Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obliba Goldoniho Poprasku na laguně se u nás odvíjí od této slavné inscenace Miroslava Macháčka na Národním divadle počátkem 60. let. Miláčkem publika se stal zejména Ladislav Pešek v roli šišlavého Patrona Fortunata, jehož úsloví „sakramentský ženský“ přešlo do běžné mluvy těch let. Mimořádným partnerem je mu ovšem také představitel Isidora, vyšetřujícího, kterého hraje Josef Gruss, neprávem zapomínaný herec, od jehož narození uplynulo letos na jaře sto let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Já jsem nikdy nebyl u soudu, já jsem polární člověk, polární člověk!" Mistrovské... Už dlouho jsem se tolik nenasmál! Nádherný herecký (a zčásti taky pěvecký) koncert Ladislava Peška, Josefa Mixy i ostatních zúčastněných. Osobitně bych zmínil Miroslava Macháčka, který nejen celé představení zrežíroval, ale zahrál si také jednu z hlavních rolí - výjimečně komickou, ve které mě příjemně překvapil. Poprask na laguně lze brát rovněž jako pěkný pokus Národního divadla o muzikál na začátku 60.let, i hudební složka představení se povedla a stejně jako třeba semaforská tvorba působí vtipně i s odstupem času. Svižné jazzové aranže Josefa Vobruby. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Jak si v Národním divadle představovali "osvobozený" humor aneb Poprask na laguně. Ale abych nebyl úplně nespravedlivý - dnes křečovité vtípky přes rampu byly v tehdejší zlaté kapličce stejná "bomba" jako třeskutý nástup Donutilova Sluhy dvou pánů tamtéž v létech devadesátých. Taktéž stojí za shlédnutí kvůli výkonu Ladislava Peška, který vytvořil "mustr" pro vytváření postavy patrona Fortunata Tresky. Bohužel, časté písňové vstupy tuto inscenaci ještě více "zestaraly", byť sám orchestr vládne jazzu a taneční hudbě více nežli dobře; selhal spíše textař. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Přesto že v inscenaci účinkovali takoví velcí herci, jako pánové Pešek, Gruss a Macháček, nebo dámy Glázrová a Petrovická, přesto to pro mě byla nuda... Svět se hnul... Dneska už se divadlo dělá jinak. A podle mého lépe, ačkoliv nejsou k dispozici takoví skvělí herci. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Co by kdo ještě chtěl? Veselá a povedená divadelní hra plná hezké živé hudby a písniček. A Peškovo šišlání bylo kouzelné. ()

Reklama

Reklama