Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $67,172,594Tržby Celosvetovo $106,387,141Tržby za predaj DVD v USA $34,908,769 //počet predaných kusov 1,875,767║ Neskutočne nudne podaná zlátanina. O zaujímavejšiu zápletku to ani neškrkne. Doslova až amatérsky odbitý film. /25%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chatrný scenár, mizerná réžia, mimoriadne zlé triky a až "cageovsky" prehrávajúci Johnson (záverečný retardovaný úsmev pri pohľade na odlietajúcu kozmickú loď ma asi bude mátať v snoch). Na trochu akcie v Rockovom podaní som sa tešil, ale tento film je po všetkých stránkach nehorázna nuda. Už rozumiem, prečo sa to nedostalo do našich kín... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Být dítě, asi z těhlech filmů brzo zdebilnim. Jen mě mrzí, že se Dwayne Johnson cpe do takovejhlech krávovin. Vždyť bylo vidět, že se do toho filmu vůbec nehodí a to skoro do žádnýho se škatulkou komedie / fantasy a bůhví co ještě. Jenže on na seznamu z poslední doby nemá pomalu nic jinýho. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naivní a dětinsky jednoduchá, ale i přímočará a zábavná. Od Útěku na Horu čarodějnic nešlo čekat více než rodinou zábavu a výsledek tomu přesně odpovídá. Nad vlnou obyčejných filmů však Útěk drží nejen příjemné a svěží obsazení, kterému pevně vládne bývalý wrestler Dwayne Rock Johnson, ale také krásná Carla Gugino stejně jako mladičká rodící se hvězda, AnnaSophia Robb. Příběh je jednoduchý, ale díky taxikáři v podání Rocka má něco do sebe a některé dialogy, resp spíše hlášky dvou dětských představitelů, kteří mluví na svůj věk opravdu "zajímavě" se dá filmu i dost často zasmát. Škoda je, že film byl v dosti aspektech pojat opravdu naivně dětinsky a některé "kulisy/věci/prostředí" nepřipomíná áčkové, ale béčkové sci-fi dělané doma na koleni (např "entity v podzemí domu"). Do všech stran průměrné, ale pravděpodobně to, v rámci látky a cílové skupiny, nemohlo být lepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Spadlo UFO. Vládní organizace na tom maká. Ale Jack…. s nimi vleze do lednice. Děti mají mimozemské schopnosti, on zase ty pozemské. Když odpustím pár detailů, vypadá to zajímavě – v kontextu rodinné zábavy. ,,Rock“ je dost v pohodě, ale zábava pro dospělé to opravdu není. Vás jenž do ,,toho“ půjdete bez dětí upřímně lituji. A děti ukecejte na film s titulkama. Bude to pro vás snesitelnější. Studio Disney těží z pěkných obrázků a upadá na zbytečných kecech. Konají tak pro cílovou skupinu + 15. Pro ty mladší to bude moc dojemný a málo vtipný. Ale to asi pro všechny. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Emergency (performed by Steve Rushton) (02:59) ,2. Boogie Woogie Saturday Night (performed by Brokedown Cadillac) (03:30) ,3. Southern Nights (performed by Brokedown Cadillac) (03:53) ,4. Into The Fridge (06:50) ,5. Long Goodbye (03:01) ,6. Siphon Searches (04:00) ,7. Make Me A Believer (04:09) ,8. Bump And Run (01:14) ,9. Unidentified Main Titles (03:10) ,10. Jack And Kids Escape (02:58) ,11. Tell Mr. Wolf I Meant It (00:50) ,12. Train Wreckage Survey (00:46) ,13. Burke's Deal (04:19) ,14. Tracking the E.B.E.'s (02:13) ,15. Stand Off (01:48) ,16. Tunnel Flight (02:17) ,17. Excess Baggage (02:07) ,18. Convention Escape (03:12) ,19. Meet The Press (01:36), ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zabava. Pribeh je sice jednoduchej, ale zaroven vcelku sviznej a tempo, ktery chytne pri uvodnich titulcich, az na par hluchejch mist neztrati, takze nuda fakt nehrozi. Navic tu hraje Rock, kterej by sice poradnej akcnak potreboval jako sul, ale oproti jeho vsemoznejm komediim to je posun k lepsimu, dokonce dostane parkrat sanci predvest, ze je porad ve forme. Film totiz nastesti neni moc komedie, spis takova rodinna dobrodruzna zabava. Jinak herci, at uz detsky (mimochodem sem nepochopil, proc s jejich schopnostma pred nekym utikaj), nebo kdokoliv jinej, nemaj moc co hrat a triky jsou spis prumerny. Takze zabava slusna, ale ze by film necim ohromil, to urcite ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Srazil jste se s nosorožcem? Chudák zvíře." Kdyby mi do taxíku nastoupil mládežnický párek a nabídl by mi finanční transakci za uskutečnění dopravní služby, tak bych patrně zpozorněl a rozhodně bych za nimi nešel do ledničky. Jenže já nejsem The Rock tedy vlastně Jack Bruno, takže to mě snad omlouvá. Jack do ledničky samozřejmě vstoupil a opět dokázal, že pro něj není soupeřem mafie, vlak, zásahová jednotka a ani robot Siphon duranian 75. A já se přitom celkem bavil, což se dá hravě vysvětlit tím, že nikdy nehodlám dospět. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že film zůstává primárně nezávadnou blbinou a ze stínu tohoto faktu jej nevynese ani tucet létajícíh talířů. Natož mimořádně zručný tvůrčí tým, zahrnující velice solidní herce (The Rock sice pohubnul, na charismatu mu to ale neubralo, AnnaSophia Robb je sladká, jako vždy, a dokonce i Alexander Ludwig si po zoufalém Probuzení tmy výrazně napravil reputaci), ovdvážného střihače (střihová skladba filmu je velice sofistikovaná a ač místy poněkud netradiční, přesto v důležitých pasážích ABSOLUTNĚ navazující) a především řemeslně VELICE zručného režiséra. Mezi skutečně objektivní vady na kráse přitom patří snad jen občasné logické nedotaženosti (neříkám "chyby") a poněkud slabší efekty. Všechno ostatní ale šlape jako hodinky. Akce nasadí prakticky od začátku, spád příběhu je parádní (subjektivně se film jeví jako našlapaná 80 minutovka max.) a dokonce i fórky i hlášky zpravidla fungují. Takže za sebe nanejvýš spokojenost... Něco takového jsem si představoval... V něco takového jsem od začátku doufal... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková dost blboučká sci-fi kravinka ve který ani nevim proč hraje zrovna Dwayne Johnson, sice tu pár týpků sundá, ale fakt to za moc nestojí a vedle toho je hodně naviní, nedomyšlenej děj a hlavně bez nějaký větší porce zábavy, což je asi to nejhorší, navíc triky působí dost laciným dojmem a i vycházející hvězdička AnnaSophia Robb tady předvádí spíš podrůměr, což je ale z větší části zapříčiněný hodně slaboučkým scénářem plným těch nejotřepanějších frází a klišé, co lze vymyslet. Už aby Dwayne konečně zase jednou natočil něco, kde půlku města vystřílí brokárnou a druhou ubije holýma rukama, protože, ač v těhle dobrodružnejch filmech nebo komediích neni špatnej, tak jeho primární místo by přece jen ještě pořád mělo být hlavně v mega akčních masakrech a to tohle neni ani omylem ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walt Disney si vložil do závěti klauzuli, že se v jeho filmech nesmí objevit ani kapka krve natož mrtvola, tak to respektujme, ale pokud jde o vynechání spádu, vtipnosti, či napětí - tak o tom tam určitě nepadlo ani slovo.. Nu což, pokud se strachy nesesypete před hrůzyplným vesmírným zabijákem působícím jako kombinace Dartha Vadera a Václava Neckáře v motorkářské kombinéze, užijete si obstojnou hudbu T.Rabina a nejspíš i uznáte, že ze všech těch Dudlíkatorů a Policajtů ve školce (čili superdrsní akční hrdinové ničeni dětičkami) to nejpřirozeněji zvládá právě Dwayne. Nicméně na Thálii to asi ještě nebude.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavný fantasy thriller pre mladšie publikum. Na Zemi sa objaví dvojica mimozemšťanov v podobe detí, ktorí tu majú tajný cieľ a na to, aby sa k nemu dostali využijú služby taxikára a bývalého kriminálnika Jacka (Dwayne "The Rock" Johnson), ktorý sa postupne stane ich ochrancom. Pomáhať im začne aj pekná UFOlogička Alex (Carla Gugino), no cestu im kríži tím vládnych agentov a nezastaviteľný mimozemský zabiják, ktorý ich po celý čas prenasleduje. Film má od začiatku skvelý spád, stále sa niečo deje, akcia je dobre spracovaná a dočkáme sa aj viacerých napínavých scén. Príbeh nenudí, herci sú prakticky všetci výborní a vizuálna stránka je taktiež nadmieru vydarená. Tomuto filmu som sa dlhšie vyhýbal, keďže som sa obával naivnej akčnej rozprávky pre deti, no nakoniec som bol príjemne prekvapený a po celý čas som sa dobre bavil. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

1 * za Annu Sophiu Robb, 1* za zpomalené převrácení auta a 1* za děj. Takhle přesně bych to rozdělil. Johnson mi tam vubec nesedel, vybral bych uplne jiny typ herce. Asi tak 3* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmová postava menom Bruno nepriniesla tento rok šťastie ani jednému z mojich obľúbených hercov, na ktorých nový projekt som už netrpezlivo čakal. Keby to nemal pod palcom Disney, tak by to dopadlo určite oveľa lepšie. 65%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pohádka s dobrým obsazením, ale s průměrnými triky, špatnými akčními scénami, slabším příběhem, který má několik nelogických chyb, ale přes to všechno je to dobrodružný film pro děti, takže většinu z toho se dá odpustit. A tak hodnotím 3 hvězdičky… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Prima pohádka, kde The Rock víc žvaní než mlátí lidi. Triky byli sice spíš průměrné ale děcka z toho budou stejně na větvi. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zní to až neuvěřitelně, ale Rock má komediální talent. Některé hlášky jsou v jeho podání luxusní záležitostí. Bohužel snímek jako takový je jaksi mimo od začátku až do konce. Stejně tak je tomu po technické stránce, což je na 21. století vcelku nevídaný omyl. Není tu nic co by zaujalo. Logicky tím pádem není moc o co stát budete se zoufale nebavit už při úvodních titulkách. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemna akcna sci-fi zabava pre deti, chcem tym povedat, ze v detsve by som dal ja ako fanusik sci-fi filmov asi aj 100%, ale dnes to uz nie je ono. Je to uz milionkrat videna tema o mimozemstanoch, sice ma to bavilo, ale skor som sa na tom pousmial. _________ Dwayne Johnson - (Jack Bruno) +++ AnnaSophia Robb - (Sara) +++ Alexander Ludwig - (Seth) +++ Carla Gugino - (Dr. Alex Friedmanová) +++ Ciarán Hinds - (Henry Burke) +++ Tom Everett Scott - (Matheson) +++ Garry Marshall - (Dr. Donald Harlan) +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl nějakou náhodou řidičem taxíku, a do auta mi nastoupily dvě děti, ze kterých pak vyleze, že jsou mimozemštani a jde po nich nějaké zabijácké monstrum, tak začnu asi přemýšlet nad tím, že navštívím psychiatra, a děti při nejbližší zastávce vysadím. Avšak naštěstí se to nestalo mě, ale Dwaynu Johnsonovi, a ten má na rozdíl ode mne svaly a navrch má pro strach uděláno, tak se tedy rozhodne těmhle vcelku milým dětem pomoci vrátit se na domovskou planetu, a po cestě k tomu ještě přibere atraktivní brunetku, která mu možná, až tahle zvláštní mise skončí, zůstane jako příjemný a sympatický bonus. Disney umí udělat atraktivní rodinnou podívanou i z žánru, kterého se já osobně docela děsím a nemám ho příliš rád, a nyní se mi to opět potvrdilo. Na rovinu totiž říkám, že pokud by tento film nepocházel od studia Disney, tak bych se asi velice zdráhal na to kouknout. Takhle jsem se ale na tento film velice rád podíval a musím říct, že jsem si to parádně užil a dokonce jsem se i párkrát nahlas zasmál, takže film splnil bez problému svůj účel a já mám zase další zajímavý filmový zážitek. Co se týče hereckého obsazení, tak Alexander Ludwig je hodně příjemný, sympatický a talentovaný mladý herec, na kterého jsem během jednoho dne narazil už podruhé v hlavní roli (úplnou náhodou jsem tenhle film viděl těsně poté, co jsem skoukl Probuzení tmy, kde má tento herec také hlavní roli) a dá se říci, že se mi už nesmazatelně zapsal do paměti. Stejně tak ale zaujala i AnnaSophia Robb v roli jeho sestry a samozřejmě oba dospěláci, o nichž jsem se zmínil na začátku komentáře. Tenhle rodinný sci-fi (nebo chcete-li fantasy) film mě tedy nesmírně zaujal a nebojím se ho označit za zdařilý. Zcela po právu tedy ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama