Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další béčkový počin Sama Firstenberga sází opět pouze na bojová umění Michaela Dudikoffa, protože o jeho herectví nemůže být ani řeč(i když z posledního dialogu je lehce patrná výhružka, jinak jsou jeho schopnosti herce nepřesvědčivé)...Dudikoffovi sekunduje stejně jako v Americkém ninjovi Steve James, takže je o "zábavu" postaráno...nicméně mě zaujal hlavní záporák filmu a tím je lovecká organizace Pentagram pořádající hon na lidi v těžce schůdném terénu(lesy, bažiny, močály) a tak je téměř od úvodních titulků jasné, kdo s pěti(čtyřmi?) členy vnitřní svatyně spolku svede závěrečný souboj...docela by mě zajímalo, kolik Dudikoff dostal za to, že se půl filmu trmácel po kolena ve vodě, v bahně, od prvního nagelovaného vlasu až po nejdelší nehet na noze promočený od deště a ještě se k tomu nechal mlátit...tahle část filmu(Dudikoff vs Pentagram) je docela pěkně natočená, syrová, drsná, žádná uhlazená choreografie bojů, skoro by se dalo říct autentická...dle mého názoru nejlepší film s Dudikoffem... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před van Dammem si v New Orleansu hrál na živý terč jiný kopáč vzešlý z druhé půlky 80. let a sice Michael Dudikoff. No, Sam Firstenberg fakt není John Woo a i když se mi líbil předchozí počin tria Firstenberg-Dudikoff-James, AMERICKÝ NINJA, tohle je o třídu níž, jen průměrné canonnovské béčko, tj. tupá story s dostatkem nic moc akce. Ale musím pochválit výpravu a to nejen ty bažiny, ale i to přístaviště, kde se honili v půlce filmu, tam by byl ten finální survival ještě lepší. POZOR SPOJLER: Sice byla škoda, že Steve James nešel s Dudikoffem do finále bok po boku, ale to kompletní vyvraždění jeho rodiny mě příjemně překvapilo. Nevěděl jsem, že Steve James může zemřít :) Drsný byl Dudikoffův pád s malým děckem ze střechy domu, i když dítě bylo evidentně panák. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Michaelom Dudikoffom, ktorý patrí medzi to lepšie, čo kedy natočil. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa kvôli svojmu priateľovi, černošskému politikovi dostane do problémov s vplyvnou rasistickou organizáciou Pentagram, ktorá chce politika odstrániť. A navyše sa organizácia baví lovom unesených ľudí, čo sa dotkne aj bývalého vojaka. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ničím výnimočné, celý čas sa na film dá bez problémov pozerať, aj keď viacero zbytočných scén sa tu určite nájde, ale výraznejšie nezaujme. A samotný hlavný lov je až v záverečnej tretine filmu. Akcie je tu priemerne a je aj celkom dobrá. Prvá hodina obsahuje väčšie akčné scény, ktoré sú rozmanité, obsahujú streľbu, súboje na minimum dotykov alebo aj dopravné prostriedky a na to sa pozerá dobre a v záverečnej fáze už prídu len súboje jeden na jedného, ktoré sú ale len úplne obyčajné. Najviac sa mi páči akcia v prístave alebo celá situácia s horiacim domom, ktorá svojim výsledkom dosť prekvapí. Herecké obsadenie je celkom slušné, Michael Dudikoff tu podal dobrý akčný výkon, každú chvíľu niekde behá, skáče a podobne, poteší aj Steve James, ale tým to končí a hlavne záporáci sú úplne nezaujímaví. Réžia a technická stránka sú také správne béčkové, mohli byť aj trochu lepšie, ale žiadne väčšie výhrady nemám. Sila pomsty je dobrý akčný film na jedno, možno dve pozretia, ale viac už nie. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to na videu frčelo. Sam Firstenberg předkládal ročníkům 1980 a mladším solidní béčkovou rozkoš, herci nabízeli prkenný výraz, režisér přinesl pár zmatených nebo úplně naivních momentů, scénárista si šel pro jistotu zaplavat, ale prostě to fungovalo. Tady byla navíc „nadstavbou“ jistá lovecká organizace, která pořádala hon na lidi v lesích a močálech, což mělo něco do sebe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia patril medzi mojich obľúbencov aj herec Michael Dudikoff. Rodičia kúpili prvé video a ja som ako správny adolescent na ňom vkuse čumel na akčné americké filmy. Michael Dudikoff ma zaujal v snímkoch "Americký ninja" (American Ninja), "Veliteľ čaty" (Platoon Leader) a ešte v tom filme, kde v bažinách prchal pred zvrhlou partiou lovcov ľudí. Dlho som si lámal hlavu ako sa to volalo. Až som na to po rokoch prišiel, spomenul som si. Je to snímok z roku 1986, ktorý nesie názov "Sila pomsty" (Avenging Force). Ihneď som si ho zohnal a po dlhom čase som si ho znova pozrel. Občas si rád takto pripomeniem niektoré staré zabudnuté tituly z čias nekvalitných VHS. "Sila pomsty" vo mne vzbudila silu nostalgie. Padlo mi to vhod. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělej atmosferickej začátek. A celkově vlastně i závěrečný hon v močálech. Tady se Firstenbergovi hodně zadařilo stejně jako Dudimu. I po letech se jedná o hodně koukatelné béčko, které je mnohem lepší než Ninja série, kde protivníci sami lozí pod katanu. Tohle by si klidně zasloužilo remake, ve kterém bych si přál vidět Toma Hardyho. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

To se nám to zase jednou dějí věci! Michael Dudikoff rajtuje na na koni a chytá telata, Steve James se dal dokonce na politiku a po lese nám tu pobíhá partička šílenců v bizardních maskách (jeden dokonce vypadá jako by utekl ze SM salónu) a loví nebohé tajné agenty. Svět se zbláznil? Ne, to jen Sam Firstenberg natočil další film pro Cannon pictures. A že se to zase jednou pěkně rozjelo! Steva Jamese vyvraždí!!! i s celou jeho rodinou, Dudikoffovi sejmou dědečka a o holý život musí bojovat se členy tajné fašistické organizace s krásným názvem Pentagram, která se chystá "zachránit" Ameriku před hrozící rudou revolucí z Mexika. Zvlášť vrcholná část filmu, kdy Dudikoff bojuje v bažinách se čtyřmi bossy, je teda opravdu vychytaná. Každý z bossů má svůj vlastní styl boje a oblíbenou zbraň, Michael ode všech dostane tak na budku, že by se týden nedostal na záchod po svých, ale on každého z nich stejně vyřídí, nechá jeho zbraň klidně ležet ladem u jeho těla a jde si zase pěkně s holýma rukama podat dalšího. Příběh si zkrátka hraje na něco víc, než ve skutečnosti je a slouží především jako zástěrka pro další bezduchou akci, ale to je prostě Cannon a nic jiného od něj ani nikdo nečeká. Nebo vy by jste snad chtěli vidět Steva Jamese v upjatém právnickém dramatu?:) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva muži prchají močálem a v patách mají zabijáky. Tohle je hon na lidi. Úvodní scéna má drajv stejně jako masakr v průvodu. Organizace Pentagram roztahuje své ostré cípy a každého, kdo se postaví do cesty, zlikviduje. Jsou to v podstatě náckové, co však mylně nazývají Hitlera fašistou. Kapitán Hunter se s nimi musí setkat v lovecké hře na život a na smrt, pokud chce zachránit svoji sestru. Na to, že byl nejlepší z nejlepších, se zas tak dobře nebil, byť nakonec měl vždy navrch... ale chápu, že z něho nechtěli dělat neporazitelného supermana na první dobrou. Močálové lokace jsou skvostné, nechybí automobilové honičky, hudba šlape. Klasické osmdesátkové béčko na silnou trojku. Já mám ale film spojen s dávnou dobou, kdy se na pirátských kazetách šířil pod názvem Lovec (asi proto, že hlavní hrdina se jmenuje Hunter). A jelikož Dudikoff mi z hlavy vypadl, dlouho jsem film nemohl najít. Za nostalgii hvězda navíc, i když jsem si film kupodivu znovu užil, a tak bych se k ní možná i proto přiklonil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film M. Dudikoffa. Bizarni masky zabijáků loveckého spolku Pentagram jsou super, stejně jako myšlenka lovení lidí v hustém pralese, který sám o sobě působí děsivě, otázky ultrapravice a rasismu. Úvodní lov rozehrává hru, která nemůže skončit jinak než střetem Matta Huntera s tajemnou organizací, již není dobré zkřížit cestu. Perfektní přestřelka se odehrává i v přístavišti, kde osvědčená dvojice Dudikoff - James ukazuje, jak si na béčkovém plátně sedla. Samozřejmě nadsazené jsou závěrečné bojové scény (působí však velmi syrově a naturalisticky, což potěší), ale celkově výborná podívaná s poněkud neuzavřeným koncem. Nedostatky: 1) Matt Hunter jde na závěrečnou loveckou hru v bílém triku. Několikrát se (i nechtěně) vyválí v blátě, resp. špinavé vodě, avšak vždy, když trochu uschne, je jeho triko poměrně čisté (nepočítám krvavé skrvny). Sami dobře víte, jak těžko se špína z bílé barvy dostává (např. při jízdě na kole po dešti bez blatníku). 2) Když Matt dorazí do rezidence Glustenberryho, tak si všimněte, že Elliot prakticky vůbec nekulhá na pravou nohu, do níž mu Hunter bodl v lese nůž. - To se tak rychle zotavil? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Dudikoffoviek, kde mu tradične robí sidekicka Steve James. Dej je síce nudný a nezaujímavý, no záverečná akcia v bažinách plus dodatok so súbojom vo výstave archaických zbraní celkom vynahradili nudnú prvú polovicu filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Trochu to toho Americkýho ninju 1,2 připomene - jen trochu ale. Celkově film špatnej není, tak začnu nejdříve zápory. Technická stránka filmu se moc nevydařila, akční scény a i ty souboje jsou dost amatérské, nuda ve filmu téměř nebyla, ale scénáristicky či příběhově docela pokazili ne to, jak nakonec zemřel Steve James, ale i jeho děti a manželka, to mi přišlo pro akční film dost divný. Jinač ted klady, samozřejmě nejvíc mě zaujal Dudikoff, který zde předvádí dost soubojů, které sice nejsou tak dokonalé a nápadité jako v Americkým ninjovi, ale špatné nejsou. Záporáci moc nezaujmou, někdy mi přijdou trapný, hlavně na začátku. Záporáci ujdou na konci filmu trochu. Hudba je příjemná. Celkově je to dobrá podívaná, ale film má dost chyb. Přesto ale pro pobavení stačí. Hodnotím 50% = *** ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

konecne som ta nasiel!!! vdaka knihe "video svět" som sa dopatral k tomuto filmu. na nasej vhske sme na nej mali napisane: nocný lovec...a podla neho som ho tu nikdy nemohol najst..aj som zabudol, ze tam hral dudikoff..spominam si ako sme si s brachom vzdy po tomto filme robili masky, ako ustredna stvorica(?)..napatie v bazinach...proste film mojho mladi ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Michael Dudikoff a Steve James parádní dvojka, o to víc mě potom překvapil průběh filmu, za to přidávám hvězdu. Akce bylo dost, hlavně na tý lodi to bylo supr. Celkově mě to ani nějak nenudilo, takže jsem byl spokojen. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Dudikoffův film (což není moc velké plus protože Michael je strašný máslo), který hodně připomíná novější "Živý terč". Aneb "ulov si svého člověka ale dej pozor aby se kořist nestala z tebe". Slušné akční béčko. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA = 24.1.2001 (premiéra s novým dabingom) - réžia českého znenia (NOVA 2001) = Július Matula, Dudikoffa dabuje Roman Hájek, J. P. Ryana dabuje Jan Přeučil + MARKÍZA = 13.3.2009 (premiéra so slovenským dabingom), Dudikoffa dabuje Tomáš Maštalír - Najlepší surviving movie a najlepší Dudikoffov film vôbec. Štýlové masky zabijakov (najmä ten ninja je cool), priamočiary príbeh, dokonca sociálno-kritický podtón (odsúdenie fašistických a rasistických tendencií). A koniec bez klasického happyendu. Vďaka Firstenberg ! Na pirátskych kazetách z NSR pod názvom NIGHT HUNTER. (20.10.2004) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tákže bijáků o lovech na lidi bylo dost, ale upřímně řečeno všechny, které si pamatuju byli z pozdějšího data než tento (hra o přežití, živý terč, jeden díl odpadlíka), takže první plus. Když pominu to, že trojka Michael, Steve a Sam za podpory Menahema a Yorama je mi ve své 80´s inkarnaci mimořádně sympatická, tak musím ocenit vzletnou výpravu (karneval v New Orleans, honičky, mejdan v bažinách), dobrou kameru, dynamickou syntezátorovou muziku (na tohle mě vždycky dostanou) a také na místo a datum výroby velmi slušnou nekorektnost (spočívající zejména v četnosti a způsobu umírání hlavních postav včetně dětí a rasistických teorií a hlášek od slušných jižanských chlapců). Závěrečný souboj a otevřený konec s malým tajemstvím můj dojem ještě umocnily. Velmi povedené, hoši, díky za to. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako malý parchant jsem shlédl kdejaký akční film. Na spoustu z nich si dnes už ani nevzpomenu. Tento jsem viděl jen jednou jedinkrát kdesi před jednadvaceti lety a utkvěl mi v paměti dodnes. Tak jsem ho dal znovu a není to vůbec špatný. Nějak extra dobrý sice taky ne, ale ty naháněcí scény v lese a kompletní vyvraždění jedné rodiny, jsou pořád dobré. A vlastně celý film je minimálně o jednu až dvě třídy lepší než poslední čtyři Američtí ninjové. ()

Reklama

Reklama