můj nejposlednější nadlidský výkon. Nudné, ukecané, zmatené, nezáživné. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Jedna bonusová hviezdička za Chačaturjanovu valčíkovú Masquerade :-) a pekné snímanie vrátane pokusov o lateral tracking ;-).. Klasická zápletka so skupinkou v ohrození života v bunkroch - bludiskách, na území, kde len vrany,čo vyleteli zo zákruty, zavítajú - v bunkroch pohraničného pásma medzi Kórejskou republikou a Kórejskou ľudovo-demokratickou republikou. Jeden by bol aj ochotný prijať recykláciu situácie, nakoľko za normálnych okolností poskytuje možnosť na vytvorenie krásne klaustrofobickej a paranoidnej atmosféry. Toto ale nie sú normálne okolnosti. G. P. 506 je zbytočne naťahované a nevyužíva potenciál látky. Predsa len, je istá hranica, kedy aspoň pre mňa, tajnostkárstvo prestáva byť napínavé a zvedavosť sa pretaví v miernu nudu. Navyše, označenie "horor"?? Ani raz ma nemyklo :-P. Fakt, slabší priemer. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

úžasná stylistická práce a ještě lepší práce maskérská. Nebýt totálně prázdného příběhu s vyústěním, které čekáte už po dvaceti minutách filmu, jednalo by se o prvotřídní asijskou pecku..Přece jen jakýsi zvrat, či překvapení úplně chybí.... Hodnotit proto známkou 6,5/10 bude nejspravedlivější. i tak spokojenost. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slušný horor/konverzační drama, který i přes skvěle vypadající prostředí starého bunkru neumí svůj povedený look využít k navození pořádné atmosféry. Přitom by stačilo tak málo. Snadno mohlo jít o korejskou variaci na slavnou The Thing, bohužel na to bylo potenciálu promarněno příliš mnoho. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Nudné, zdlouhavé a místy se v tom člověk ztrácí. Ve filmu se prolíná minulost se současností, takže je v tom trochu zmatek. Nápad to není špatný, ale provedení je už horší. Jestli máte zájem o podobný horor, ale lepší, tak doporučuju Bunkr smrti. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tak tohle působí jako velice nevyzrálá záležitost. Šíleně nepřehledně proložené flashbacky, vyjukaní kojejští vojáci působí skoro stejně (ostatně jako všichni pindíčci, pokud je nehrají takoví Kinski či Burtonové), postava inspektora je zase příliš málo vidět. Zachraňuje to fatalistický a sobecký závěr, škoda promarněného potenciálu. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Hezké a mrazivé. Vojáci nakažení neznámým virusem se stávají agresivními a vše spěje až k velkému finále - masakru v umývárce...:) ()

Oiolaire 

všechny recenze uživatele

Tak jedna korejská pop-cornovka, která se nemůže rozhodnout, jestli chce být krimi-thrillerem, duchařinou nebo survival-zombie horrorem. Atmosféra i očekávání je nepřímo úměrné odkoukaným minutám. Pozitivem je, že to uteče poměrně rychle na čemž má asi podíl ono zběsilé přepínání žánrů. ()

Reklama

Reklama