Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 2

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní thrillery/kriminálky s pořádnou dávkou napětí a hororovou atmosférou. Hlavním lákadlem zde bylo opravdu herecké obsazení a i já se přidávám k těm, kteří mají Julianne Moore rádi. Nesouhlasím však s tvrzením, že se film (potažmo scénář) opírá o originální myšlenku. Spíše bych to nazval neokoukanou. Ti co znají starší asijské horory natočené před (Kruhem, Nenávistí, atd.) ví, že než začala z každého druhého filmu odevšad vylézat černovlasá dívka, byly mimo jiné naplní jejich filmů i hříšné duše, pojídači hříchů (duší). Stejně tak americký film The Order (2003) se zabýval podobnou tématikou. Scénárista Michael Cooney však velice rád používá ve svých pracích schizofreniky trpící rozdvojenou (někdy i více) osobností o čemž nás už přesvědčil dříve. Tady se mu však podařilo ve spolupráci s dvojicí režisérů vytvořit lehce nadprůměrnou psychologickou jízdu, při které se rozhodně nudit nebudeme. Já patřím k těm, kterým se líbila hlavně první polovina filmu. Prvotní oťukávání doktorky a jejího pacienta v sobě skrývalo ono kouzlo nevědomosti, kdy divák ještě nemá ani tušení, kterýmže směrem se bude zápletka ubírat. Postupné poodhalování děsivého případu bylo doprovázeno slušnou dávkou napětí a atmosféra v tu chvíli jela na plné obrátky. Jenže zhruba za polovinou stopáže tomu začala docházet šťáva. Začali se tu až nehezky rozmáhat pánbíčkářské kecy a ani atmosféra už neměla ty správné grády. Navíc mi přišlo, že se v tom začali tvůrci nehezky plácat. Dostavily se nelogické kopance a mysteriózní kouzlo bylo jako mávnutím kouzelného proutku fuč. Závěr se mi nelíbil vůbec.60% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečný hororový mišmaš, už tu jedině chyběli úpíři a vlkodlaci. Ze začátku to vypadalo na zajímavý schizofrení thriller, ale pak to začalo míchat páté přes deváté a konec ve mě akorát vyvolal úsměv a reakci typu: "Hm a co?" A to nemluvě o náboženské agitce, která se tam nějakým nedopatřením dostala. Tak samo nechápu, jak se k takovému filmu připletl herec jako Meyers, ale jedině za něj a za slušnou atmosféru přidávám 3*. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se do vztahu cvokař-pacoš připletou a zamotají i všichni milovaní, to jako rodina, živá i mrtvá, včetně malého blonďatého - ovšem nevěřícího - andílka, a máme tu zápletku jako hrom. Potemnělá atmosféra sympaticky děsí, např. promáčené noty na prádelních šňůrách, náhlé onemocnění horních cest dýchacích a k tomu nepřehlédnutelné tetování na zádech. Pošahanec je impozantně přesvědčivý a doktorka si neví rady, báječná kombinace. Finále předčilo mé očekávání. Mrk. Modrooké mrk. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Bože bože... Ups ! Po tomhle filmu bych si měl dát větší pozor na rouhání.. Atmosféra i hudba velkolepá a to nemluvím o grandiózním výkonu Julianne Moore. Pocity těsně po promítání jsou identické s těmi, které jsem prožíval u Case 39, takže mám opět problém s poněkud uspěchaným koncem. I tentokrát bych radši uvítal delší stopáž místo toho závěrečného rushe a možná přehnané snaze o divákův infarkt. Nebýt toho, s klidem bych tam napálil plný počet, protože takhle nějak si představuju tu správnou, tep zrychlující (psycho) atmosféru - 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ztratils v Boha víru? Budeš kuckat hlínu! Švédské Mårlind-Steinovy kapky se nekonaly. Dokud se Shelter pohybuje v rovině psychologické (podpořený mrazivou atmosférou, epilepticky se spínajícím Tudorem, či pěkně hrající Moore se škaredýma rukama), je všechno v intenzivním cajku, ale co by to bylo za religiózní thriller, kdyby nebyl „super načůral“, což od přítomnosti nevidomé báby-vysavače přináší zbytečně komplikovaný finiš vrávorající na ochablých nohou žánrových zvyklostí. Protestant nechť si přidá k mému hodnocení jednu hvězdu, modly vzývající katolík dvě a pokud se tu pohybuje nějaký nihilistický agnostik, ten ať si raději pustí cédéčko od německé kapely Autobahn.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama