Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Gabrielle pracuje v televizi a snaží se najít partnera pro život. Zaplete se však s ženatým, výrazně starším spisovatelem, který není schopen opustit svoji manželku. Současně ji začne svádět mladý, nevyrovnaný playboy Paul. Její neustálé lavírování mezi oběma muži však spěje k tragickému rozuzlení. (claudel)

Recenze (7)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Festival francouzského filmu nám tenhle film nabídl pod názvem Rozpolcená dívka. Čím dál zářivější hvězda francouzského filmu Ludivine Sagnier tu hraje začínající televizní rosničku Gabrielle, která se potácí mezi zničujícím vášnivým vztahem k postaršímu ženatému spisovateli a nákloností mladého miliardářského floutka. Ani jedno není to pravé ořechové, romantika se nekoná a výsledkem je celkem standardní psychologické drama o milostném trojúhelníku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako uz napisala Zazie, film podla scenara vyzera byt celkom zaujimavy, ale urcite nie originalny. Ani to, ci je originalny alebo nie je, nezohrava ziadnu ulohu. Tento film som videl na tajnej predpremiere v Nemecku, kde po kazdych desiatich minutach odchadzali ludia prec, kedze sa film vliekol tak pomalym a nudnym tempom, ze som takmer odisiel aj ja. Moja zvedavost bola avsak silnejsia, o to väcsie bolo aj moje sklamanie po skonceni filmu. Mozno keby som zostal doma a pozrel si v telke Columba, mal by som väcsi zazitok. Po tomto filme som sa rozhodol, ze uz asi nebudem chodit na ziadne Sneak Preview - Tajne predpremiery, pretoze v poslednej dobe som zazil viacej sklamani, ako tajnych filmovych prekvapeni :-( Film odporucam hlavne zenskemu publiku... 11.01.2008 _____ Ludivine Sagnier - (Gabrielle Aurore Deneige) +++ Benoit Magimel - (Paul André Claude Gaudens) +++ Francois Berléand - (Charles Denis) +++ Mathilda May - (Capucine Jamet) +++ Hudba: Matthieu Chabrol +++ ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Až starosvětsky (závan staré filmařiny přehlédnout nelze) natočené soft-drama o milostném trojúhelníku a důsledcích stavu zvaného zamilovanost (nebo nevhodného výběru partnera, vyberte si). Žánrově nevyhraněné, po stránce scénáristické bez tolik potřebných dramaturgických zásahů (a s vydatnou porcí klišé). Vůbec to celé působí poněkud "papírově", postavy se neustále náhodně setkávají a jejich kroky a motivace pro zásadní (v jednom případě až fatální) kroky zdají se být poněkud neobjasněné až přehnané, což mi v byť chvílemi fraškovitém, ale přeci jen dramatickém filmu poněkud nevyhovovalo. Rozpolcenost se tak netýká jen ústřední postavy, nýbrž i samotného Chabrola (jednoho z čelních představitelů francouzské nové vlny), jenž si mohl s klidem na duši některé příběhové zvraty odpustit. Za finální scénu a příjemný herecký ansámbl půlhvězda navrch... │50% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Trojice francouzských superhvězd rozehrává netradiční milostné drama plné emocí, vášně a žárlivosti. Ohledně Benoita Magimela se nabízejí dvě možnosti - buď je ve skutečnosti takový šílený kretén, anebo je tak skvělý herec. Přikláním se k druhé variantě. Ludivine Sagnier odvedla svůj standard, zvláště v postelových scénách, asociace na Kapky deště na rozpálených kamenech :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a dost plany francuzsky film, reziser Claude Chabrol ma uz to najlepsie davno za sebou, tu uz len vykrada sam seba : 5 % ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Film jse viděl v rámci přehlídky Francouzského filmu a zapůsobil na mě dost neškodně.Děj je vystavený,tak aby se člověk trochu pobavil a pomalinku se sunul ke konci.Postavy nemají dost dobře vystavěnou vnitřní strukturu a scénář postrádá váraznější nápad,i když momentky to má perfektní.Benoit Magimel je v tom snímku výtečný,přeadvádí skvělě vyrovnaný výkon nevyrovnaného mladíka,ale zase postrádá výraznější gradaci své postavy.Konec jež symbolizuje samotný název(Dívka rozřezaná na dva kusy) mi na lepším dojmu nepřidal,naopak na mě působil příšerně banálně a zdálo se mi,že si dost nešikovně hraje na umělecký film.50% ()

Reklama

Reklama