Reklama

Reklama

Krvavé narozeniny

  • USA Bloody Birthday (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas zatmenia mesiaca sa v jednej americkej nemocnici narodili tri deti, lenže niekde nastala chyba... Odvtedy ubehlo desať rokov. Jednej noci sa temné stránky ich osobností spoja a začnú páchať násilné vraždy. A je len jeden spôsob, ako ich zastaviť. Komu by však napadlo, že by sa niečo také mohlo skrývať za ich nevinnými anjelskými tváričkami? (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Krvavé narozeniny“ má velkou výhodu v to, že děti zahrály své role skutečně skvěle. A navíc jsou jejich způsoby zabíjení velmi vynalézavé. O to je sledování jednotlivých scén ještě nepříjemnější. Ano, jsou zde nějaké nedostatky, pokud se týká zpracování jednotlivých vraždících scén, ale vynahrazuje to celková atmosféra filmu, stejně jako jeho vyústění. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři rozkošné děti - holčička Debbie, hnusná jako zadek, a Steven s Curtisem, co vypadají jako z ústavu pro mentálně postižené. Jedno zatmění měsíce (aha, okultismus či stříbrná magie?) a spousty mrtvol. Děťátka vraždí s úsměvem a bez zábran. Je to samozřejmě film, páč v reálu by je dávno někdo sejmul. Tedy objektivně mezi dvěma a třemi hvězdami, anžto hovadské chování postav nemá obdoby. Jelikož jsem se ale docela bavil, místy nechybělo napětí a vše šťastně skončilo, dám tedy i z nostalgie upocené čtyři. A nechyběl ani klasický osmdesátkový sex. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Škoda rutinního céčkového provedení a ochotnických hereckých výkonů představitelů dospělých postav, protože samotný koncept tohoto hororu o vraždících dětech, a především pak skvěle zneklidňující a averzi vyvolávající výkony dětských aktérů mohly být základem výtečnéhgo hororu. Místy má snímek nakročeno až k mrazivosti a znepokojivosti španělského "Who Can Kill a Child?", ale v celkovém vyznění dojíždí na to, že tvůrci film příliš podřídili mainstreamovému publiku, potažmo normám dobových brakových oddechovek. Vedle zhovadilých a kontraproduktivních sekvencí nahoty se to bohužel projevuje i v potřebě dodat předkládaným výjevům nějakou racionalizaci, která smázne jakékoli znepokojení prostřednictvím nějakého žánrově přestřeleného elementu mimo reálný svět. Právě zdejší směšně absurdní astrologický blábol, jenž veškeré dění rámuje, bohužel zásadně ubírá filmu na působivosti. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vizuál osemdesiatkového amerického mesteč ako od Spielberga, hudba vykradnutá od všelikadial počnúc Psychom a končiac Čelusťami. Ale námetom je Bloody Birthday iné kafe. Trojica detí vraždí dospelákov. Nie z nadprirodzených dôvodov (Village of the Damned), ale preto, lebo ich to baví a su zlé. Nikoho nenapadne že by za vraždami mohli byť roztomilé dietka, takže v deji nie je priestor ani pre vyšetrovanie a fagani môžu vystrájať bez obmedzenia. Bizarný film, ktorý má pocitovo dve hodiny a motajúc sa celú druhú polovicu okolo rovnakých postáv, začne nudiť. Výkonmi trojice detských zloduchov pôsobí miestami komicky. Väčšina stopáže sa odohráva za svetla, lakačky nefunkčné. Nejde ani tak o horor, ako o kuriozitu pre fandov žánrového guilty-pleasure. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ta děcka byla příšerná a fakt famózně zahrané role. Ještě jsem z dětí necítil ve filmu nikdy takovej chlad ... Holčička (takovej vůdce smečky s andělskou tváří) byla naprosto na roztrhnutí!! Je to trochu jiný než běžný slashery 80. let a to je na tom zajímavé a dobré. Celkově dost napínavá atmosféra, nepředvídatelnost atd. Tenhle kousek by si zasloužilm mnohem větší pozornost celé řady "horor fans" ... ;-)) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama