Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Triler z prostredia tajných služieb a rodinná dráma. V centre deja je 39 ročný Thomas, ktorému sa práve rozpadlo manželstvo. Keď sa jeho sestra nešťastne utopí, nájde v jej pozostalosti dôkazy o aktivitách ich otca v tajnej službe. Zdá sa, že Charlotte sa pokúšala o tom zistiť viac. Otázka znie: prečo? Thomas vyhľadá otcovho kamaráta z námorníctva, ale ten dáva len vyhýbavé odpovede. Ukáže mu zoznam jedovatých chemikálií, ktoré objavil v sestrinom byte, ale bývalý námorník sa tvári, že o ničom nevie. Thomas je však presvedčený, že nielenže nehovorí pravdu, ale že sa so Charlotte musel stretnúť krátko pred jej smrťou. Napriek evidentnému nebezpečenstvu sa rozhodne objasniť pravú príčinu Charlottinho úmrtia, ako aj nevyjasnené detaily otcovej tajnej činnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

rudess 

všechny recenze uživatele

"Veľký brat" sa pozerá... Po zhliadnutí tohto filmu som si fakt celkom vážne uvedomil, pod akým drobnohľadom dnes žijeme - čím ďalej tým viac - a ani si to vôbec neuvedomujeme... Najviac sa mi páčilo, že to vôbec nebolo naivné... A asi by sme sa mali zamyslieť, čo všetko je nutné pre to, aby sa udržal v krajine poriadok... Pre mňa skvelé prekvapenie MFF Bratislava 2008... ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Teď budu citovat Fosga: "Odhalit pravdu o svých rodičích je důležité, dosažení spravedlnosti se však nekoná. Není možné bez následků amatérsky pátrat po tajemstvích mocných."  Ano, ale je možné nechovat se až takhle hloupě. Když mám schůzku s novinářem, kterého jsem nikdy neviděl, minimálně se chci podívat na jeho občanku, jestli je to on, nebo ještě lépe JDU S NÍM DO REDAKCE, kde ho znají a tam předám citlivé informace. A když už něco dávám z ruky, dávám KOPIE, na to měl dost času vše nafotit/naskenovat. Ostatně, proč to novinářovi neodmailoval/neodfaxoval? Proč nenahrával telefonní hovory, když byl tak vyschízovanej? A hlavně - krucipísek, proč se ani jednou neobrátil na policii? Když ho poprvé zmlátili, když vyhrožovali únosem dcery, když ho stalkoval plešoun, když byl přesvědčený o vraždě své sestry (zejména poté, co získal kompromitující dokumenty) ... Je to smutné, ale i když to natočili v Dánsku, jde jen o hollywoodskou produkci. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Stratiť pôdu pod nohami, stratiť hlavu, stratiť súdnosť, stratiť akýkoľvek pud sebazáchovy. WHAT NO ONE KNOWS (better than Danish). Atmósferické, ale scénaristicky hooodne deravé. Podobne nesebazáchovné ako Nikoláj-ofky Morke či Uchádzač. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Netypicky thriller s netypickym hlavnim hrdinou (po skolach pro deti vystupujici loutkoherec a zpevak). Musim rict, ze jsem byl celkem hodne nadsen. Film si drzi sve tempo a ume balancuje od spionazne - detektivniho napinaku az po rodinne drama. To vse v tradici skandinavskeho pojeti jednotlivych zanru. Hitchcock po sedesati letech v silnem postdogmatickem kabate. ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Odhalit pravdu o svých rodičích je důležité, dosažení spravedlnosti se však nekoná. Není možné bez následků amatérsky pátrat po tajemstvích mocných. Vyznění filmu je pesimistické - vyhrát nad mocí tajných služeb je skoro nemožné, lze snad s nimi jen v neznalosti žít. Předností dánského thrilleru je, že neopakuje schémata o potrestání zločinů, síle jedince vítězícího proti moci, o fungující spravedlnosti a podobné moderní pohádky – je spíše natočen s důrazem na vývoj postav, jejich zrání a poznání, že přežít se dá jen, když jedinec pochopí... Hrdinství prostě naráží na své meze.. Převedu-li do reálného světa (dle novinových i internetových informací) to, jak vzrůstá moc tajných služeb se zvyšováním kontroly nás obyčejných občanů, lze film brát jako varování. ()

Galerie (23)

Související novinky

Severský filmový podzim

Severský filmový podzim

31.10.2010

Na měsíc listopad připravil Severský filmový klub filmový festival nazvaný Severský filmový podzim. Od neděle do středy tentokrát uvidíte devět filmů z Dánska, Švédska a Norska. Jako vždy je… (více)

Reklama

Reklama