Reklama

Reklama

Americký ninja 4

  • USA American Ninja 4: The Annihilation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní americká jednotka Delta Force se pokusí v nejmenované zemi proniknout do pevnosti arabského emíra, který tu ukrývá přenosnou jadernou bombu a financuje výcvik bojovníků ninja pro smrtonosný teroristický útok na New York. Jednotka je však odhalena a zdecimována. Přeživší vojáci jsou zajati a na jejich záchranu jsou vysláni Sean Davidson a Carl Brackston, dva speciální agenti ostří jako břitva. Seskočí padákem, uniknou psychotickému šéfovi bezpečnosti emírovy pevnosti a bývalému britskému vojákovi Mulgrewovi, ani jim se však nepodaří misi dokončit a jsou zajati. Odpovědná místa se obrátí na mistra bojových umění Joea Armstronga, který pracuje pro mírové sbory. Ten přijme jejich žádost s ohledem na svého zajatého přítele a vydá se do akce. Vyhledá vůdce místních rebelů a přesvědčí ho k předstíranému útoku na emírovu pevnost. Ten odpoutá pozornost bezpečnostních sil a Armstrong pronikne do pevnosti. Rozpoutá se rozhodující bitva, z níž může vzejít pouze jediný vítěz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Režisér Cedric Sundstrom třetím snímkem této ninjovské nízkorozpočtové série vystřídal Sama Firstenberga a Michaela Dudikoffa David Bradley, pro kterého to byl debutový vstup do filmové branže. Cedric se s chutí pustil i do tohoto snímku čtvrtého, kde už zase pro další změnu chybí Steve James. Avšak na skok se opět objevuje Michael Dudikoff. Snímek však patří mezi filmovou bídu, který snad vznikl jen jako znouzectnost. Ani na tom scénáři si autor moc hlavu nelámal. Delta Force jde do akce, ale je rozprášena a přeživší vojáci jsou zajati. David Bradley vede záchrannou jednotku, ale dopadnou stejně. A tak je povolán Michael Dudikoff, který po vzoru Ramba nejdříve odmítá, neb s tím už skončil, aby nakonec šel a udělal s problémem krátký proces. No jo, no. Film byl ve své době uvedení ve videopůjčovnách ještě vyhledávaný, neboť o takovýto žánr byl stále zájem, ale při dnešním pohledu se nejeden diví, co na tom koho vlastně uchvátilo. Kromě nevýrazné zápletky strašné dialogy a naprosto katastrofální akční scény, které akční fanoušky pochopitelně zajímají nejvíce. Doby slávy amerického ninji už prostě byly pryč a nezachránil to ani Michael, na kterého je navíc potřeba si docela dlouho počkat. Na druhou stranu, něčím to jednou skončit muselo. ()

Humans 

všechny recenze uživatele

nesmyslné dialogy, nesmyslný děj vycucaný z paty, trapné zápletky a každopádně tam nesmí chybět nějaká vnadná žena ve vedlejší roli, do které se zamiluje jeden z hlavních hrdinů a pak ji tahá bezdůvodně s sebou. Trapná americká oddanost že musí odejít ze svatby, ještě tam chyběla vlajka a hymna. Slátanina, nerad dávám "odpad!" tak aspon * z lítosti a za, no snahu? ()

Reklama

kouBaMW 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak to dokáže na člověka zapůsobit ,ale tento film jsem dostal od tety v originále na VHS o Vánocích pod stromeček jako dítě. Nedokážu přesně určit svůj tehdejší věk (10-13 ???), ale pustil jsem si to snad 20x a žral to jak nic jiného.. O to větší zážitek jsem měl teď v roce 2017, kdy jsem na "ninju" narazil v tv, pustil ho a každá započatá scéna se mi vybavila dopředu do detailu... (škoda jiného dabingu, ale i tak). Vím že je to kravina, ale dětství dokáže divy... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu měl Americký ninja 4 menší tempo a menší spád. Velkou chybou to ale nebylo. Hudba příjemná. Příběh lehce zájímavý, ale jednoduchý. Líbílo se mi, že první půlku slabou zde hrál David Bradley, kterého pak zajali. Na scéně se objevil Dudikoff, který Bradleyho ihned osvobozoval. Akce je tu dost, ale je rozmanitá, ničím není zvláštní. Záporáci o stupínek lepší než v předchozím dílu. Ninjů je tu dost. Film mi přijde ze všech dílů nejdrsnější a proto se mi celkem líbí, že je ze všech nejreálnější. Hodnotím na 65% = *** ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

... no a tady se už sjížděl koks ve velkým, začíná se totiž kouzlit. Kouzla, čáry, magie poprvé: podařilo se sehnat oba hlavní představitele předcházejících dílů, takže tu jsou málomluvný Joe v podání Dudikoffa, i čestný Sean alá Bradley. James učinkování v další bezbřehé břečce odmítnul, což je škoda, protože byl vždy tím nejzábavnějším prvkem ve filmech. Takže oba mistři dodržují kodex bušidó, ctí zákon a udílejí nesčetně ran a kopů do černých opláštěnců, které znovu hrají totální lůzři. Jako podstoupit celoživotní výcvik a předvádět takový pohybový antitalent, to vskutku neumí kdekdo. Kouzla, čáry, magie podruhé: vyhýbání se kulkám a chytání šípů. Srandovněji než to předvádí zdejší checht-nindžové, to snad nešlo. Kulce se vyhnou jedním trhnutím těla do strany, to bych blil ty vole, fakt. Když se pak ještě začnou lapat vystřelené šípy do ruky a do pusy!, mám pocit, že si scénárista snad v kouřové pauze při natáčení zapálil půlmetrovej crossjoint. Celkově se jedná o tragický béčkový ninja výplach, kde se na nějaké fyzikální zákony a pohyb v prostoru vůbec nehraje, pořádného záporáka jsem naposledy viděl v prvním díle, i když je fakt, že s tímhle Žižkou skoncoval Dudikoff poměrně drsně, side kick, jednu bouchací kuličky a bum prásk. No a Bradley se rozhodl, že se ztrapní ještě jednou a natočil díl pátý... vzhůru na něj... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Jediný film, v ktorom sa stretnú obaja predstavitelia hlavných úloh z minulých častí, Michael Dudikoff a David Bradley. (m.a.t.o.)
  • Posledný film, v ktorom si zahrala Robin Stille. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama