Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (368)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Náhodou pěkný hororový filmek s pár povedenýma lekačkama. Příběh je jednoduchej, ničím nepřekvapí. Obsazení mi sedlo. Gary jako židovskej vymítač? Proč ne. Jasný, není to kdovíjaký veledílo, ale já se u toho nenudil a film mě bavil (hodně tomu pomohla i hlavní hrdinka). 70% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokud by tam jen pobíhala Odette a nejlépe spoře oděná tak bych se na to díval rád 87 minut. Jenže tam byli nějací bubáci a to se špatně nedá udržet pozornost :D. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Černobílý patos inspirující se ideou úspěšnějších duchařin, avšak způsobem provedení nikoliv. Tak vznikl Unborn, ke kterému je jeho název více než příznačný, neboť sám měl radši zůstat pod prachem. Nepřijde totiž s níčím novým, ale pouze vykrádá již viděné a ani s tím si nedokáže poradit. Sterilní atmosféra, hloupé dialogy a v neposlední řadě hlavní mustr - lekačky. David Goyer se totiž očividně ztotožnil s představou, že na nich postaví celý film. Jejich načasovaní není špatné, ale výsledný dojem je nulový. V zásadě lze říct, že fungují jenom tak na oko, aby se neřeklo, natož aby pak zanechaly nějakou emoční odpověď. Film se tak sám pohřbívá v nedotaženostech a nevzkřísí jej ani sexy Odette Yustman. Výsledkem je nezábavná, hloupá duchařina, která se snaží zaujmout víc hlavní protagonistkou, nežli dějem, což vypovídá za vše. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Netradiční mrazivý a hnusně depresivní horor, který má, jelikož ho utvořil David Goyer, dokonce i příběh a je velmi netypicky málo vyvražďovací. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, pozriete si 5 ázijských hororov...vytiahnete toaletný papier a urobíte tento film....lakačky sú vážne trápne a poteší jedine sexy herečka a koniec, ktorý ujde... ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Je možný, že někdo kdo dělal na scénáři k Temnému rytíři může spáchat takovou looserovinu?? A co tu dělá Oldman? To už se vážně nezmůže na víc? Achjo... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce - strašné béčko s áčkovou kamerou. Polovina herců průměrná, polovina příšerná, hudba dobrý standard, střih špatný až hodně špatný, scénář jedno velké klišé a blábol (pokaždé, když scénárista v horroru najede do nácků, je vymalováno), lekačky směšné, masky a efekty naprosto trapné. Omlouvám se, že se tak soustřeďuju na technickou stránku, ale o čem jiném jsem měl přemýšlet během 90 minut strašlivé nudy? Ještě, že tam byla ta mizerná herečka, ale švarná frajárka a (chudák) Oldman, jinak bych se na to vykašlal hned. ()

pevico odpad!

všechny recenze uživatele

"DuchaPlnější" film jsem snad opravdu neviděl..produkce Michael Bay - tak teď už chápu, ruce pryč.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Nenarození“ je horor, který kvasil příliš rychle. Je vidět, že Goyer má nastudované hororové filmy a že jich zná skutečně hodně, protože budete mít pocit, že použil hodně scén, které jste viděli jinde. Ano, není to na škodu, ale chtělo by to alespoň trochu invence. Ta ale tomuto dílku naprosto chybí. Dibbuk nedibbuk, tohle je prostě jenom vymítání se spoustou zajímavých herců ve velkém množství nudných rolí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda střídá nudu navzdory občasným pěkným lekačkám. 1) Filmy, kde postavám trvá dlouhé desítky minut, než pochopí, o co jde, zatímco divákovi je to jasné víceméně hned od začátku, mě nudí, no jak by také ne. Nenarození jsou typickou ukázkou zmíněného pojetí._____ 2) Navíc tento žánr (posedlí lidé a vymítání duchů) mi nesedí a rozhodně nepatří k mám oblíbeným._____ 3) Vlastně jsem si film pustil kvůli pěknému 27letému Camu Gigandetovi (Mark). Ten nezklamal._____ 4) Až se mi objeví v mobilu textovka Jumby wants to be born now, budu vědět, co dělat. Alespoň že tak. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že je to tak špatný, jak se tady píše. Bohužel všem musím dát zapravdu. Klidně jsem u toho telefonoval, dělal si večeři, četl noviny a vůbec to nevadilo. Je to totiž hrozná nuda. Film má navíc jeden z nejhorších point za poslední dobu. Předvídatelnost a blbost. Jediné, co film trochu zachraňuje jsou celkem zdařilé triky a zahalení celého filmu do zimní modro-bílé barvy. Ale to je sakra málo, aby se člověk bál, nebo aspoň bavil. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je Odette Yustman až nápadně podobná Megan Fox je stejně tak film "Nenarození" ne zrovna nepodobný spoustě horrorů z let posledních...Na rozdíl od většiny z nich jak špatných tak i těch dobrých bohužel zůstává tak nějak na začátku cesty. Průjezdu metra jsem se lekl víc než těch digitálních bubáků. Lépe kdyby tam nestrašily a jen byly v podvědomí cítit...A vo co gou divákovi s trochu větším IQ než tykve bude jasná už hned ze začátku... ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Po Cloverfielde vraj bola Odette zasypaná hororovými ponukami. Tak buď proste náhodne vybrala z kopy scenár, alebo má veľmi pohnutý názor na to, čo je to dobrý hororový príbeh, pretože ak toto bola voľba najmenšieho zla, tak ten zvyšok musla byť totálna žumpa.....a pohľad na Garyho Oldmana skoro bolel. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film narozdiel od svojich súkmeňovcov vie, akú minutáž si môže dovoliť. Hodinka 20 mu bohato vystačila. Ono je smutné, že nové horory neponúkajú žiadne inovatívne nápady a je to len omielanie dokolečka toho istého. Ale 3* som dal preto, lebo posledná scéna vyháňania diabla sa mi naozaj páčila. A hral tam predsa Gary Oldman. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Spousta lekaček, které jsou opravdu kvalitní, ale to je bohužel všechno, co tento horor nabízí. Jinak je celý ten příběh o dybukovi, který se snaží skrz dvojčata dostat na svět totálně mimózní, a pokud se někdo nechce jen lekat, tak tenhle film s klidem vynechá. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ak ste zvedaví, ako sa dá natočiť pekné nič, tak tvorcovia Unborn vám to predvedú hravo. Pekný vývar všetkého tisíckrát videného, pričom naivita nie je pridávaná po kvapkách, ale hádžu ju sem priam lopatou. Ostatne ako lopaty mi pripadali všetky postavy, čo sa vo filme vyskytli. Že mal pod palcom produkciu Bay, to je cítiť z vizuálu, no z ostatku je cítiť čosi iné a určite nie voňavé. Po biede za 2,49€. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

„Nesnaž se to pochopit, stejně to nedává smysl,“ vložil asi uprostřed filmu scenárista (a režisér) do úst jedné z vedlejších postav, čímž poskytl divákovi klíč, jak ke sledování Nenarozených přistupovat. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Az prilis jednoduche, neoriginalni a predvidatelne. Zcela podprumerny snimek, ktery zachranuje, jak uz je americkou tradici, alespon vizualni nadhera v podobe Odette Yustman. ()

berusche odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm. Dvojčata, holocaust, duchové, Stáhni mě do pekla, vymítání ďábla a blázince s důchoďákama (SPOILER: málem jsem zapomněla na hrůzostrašné děti, vtělení, zrcadla a předurčení). Kdyby vám tohle všechno něco říkalo, ano, máte pravdu, už jste to někde viděli. A nebude to jeden snímek, ale několik. Tím pádem je jasné, že dál už není nutné nic říkat, stejně jako tomuhle věnovat pozornost. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama