Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (368)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zkřížili Megan Fox a Mandy Moore a vylezla jim Odette Yustman. Pak zkřížili všechny duchařské remaky posledních let a dostali tenhle vymlácený odvar ze všeho možného. Nudu prokládají jen laciné lekačky a sporé kalhotky, zaříznuté necudně hluboko... jen to dokládá, že tenhle film je na pí... ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Je to bohužel horší než libovolný remake asijského hororu. Spojuje to v sobě vzácnou tupost laciných výrazových prostředků a přehnaných ambicí (holocaust, genetika, kabala..). Na syžetu je přitom vidět, že muselo nastat nějaké brutální prostříhání, protože mnohé scény na sebe nenavazují. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bayova továrna na hororové rychlokvašky vychrlila svůj další pásový produkt, který se od těch předchozích liší pouze tím, že to tentokrát není přímo remake, ale obyčejná vykrádačka blíže nespecifikovatelného množství filmů. Slušně natočené, bídně zahrané, špatně napsané a celkově sterilní a bez atmosféry. Pokud bych měl uvést nějaký klad, pak určitě a jedině to, že Unborn víceméně nenudí. Vzhledem k nadupanému traileru zklamání, ale po prvních negativních reakcích ještě slušný odpočinkový snímek. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tuctovka ako všetko od Platinum Dunes. Otrepané "Goyer je obstojný scenárista, ale mizerný režisér" tentoraz neplatí. Goyer - režisér sa snaží zo všetkých síl a film má celkom atmosféru, chvíľami zavanie napätie a nájde se aj zopár tučných ľakačiek. Triky sú tiež prekvapivo kvalitné. Žiaľ, Goyer - scenárista sa tentoraz celkom vymkol kontrole. Pozliepal strašidelné detváky, obesené matky, židovské mátohy, nacistické rituály, kabalu, exorcizmus a janeviemčoešte, ale nevyliezol mu z toho sofistikovaný horor udivujúci zaujímavými súvislosťami, ale instatný blábol, v ktorom je plno zaujímavých ingrediencií, ale výsledná zmes aj tak chutí umelo (tá súvislosť medzi zrkadlami a dvojčatami - WTF?). Hlavnú predstaviteľku čaká s tou riťkou, ktorú predvádza na plagátoch, určite veľká hollywoodska budúcnosť, ale hrať teda nevie. Ani trochu. Nezáživný záver, ktorému nepomohol ani Gary Oldman (aj vy ste mali dojem, že scénu v liečebni dotáčali, keď už nemali žiadne prachy?) to definitívne poslal do podpriemeru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku dobře natočené, což o to. Rozhodně mi běhal mráz po zádech a to je základní příznak kvalitního hororu, nebo také dost možná odporného hororu, i když tady by teda vedla ta kvalita. Popravdě bych ale nechtěl přehánět, protože technická stránka filmu je to jediné hezké, co na tomhle filmu je. Páni scénáristi to totiž brutálně posrali s příběhem. Natočit stylově takovou kravinu už chce kdejaký kumšt a jím se to povedlo na výbornou, a ještě to vyslali do kin. Nenarození jsou totiž příběhově někde úplně dole, pod vrstvou pryže, za kterou se skrývá průměr, ale kdyby jenom průměr. Nebudu hledět na příběhové nedodělky, protože tady už to fakt nejde. Když sleduju tenhle film a najednou se mi před očima odvýjí dost dementní duchařskej příběh, kde se převrací veškeré mysteriózní myšlení a duchaplné duchovní názory, tak je jasný, že tady si mě s tímhle filmem nezískaj. Dost dobře nechápu, proč to vůbec točili. To jim to jako nebylo jasné? Nebo zkoušeli co divák vydrží? Někdy stačí ohledně podobných filmů vcelku jednoduchá zápletka a pak už záleží na rozuzlení, jenže když se v rozuzlení stane něco naprosto dementně nesmyslnýho.....ale co.....u tohodle filmu je to vlastně NORMÁLKA. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $42,670,410Tržby Celosvetovo $77,208,315Tržby za predaj DVD v USA $11,737,262 //počet predaných kusov 684,850║ Len béčková vyvarená spleť absúrdnych situácii bez napätia a atmosféry, povrchne natočené bez kúska snahy tvoriť niečo konštruktívnejšie, Odette Annable v hlavnej úlohe je na smiech čisto amatérsky prejav. David S. Goyer by radšej už nemal točiť filmy. /20%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze so mnou nebudu viaceri, ak nie vacsina pseudo-profi-amaterskych odbornikov na kinematografiu suhlasit, ale mna to bavilo. Nie casto zabludim k danemu zanru, ale ked uz, tak si vyberam. Malo to presne smrncovnu atmosferu, lakacie sceny, peknych mladych ludi, vtipnu kamosku hlavnej hrdinky, ktora si nedava servitku pred usta a dokonca aj Garyho Oldmana :D Takze mne sa to pacilo, vyborne som si oddychla... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dá sa to zabiť?“ – „Ale ono to už JE mŕtve.“ I keď NENARODENÍ z traileru vo mne vyvolali pocit, že by sa radi stali modernou satanskou klasikou typu VYHÁŇAČA DIABLA, po prvých desiatich minútach im i mne došlo, aká je to naivná predstava. Hoci počítačové triky v hororoch nemám rád, práve tých zopár pixelov je paradoxne tým najlepším, čo mizerná vymetačská snímka z produkcie Michaela Baya ponúka (dôchodca-pavúk). Inak bieda, rutina, klišé, strata času, trápne ľakačky, žiadny štýl, žiadna duša, žiadne srdiečko, ani milimeter snahy urobiť to trocha inak, po svojom, provokatívne, dráždivo, zaujímavo, originálne, kontroverzne, pôsobivo. Pokiaľ ste videli staré satanské okultné kulty a máte ich radi, určite sa vám to nebude páčiť (a Gary Oldman sa objaví až 20 minút pred koncom). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Karcinogenní Michael Bay se vrací s dalším nádorem. Tentokrát jde o duchařinu, vedle které vypadají Mirrors jako veledílo. Mladá dívka začne vídat podivné přízraky, nejčastěji malého chlapce a postupně zjišťuje, proč vlastně právě ona, jak s tím souvisí její divně barevné oči a jaktože herec formátu Garyho Oldmana má potřebu brát role v takových sračkách. Ne, pardon, to nezjišťuje ona, to je jen otázka, kterou jsem si kladl celý film. Mimochodem, ta mladá holka je poměrně kus,ale v prádle tam pobíhá trestuhodně krátkou dobu a hraní ji jinak (rozuměj, když je oblečená) moc nejde. Už se "těším" na remake NOES. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitivum tohoto snímku je Odette Yustman, která je pro mě druhou Megan Fox. Ale ani ta nedokázala snímek spasit a přestože má pouhých 87 minut, tak já se nudil už po deseti minutách. Bay je skvělý režisér ale ty jeho rychlo-produkční rychlokvašky jsou přímo tragické. 30% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny jsem se vůbec nenudil, i když námět není vůbec originální, stejně jako postupy odhalování zápletky (která místy hodně kolísá), použití zrcadel a lekaček. I tak se v těchto milionkrát viděných, takřka podobných scénách jde nalézt dobrý nápad. Posedlý vypadají skvěle, atmosféra nebyla rovněž k zahození. Odette Yustman bez komentáře ;-). Finálě bylo lehce odbité, ale pro mě je tento horor na slabších 7/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tohle neni žádnej pořádnej horor, když pominu, že jediný čeho sem se při sledování bál bylo, abych se v některých pasážích neunudil k smrti, tak mi zbyde dost otřepanej a nudnej příběh s mizerným vyvrcholením, i když trošku napínavým a Odette Yustman, která je sice suverénně nejvíc sexy kočkou filmu, ale mohla by do příště trochu potrénovat vyděšenej výraz, moc sem jí ten děs ve tváři nevěřil. Nechápu jak se na tohle mohl nechat naverbovat Gary Oldman a ještě na tak malou roli ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Body ? asi jen za Odette Yustman , ale inač sem čekal ohodne víc, ani sem nedoufal že bych se bál, ale aspoň nějakou lekačku tam mohly dát ... no už to není s hororama co to bejvalo ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než třetí Blade... Goyer umí točit relativně hezké obrázky (ač je to hyperpřeplácaný kýč), na herce patlá tolik kosmetiky, že by z toho měli na dermatologii určitě "radost", ale pojem režie je pro něj asi úplně cizí. Nenarozeným chybí jakýkoliv náznak atmosféry, veškeré zvraty, lekačky i dialogy jsou předvídatelné dlouhé minuty dopředu a těch pár poskočení v sedačce nezpůsobují napětí a s ním pracující zrůdné výjevy, nýbrž přepálená hudba, jíž Goyer jen podtrhuje své neumětelství spočívající ve vykrádání všeho možného od východu po západ, od Vymítače ďábla až po libovolnou asijskou duchařinu a následného patlání všeho se vším do nepoživatelně stupidního guláše. A Odette Yustman je příšerná (ne)herečka. Mám dojem, že u Magneta zažijeme nefalšované kinematografické mučení. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, lakačky, sexy riťka. Tieto tri ingrediencie úplne stačili pre obstojné jedno shliadnutie. Tú časť s vymietaním radšej nebudem brať do úvahy, pretože sa mi chce smiať :D ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má velmi slušný námět, který je však poněkud chabě zpracován. Scénář a dialogy jsou slabé a spolu se ztvárněním scén dost často odhalují ta nejotřepanější žánrová klišé. Vše v podstatě stojí na třech věcech. Na krásné Odette Yustman (nebýt jí, a jí podobných "tvářiček", tvůrcům hororových filmů by se možná i o dost snížily zisky), na chlapci s bílým obličejem a vskutku pronikavým pohledem, kterým byla hrdinka pronásledována a který se má zase narodit a na pár chytlavých lekačkách. Ale myslela jsem, že to bude horší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší prírastok k absolútne zbytočným horrorovým pokusom, ktorý neprináša naozaj nič nové. Keby som naň zašiel do kina, tak by ma možno párkrát aj trhlo, no ľakačky sú naozaj primitívne a lacné, atmosféra je tak hlboko pod bodom mrazu, že aj Eskimáci by mali problém a herci tiež nestoja za zmienku. A keď sa na scéne objavil Oldman, mal som sto chutí to vypnúť. 15%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý horor s nulovou atmosférou a bez dobře provedených lekaček. Příběh je slabý a jediné, co mě udrželo při vědomí byla Odette Yustman, která hraje toporně, ale dobře se na ní dívá. Jen škoda Oldmana, mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokud strach je tím hlavním, co od dobrého hororu vyžadujete, pak jste na tom správném místě. Onen strach tvoří ve filmu pevnou skořápkou ke svého chatrnému příběhu. Naleznete zde plno strašidelných a nepříjemných scén. Lekačky, malé děti, všudypřítomné zlo, otáčení hlavy a všemožných částí těla mne takříkajíc několikrát dostalo z mé komfortní zóny a za to filmu dávám 4 hvězdy. Příběh je však jako přes kopírák a to bych se divil, kdyby vás zde něco překvapilo. V závěru bych vám každopádně dílo doporučil, ale sám se na něj už znovu dívat nehodlám. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nepřirození nenarození aneb devadesátiminutová obskurní reklama na iPoda... Už po několika málo minutách mi bylo přesně jasné, čím The Unborn JE - subtematický mišmaš a vykrádačka veskrze prověřených prvků z The Ring nebo ještě lépe Ju-on: The Grudge, čím CHTĚL BÝT - hypermoderní symbolikou, funkční duchařinou a čím nakonec NENÍ - atmosferickým hororem. Takhle, já miluju historky, báchorky, protože k sobě zpětně váží ten lidský dar obrazotvornosti, jenomže v rukou Davida S. Goyera tyhle obrazy jednoduše nevyprávějí. Sterilní produkty z produkční dílny pana Baye neustále vycházejí z toho, že horor dělají okamžiky, které samy vybudují atmosféru, ale podle mě je to přesně naopak - teprva funkční a autentická atmosféra dokáže umocnit jednotlivé scény. Do The Unborn se prostě snažili narvat co nejvíc motivů, oplácali ho naivními a nepřesvědčivými postavičkami, stupidním finále a řekněme průměrným, temně ambientním hudebním podkresem Ramina Djawadiho. Já si tak paradoxně víc než hororovej prožitek odnesl dílčí přehled o spodním prádle Odette Yustman a z těch halucinogenních spomalovaček/lekaček mi postupně začalo tikat pravý (standardně barevný) oko. Gravidní audio-vizuální nuda. [final rate: 40%] ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama