Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Becko v plnej nadhere na cele s Dudikoffom. Ako decko blbe som to zral, vsade sami ninjovia a pekne bojove sceny. A aj po 28 rokoch stale tvrdim, ze zo serie filmov Americky Ninja je jednotka suverenne najlepsim dielom. Michael Dudikoff sice vobec nevie hrat, film ale zachranuje dostatok akcie, prestreliek, ba dokonca aj na vybuchy dojde. Hral tu aj John Fujioka /Kdo najde pritele, najde poklad s dvojkou BS/TH/. Zaroven pre mna aj najlepsi diel pentalogie. 65 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to jediná časť ( a pritom prvá ), ktorú som videl ako poslednú. Nič to ale nemení na faktu, že patrí až na druhé miesto, tesne za dvojku. Ale dosť čísel. Skôr ako vo svojej dobe, šlo o kultovku na prelome desaťročí a to na VHS, kde si film užil väčšej slávy. A priznajme si, seklo mu to tam viac. Ide totiž o remeselne podradný snímok ( snáď až na pár scén ) a na plátnach kín zrejme pôsobil smiešne. Je to však ohľad za dobou, keď akčné filmy neboli plné prvoplánovanej drámy a depresívnych námetov, ale kryštalicky čistým prístupom k výrazu action movie. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z neznámého důvodu se mi tenhle starý akční propadák po shlédnutí asi po 23 letech docela líbil ... Nevím přesně čím to ... Dobré prostředí, dobrá kamera. Taková akční oddechovka. Ninjové vs speciální vojenské jednotky je fakt nápad k pohledání, ale funguje to. Dudikoff nebyl nikdy žádný bojovník a nic z bojových umění neovládal, každopádně se zde najde pár docela dobře provedených hmatů. Jako dítě mě tahle série minula, sice jsem ji viděl, ale nějak mne nebrala. Teď po letech jsem se nenudil, prostě je to docela koukatelné. Jako vím, že to je strašná kravina jak z filmového hlediska, tak v rámci akčních filmů, ale prostě mne to bavilo. Jo a myslím, že Dudikoff zde řekl ještě méně vět, než Arnie v prvním Terminátorovi ... a to byl člověk a ne robot... Ninjové asi mluví ještě míň. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ačkoli dnes Michaela Dudikoffa považuji za naprosté herecké dřevo, tak první díl z téhle nesmyslné série jsem měl v dětství upřímně rád a považoval jsem ho za vydařený akční film. Dnes mi v hlavě zůstali už jen ninjové, trénující po skupinkách bojová umění a mající barevně odlišené úbory, což je trochu málo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +Michael Dudikoff, akce, děj, postavy -především ten konec byl fakt trapnej, ta ženská byla taky trapná/// Jasně všichni víme jakou ligu hraje Majkl Dudykof. Stejně tak ale Americký ninja patří k tomu nejlepšímu co natočil. Prvních 80 minut filmu bych viděl na 4*, ale pod tíhou bratrova názoru musím ubrat. Ono totiž ten konec je fakt strašnej. Ta akce, ty souboje, ty přestřelky, OMG, jak z nějaké blbé počítačové hry. Ale kašlu na to, jako děckám se nám to líbilo a dneska jsme se u filmu bavili tak trochu na jeho účet, byla to fakt prdel./// Celkem 61%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)
  • Ve filmu si ve vojenské ubytovně můžete všimnout vzácného plakátu z roku 1984 rockové kapely KISS. Podle tehdejších zákonů byly tváře členů kapely zakryty. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama