Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Novy Ong-bak v sukni sa sice nekona, ale nastastie od madarskej Lindy sme o peknych par vykonnostnych tried vysie ;-) . Pribeh sice nevykazuje jednoduchost Tonyho filmov, ovsem Jeeja je v hereckych kreaciach minimalne rovnako topororna. Samozrejme toto nie su dovody, kvoli ktorym sa Chocolate pozera. Zaujem je sustredeny hlavne na bojove techniky a kaskadersku akrobaciu thajskych action stunts kamikadze. Pozitivom je, ze suboje sa v priebehu filmu (kde sa az nezdravo casto cituje Ong-bak a set-upom prostredia a lokalit pre boj sa upomina od Big Boss az po Kill Bill / Lady Snowblood) zlepsuju. Vrcholom je face to face monkey dance suboj medzi Jeejou a nemenovanym mladikom v ciernej teplakovej kombineze adidas az po zaverecny cca 10min thai parkour na stene domu, svetelnom putaci, prilahlom moste a chodniku :). Ovsem Jeeja je stale "iba" krehke ziena, ktorej som mal problem uverit razanciu a tvrdost predvadzanych technik, zvlast vzhladom na skutocnost, ze viacere z nich su originalne snimane vo velmi pomalych pohyboch a az nasledne v postprodukcii zrychlovane, co dost oslabuje ich celkovy dojem. Chocolate nie je sklamanim, ale ani rozbuskou, korej explozivnu silu by som si chcel vychutnat viackrat. Spatne funguje hlavne ako slusny trailer na Ong-bak 2 :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Pro tento film mi byla inspirací skupina postižených dětí, spojená s fantastickými představami výjimečných schopností, což je pravý opak možného“…. Jasně, příběh někomu může připadat jen jako zástěrka pro další thajskou mega řežbu, ale snad právě takové spojení pomůže šířit autorovi jeho myšlenky. On ten příběh je smutný, ale vyvažuje jej vtipné choreo a neskutečná akce. A třeba někdo bude mít na konci slzu ,,na krajíčku“. Což se u T. Jaa nestává. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Thajsko má po slonech a T. Jaa další klenot. Teď jen najít někoho, kdo jim napíše dokonalej scénář! Třeba všem třem! Škoda, že Jaroslav Dietl to už nestihne.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U mě naprosto není co řešit. Tyhle filmy prostě miluju a Prachya Pinkaew je prostě umí. Kašlu na příběh a scénář, dostanu vždycky přesně to, co chci a ještě hromadu šlehačky s několika třešničkami k tomu navrch. JeeJa Yanin samozřejmě není Tony Jaa, ale na to, jaké je to mladé děvče je neskutečně dobrá. Stejně tak musím opět vzdát hold kaskadérům, kteří by se pro diváka téměř zničili a zabili (jak je vidět po skončení filmu - zranění, pády, atd. V jedné scéně dá Yanin chlápkovi bez problémů kopačkou KO, takže tak křehká asi fakt nebude). Film je úžasnou reakcí na celou tradici martial arts filmů, od "Big Bosse", který odstartoval kariéru a slávu Bruce Leeho a martial arts filmů obecně, tak přes filmy s Tonym Jaa až po samurajské řezničiny a videohry. Videohru navíc finále na stěnách baráků vyloženě připomíná, perfektní nápad. Některé scény berou dech, u některých mrazí v kostech, některé jsou tradiční. Téma mentálně postižené dívky se mě navíc citelně hluboce dotýkalo, protože jsem s těmito lidmi pracoval a mám k nim osobně velmi pozitivní vztah. Plný počet*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Strukturou podobné Tom Yum Goong. Mezi jednotlivými akčními scénami nám oči slepuje nudná a utahaná příběhová vata. Když nyní víme, co dokáže Tony Jaa (a někteří další ultrakaskadérští blázni), nemají již podobné bojové sekvence takovou údernost. Kdybych film viděl třeba 2 roky b.t. (before Tony), tak bych asi ze sebe sypal nadšenější věty. Na druhou stranu je pravda, že lokty a nárty tu kolem sebe střílí mladičká zástupkyně něžného pohlaví, či-li samozřejmě jí a celému stunt týmu určitě patří uznání. Mnohé scény se mohou pyšnit promakanou choreografií a některé jsou i hodně nevšední (boj na střeše pod nízkou konstrukcí, boj s využitím dvou saja, duel s brejkařským gumákem a závěr, při kterém asi popraskalo hodně páteřních segmentů). Yaniny akrobatické a bojové dovednosti působí dobře, otázkou je, jak moc se jednotlivé techniky v postprodukci zrychlují. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je samozřejmě velmi prostý, jak už to u takových bývá, ale zase je určitě koukatelný a to děvče je teda sakra dobré. Já samozřejmě uznávám, že Tony Jaa je mnohem lepší, ale vždyť ona je děvče, takové malé vyžle, takže tohle tedy beru! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

To ať se raději Tony Jaa ve vší prostotě vypravuje zachraňovat do Austrálie slony, než sledovat jako vatu mezi souboji takovýto telenovelovitý melodramatický slepenec (přitom účast předního japonského herce Hiroshi Abeho slibovala, že tentokrát by se to mohlo obejít bez časté chuti prokousat se k demonstracím thajského boxu rychloposuvem). V rámci muay thai snímků jsem měl před druhým Ong-bakem jiného favorita, takže mě běsnění dívčí mlátičky v Čokoládě bez problémů uspokojilo. Pinkaew umí točit přehledné a choreograficky nápadité martial arts scény, a ačkoliv tady ho limitovaly schopnosti subtilní hlavní představitelky (v podstatě jen kope a kosti neláme), je na co se dívat. Závěrečný akrobatický boj na stěnách domu, pavlačích a poutačích je skvělý (v titulkových sekvencích pak uvidíte, že ti kaskadéři jsou šílenci, jelikož padají z několika pater rovnou na holou ulici). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkeaw a jeho film opět bez nějaký smysluplnějšího příběhu, ale co, jinej už asi nebude a u něj stejně jen čekám na ultra-cool realisticky provedenou a natočenou choreografii soubojů a na to je Prachya mistr všech mistrů a tady to opět dokazuje, sice tentokrát vytáhnul místo lamače kostí Tonyho Jaa malou holku JeeJa Yanin, která váží tak 50kg i s postelí, jenže zmýlená neplatí, jak dojde na akci, což netrvá moc dlouho, ale to snad ani u Pinkaewa nemusim zmiňovat, tak tam JeeJa strhne hotový peklo a i když je celkem znát, že v rukou nemá rozhodně takovou sílu a údery nemaj takovou tvrdou razanci, tak její kopy všeho druhu, včetně všemožných kombo skoků jsou absolutně ultimátně dokonale provedený, kór když je tady video-učednicí samotnýho Toynho Jaa a závěrečná mega rubačka nechá vzpomenout i na takový masakry jako Ong-bak nebo Tom yum Goong. Myslim, že se tu rodí nejlepší filmová bojovnice všech dob, tak snad se někde nezahrabe a nebo jí někdo při nějaký bojový scéně moc nezrube ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný akčný film od tvorcu jedných z najlepších akčných filmov všetkých čias a to Ong-Bak a Tom yum goong. Má výborný a ešte aj originálny príbeh o dievčati trpiacej autizmom, ktorej matka, bývalá členka mafie má rakovinu a tak po nájdení zoznamu s dlžníkmi jej matke sa spolu s kamarátom vyberie získať peniaze späť, aby si jej matka mohla dovoliť drahú liečbu. A autistka tu má schopnosť rýchlo sa učiť a taj jej stačí pozrieť si Ong-Bak a podobné filmy a už si zapamätá rôzne chmaty. V rámci podobných filmov je to podľa mńa najkvalitnejší a aj najzaujímavejší príbeh. Akčných scén tu je veľa, zo začiatku je ešte dôležitejší príbeh, ale približne po polhodine už akcia strieda akciu. Na maximálnu špičku, teda tie dva spomínané filmy nemá, ale to nič nemení na tom, že je vynikajúca. Súboje sú dlhé, vždy sú v zaujímavom a rozmanitom prostredí, sú plné nebezpečných kaskadérskych kúskov, pri ktorých došlo k mnohým zraneniam, čo vidno počas záverečných titulkov. Najviac sa mi páči vynikajúce finále, ktoré je rozdelené na niekoľko fáz alebo akcia v skladisku, ale úplne všetky akčné scény sú perfektné. Je tu množstvo kopov z tých najnemožnejších polôh a veľa skvelých originálnych prvkov ako šmyk popod stôl, ponad ktorý letí paleta, kotrmelec po padajúcej skrini, podkopnutie muža, ktorý má nohu napichnutú na háku a mnohé iné. A určite poteší aj priam jackiechanovská scéna so zatváraním v skriniach. Ale je potrebné povedať, že sa tu nájde aj dosť chýb, hlavne pri viacerých kopoch vidno, že k dotyku nedôjde alebo údery nepôsobia tak tvrdo ako by mali. Ale to sú už skôr detaily, ktoré mi zážitok z perfektnej akcie nepokazia. Hlavná hrdinka má môj veľký obdiv, pretože takéto schopnosti sa skoro vôbec nevidia a to samozrejme aj medzi mužmi. A spokojný som aj s jej hereckým výkonom, pretože autistku zahrala výborne. A páči sa mi aj, že tu cítiť dostatok emócií. Z tohto filmu mám veľmi dobrý pocit, moje už tak vysoké očakávania boli ešte prekonané. Po akčnej stránke špičkový film, ale výborný aj v iných ohľadoch. Každý milovník bojových umení by sa tomuto filmu nemal vyhnúť. 86% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová reč na úrovni "kde mám slona", bez zmyslu, motivácie, logiky. Totálne disfunkčná záležitosť, ktorá opäť len dokazuje, že Thajci nepoznajú hranice a bojovej akrobacií rulujú svetovému rebríčku. Aj ked prelúsknuť, že to naše 40 kilové mušie pískle rozdáva ozajstné bomby bol celkom oriešok. Ale fajn. Mlátičiek je dosť, pekne gradujú a aj ked sú až na jeden pripad (boss = nerdík v teplákovej súprave) viacmenej kosenie lowlevelov vyskakujúcich z rôznych dier (rovno na pripravené kolená-lakte), tak vďaka dynamickému prostrediu určite nenudia. 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

To co plati pri Ong-Bak, to co plati pri The Protector, to plati aj pri Chocolate. Akcny meganamrd, tvrde realisticke suboje, ziadne efekty, len poctiva rucna praca. Ti co videli predchadzajue Pinkaewove narezy vedia co maju cakat a to aj dostanu. Zmena prisla vo vymene hlavneho protagonistu. Tonyho Jaa nahradila este mladsia JeeJa Yanin a iked mozno nedosahuje schopnosti Tonyho, tym, ze je to zena (patrilo by sa skor povedat krehke dievca), dodava uzasnym, krkolomnym akcnym scenam specialne caro. Inak je to hlavne dalsia prehliadka kopaciek, kolenaciek, laktoviek a akrobatickych kuskov zo vsetkych moznych aj nemoznych pozicii. Pani moji, len pri spomienke na ten akcny kolotoc sa mi rozbucha srdce. A ak by niekomu nestacilo ani to, olovom sa taktiez nesetri a k slovu sa dostane aj nabrusena katana v rukach mstiaceho sa Yakuzaka :). Vynachadzavost tvorcov vsak nekonci len pri akcii - tak originalneho zaporaka som v martial-arts filme hadam este nevidel (nechajte sa prekvapit). Co sa tyka pribehu, pri filme do prasknutia naprataneho akciou som si o vela viac ani nemohol priat. Zapletka o zakazanej laske vo svete gangstrov dava postavam sympatie a filmu potrebny emocny naboj. Nevraviac o hlavnej postave, ktora si vase sympatie proste ziskat musi. Co napisat viac. Najlepsia nakopavacka poslednych rokov. (10/10) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Thajští tvůrci akčních snímků se obvykle nesnaží vyprávět příběhy, ale především prezentovat akrobatické / kaskadérské schopnosti jejich protagonistů. Duch boje se těmto zvyklostem rozhodně nevymyká, a tak jeho narativní struktura nápadně připomíná akční / arkádovou videohru, v níž jednoduchý a naivní příběhový námět slouží především jako motivace pro několik bojových misí v designově odlišných "levelech" (které se zcela podřizují klišovitým představám o prostředí asijských zemí). Nutno poznamenat, že všechny souboje jsou odskákány a odkopány velice slušně a nadrealistickému barevnému svícení se s úspěchem daří maskovat očividnou lacinost kulis a utvářet tak vizuálně atraktivní mizanscénu. Film je tak nakonec příjemnou jednohubkou, kterou bych možná hodnotil i o hvězdičku lépe, kdyby z ní tolik nečněla stereotypní patriarchální kategorizace žen na nevinné křehotinky (mentálně postižená a dětsky asexuální hrdinka, kterou k bojovému umění přivede obdiv k Tonymu Jaa), obětavé matky a odpudivé mužatky (k nim lze připodobnit přítomný gang transsexuálů). ()

venus 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku se někdo vyhrál, co se týče bojového umění, chvatů, efektů a dalších akčních vychytávek. Samotný příběh je ale velmi jednoduchý, nepropracovaný a předvídatelný. Jde spíše o směs zápasů chatrně spojených dějovým lepidlem. Kamera je povedená. Celkový dojem je ale bohužel za dvě hvězdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, parádní souboje, ovšem tvůrci zapomněli na princip přiměřenosti aneb všeho s mírou. Zejména u finálního souboje už jsem se začínal poměrně nudit tím, jak všichni nepřátelé opět vstávali na nohy, aby vzápětí opět vyfasovali úchvatné série úderů a kopů a šli k zemi. Tohle považuji za velikou slabinu a spolu s chybami, kterých se tvůrci dopustili u maskování zranění, definitivně pohřbili naději na 4*. Být finále kratší, možná bych i přivřel oči s hodnocením. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, jaká bomba z tohohle vzejde. Celou dobu jsem se nemohl ubránit srovnávání s dementním Ong Bakem a ve všem to vycházelo jako nebe a dudy. Děj tu je, a není na palici. Další klad byl Abe, toho mám moc rád, ale samozřejmě hlavní je hlavní holka a souboje. Ty už nejsou o rozbíjení hlav v detailních záběrech (Ong Bak), tentokrát jde opravdu o natočení souboje a ne dopadů ran. V druhé polovině skoro neustálá dokonalá akce prokládaná sem tam i vtipem. Vážně jsem netušil, že mi Čokoláda bude tak chutnat, ale chutná - a moc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hlavním lákadlem tohoto snímku jsou bojové scény. V záběrech z nátáčení v titulcích je vidět, že se natáčení neobešlo bez bolestivých zranění. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Bravo! Další thajská akční pecka, tentokrát ale i dobře zahraná a v rámci žánru i s dobrým příběhem. Naprostá bomba je pak závěr, celou dobu jsem to viděl na jasné čtyři hvězdy, ale závěrečná bitka jako vystřižená z automatové 2D akční arkády mi způsobila klesání čelisti, a proto dávám: 90 % Tohle si však neodpustím. Neustále mě překvapuje, kolik lidí sleduje filmy s titulky přeloženými autotranslátorem jen proto, aby byli první hodnotící. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nám vypráví příběh málé(mentálně postižené) vymahačky dluhů,která shání prachy pro svoji nemocnou matku.A jelikož je jejím oblíbencem Tony Jaa tak je jasný jakým stylem bude "svoje" peníze vymáhat.Čekal jsem akční nářez a taky jsem ho dostal.Navíc se mi líbí,že Pinkaew nenatočil pouhou poctu martial arts filmům,ale dal filmu i zajímavou a dojemnou dramatickou linku.Vše je podpořeno skvěle se hodící hudbou a vynikajícím výkonem JeeJa Yanin.A to finále ve videoherním stylu kde hrdinka prochází z jednoho levelu do druhýho bylo prostě užasné vymyšlený a rozhodlo o páté hvězdě. ()

Reklama

Reklama