Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (368)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jumby wants to be born now. Ačkoli jsem moc nečekal, Unborn se mi poměrně hodně líbil. Pokud přehlédnu strašně pitomý příběh, který ani moc nedává smysl, tak je Unborn technicky, zvukově i herecky skvěle zvládnutá oddychová hororová jednohubka. Na Odette se jako vždy skvěle kouká a přítomnost Garyho Oldmana potěšila, i když mohl dostat více prostoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku dobře natočené, což o to. Rozhodně mi běhal mráz po zádech a to je základní příznak kvalitního hororu, nebo také dost možná odporného hororu, i když tady by teda vedla ta kvalita. Popravdě bych ale nechtěl přehánět, protože technická stránka filmu je to jediné hezké, co na tomhle filmu je. Páni scénáristi to totiž brutálně posrali s příběhem. Natočit stylově takovou kravinu už chce kdejaký kumšt a jím se to povedlo na výbornou, a ještě to vyslali do kin. Nenarození jsou totiž příběhově někde úplně dole, pod vrstvou pryže, za kterou se skrývá průměr, ale kdyby jenom průměr. Nebudu hledět na příběhové nedodělky, protože tady už to fakt nejde. Když sleduju tenhle film a najednou se mi před očima odvýjí dost dementní duchařskej příběh, kde se převrací veškeré mysteriózní myšlení a duchaplné duchovní názory, tak je jasný, že tady si mě s tímhle filmem nezískaj. Dost dobře nechápu, proč to vůbec točili. To jim to jako nebylo jasné? Nebo zkoušeli co divák vydrží? Někdy stačí ohledně podobných filmů vcelku jednoduchá zápletka a pak už záleží na rozuzlení, jenže když se v rozuzlení stane něco naprosto dementně nesmyslnýho.....ale co.....u tohodle filmu je to vlastně NORMÁLKA. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Karcinogenní Michael Bay se vrací s dalším nádorem. Tentokrát jde o duchařinu, vedle které vypadají Mirrors jako veledílo. Mladá dívka začne vídat podivné přízraky, nejčastěji malého chlapce a postupně zjišťuje, proč vlastně právě ona, jak s tím souvisí její divně barevné oči a jaktože herec formátu Garyho Oldmana má potřebu brát role v takových sračkách. Ne, pardon, to nezjišťuje ona, to je jen otázka, kterou jsem si kladl celý film. Mimochodem, ta mladá holka je poměrně kus,ale v prádle tam pobíhá trestuhodně krátkou dobu a hraní ji jinak (rozuměj, když je oblečená) moc nejde. Už se "těším" na remake NOES. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nepřirození nenarození aneb devadesátiminutová obskurní reklama na iPoda... Už po několika málo minutách mi bylo přesně jasné, čím The Unborn JE - subtematický mišmaš a vykrádačka veskrze prověřených prvků z The Ring nebo ještě lépe Ju-on: The Grudge, čím CHTĚL BÝT - hypermoderní symbolikou, funkční duchařinou a čím nakonec NENÍ - atmosferickým hororem. Takhle, já miluju historky, báchorky, protože k sobě zpětně váží ten lidský dar obrazotvornosti, jenomže v rukou Davida S. Goyera tyhle obrazy jednoduše nevyprávějí. Sterilní produkty z produkční dílny pana Baye neustále vycházejí z toho, že horor dělají okamžiky, které samy vybudují atmosféru, ale podle mě je to přesně naopak - teprva funkční a autentická atmosféra dokáže umocnit jednotlivé scény. Do The Unborn se prostě snažili narvat co nejvíc motivů, oplácali ho naivními a nepřesvědčivými postavičkami, stupidním finále a řekněme průměrným, temně ambientním hudebním podkresem Ramina Djawadiho. Já si tak paradoxně víc než hororovej prožitek odnesl dílčí přehled o spodním prádle Odette Yustman a z těch halucinogenních spomalovaček/lekaček mi postupně začalo tikat pravý (standardně barevný) oko. Gravidní audio-vizuální nuda. [final rate: 40%] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Letos byl prý na Wimbledonu nějaký problém s barevností spodního prádla tenistů. Tradice je tradice, to se dá pochopit, proto si myslím, že by příští rok ve finále měli hrát Bruce Willis v tílku a Odette Yutsman v kalhotkách. A aby z toho diváci nespadli do Nevědomí, koučovat by to mohl Tom Cruise. P.S: Co se dělo od pasu nahoru? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama