Reklama

Reklama

Jeff Dunham: Spark of Insanity

(pořad)
USA, 2007, 80 min

Scénář:

Jeff Dunham

Účinkují:

Jeff Dunham
(další profese)

Obsahy(1)

Druhé vystoupení známého amerického břichomluvce Jeffa Dunhama, které vyšlo na DVD. Obsahuje osmdesát minut plných scének ve kterých kromě Jeffa vystupují jeho oblíbené postavičky Peanut, Walter, Jose Jalapeno, Achmed the Dead Terrorist a Melvin the Superhero. Značná část tohoto vystoupení je dostupná na serveru YouTube a je možné, že je budete znát, ale styl Jeffa Dunhama a jeho břichomluvecké kvality zaručují, že i po několikátém shlédnutí se zhluboka zasmějete. (Plague.)

(více)

Recenze (95)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já tohohle chlápka prostě žeru! Už dlouho jsem se takhle nezasmál a to i když se na to dívám po dvacáté, tak se lámu smíchy pořád stejně. Nejvíce se mi líbil Achmed the Dead Terrorist......."Knock, Knock. Who is there? Me. I kill you." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeff Dunham zvládá břichomluvectví perfektně, ale fakt, že někdo něco dobře umí ještě zdaleka nestačí na způsobení diváckého orgasmu. Já se paradoxně nejvíc bavil během úvodního vyprávění o Jeffově rodině, psech a autu, ze samotných postaviček už mě dokázal rozesmát jen mrtvý terorista Achmed, zbytek (viz otravný, hyperaktivní Peanut) je možná slušný pro show na živo, ale pro zábavní DVD, ke kterému by se člověk jakože měl i po čase vrátit? Při nejlepším lehký nadprůměr... Klobouk dolů před schopnostmi Jeffa Dunhama, ale ve výsledku to zas taková "hlína" není. 6/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

úvod: K Jeffovi Dunhamovi jsem se dostal tak, že mi někdo poslal na youtube odkaz část břichomluveckého vystoupení s Achmedem. Skvěle jsem se během těch deseti minut pobavil. Jenže pak před Vánoci přišel vánoční Achmed a já se ho rozhodl přeložit (k vidění zde). Teprve potom jsem si všiml, že existuje více postaviček než Achmed a rozhodl jsem se přeložit i zbytek (kompletní vystoupení naleznete v mém profilu na youtube). // komentář: Jeff Dunham patří k tomu nejlepšímu k stand-up comedy co jsem kdy viděl. Při sledování jsem opravdu prskal smíchy každou minutu. To se opravdu dá nazvat umění. Nikdy si nepamatuji, že bych se více než hodinu v kuse něčemu tlemil. Většinou se jedná o narážky na Ameriku a její občany, ale i Evropan ten vtip pochopí. Jestli má Jeff v plánu každý rok vydávat na DVD své vystoupení, tak to bude vždycky moje nejočekávanější komedie roku. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Achmed je bezkonkurenčně nejoblíbenější terorista, jaké jsem poznal. Co dodat na závěr? Snad jen: Silence!! I Kill YOU!!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeff Dunham je prostě vynikající břichomluvec a úžasný komik. U jeho vystoupení se člověk ani na chvilku nenudí, má super narážky a hlavně bezva loutky. A to nejen v případě Achmeda, který je asi nejznámnější, ale také Walter, Peanut a spol. vám zaručeně zvednou náladu. Tenhle záznam jednoho z jeho vystoupení je prostě pro jeho fanoušky povinnost. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Můj komentář jakoby tu ani nebyl, protože napíšu asi to co 99% ostatních. Fakt nemůžu jinak, nenapadá mě jiný inteligentní, originální komentář, než: Achmed je king! Jeff Dunham vdechl život skvělým postavičkám, které samy o sobě jsou roztomilé, ale vidět je "jako živé", komunikující s Jeffem, to je nebezpečná kombinace. Bohužel u ostatních postaviček jsem se jen místy usmál, salvy smíchu jako u Achmeda se nekonaly. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Od dob Mr. Beana jsem se tak dlouho a nahlas nikdy nesmál. Dunham je vskutku prvotřídní komik, který vymyslel legendární postavičky a co je hlavní - vdechnul jim život! Modrý Prius, čivava a hlavně pětice bláznivých loutek. Žádná není nudná, žádná není trapná a vévodí jim nikdo jiný než mrtvý terorista Achmed. SILENCE! I KILL YOU! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tohle je druh humoru, který se u nás nevyskytuje. A tím nemyslím břichomluvectví, ale prostě styl Jeffova vystoupení. Byly chvíle, kdy jsem se bavil hodně, byly chvíle, kdy méně, některé narážky v našem prostředí zkrátka nesedí. Každopádně doporučuju! ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Dunham, stejně jako já a Hozna Kraus, je génius! "WALTER: V mém domě straší... JEFF: Proč si to myslíš? WALTER: Žije tam moje žena." ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jednoho z nejlepších břichomluvců pod sluncem políbila múza a on dostal nápad, udělat si vlastní show. Nebylo to nic těžkého, stačil jeho um a pár postaviček na ruku. A ejhle, jeden z nejvtipnějších internetových pořadů je na světě. Parádně vybraný humor by salvy smíchu nejen v publiku vyvolal i sám o sobě, avšak v (mono)dialogu druhotných hrdinů a Jeffa vyvolává smích daleko větší, že se už nedá počítat na decibely, ale na počet vybrečených slz. Jedna postavička lepší než druhá, každá má něco do sebe, avšak i přes masovou celebritu Achmeda, já osobně jsem si nejvíce oblíbil Peanuta. Nejen díky atypicky komickému vzhledu, nebo vynikající formě, především zvuků, ale díky volbě sebekritického humoru, která už pomalu nese pečeť záruky pobavení. A i dnes po letech, kdy jsem měl možnost tuto dokonalou prezentaci lidského umění zhlédnout poprvé, kdykoli se na ni podívám znovu, opět si pobrečím. A smutkem to věru není. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti "Arguing with Myself" o něco méně vtipné, ale přesto zábavné a obdivuhodné zároveň. Nejvíce mě tentokrát pobavilo úvodní vyprávění bez loutek. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální humor, jak od samotného Jeffa, tak i od jeho skvělých loutek. Jasně nejlepší je Achmed the Dead Terrorist. Máte něco jako výcvikový tábor? Ano. Je to hezké místo? Bylo :(. Co se stalo? Nováček! :D Silence! I kill you! :o) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si držet penis, abych se nepochcal smíchy. Ač je nejznámější asi Achmed, u mě naprosto vládne Walter, ten je všechny strká do kapsy. Nepřeberné množství hlášek a politicky nekorektního humoru..... Dunham to prostě umí. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Díky jedné úžasné slečně =-D zdejší databáze jsem se dostal k této perle. U scénky "Achmed the Dead Terrorist" jsem se málem počůral smíchy, jako už dlouho u ničeho jiného.. Miluju americký styl humoru a jdu na You tube hledat další scénky..skvělá zábava a plný počet.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšie kultové dielko, ktoré nám predvázda kultového komika Jef f Dun Hama s jeho postavičkami. Oproti prvému filmu je tento lepši v tom že každá z jeho postavičiek je niečim výnimočná ako Achmed, ktorý je mŕtvy, Walter. ktorý je no walter sa až tak nezmenil ale preto ho máme tak radi takisto aj Peanuts a José jalapeno on the stick. tiež je tu Melvin the superhero. Každý výstup týchto postavičiek aj samotného jeffa je skvelý ale musím dať aj napriek tomu 4* a to už len s princípu a tiež preto lebo som tieto videá videl na youtube už dávnejšie a viem že keby som to videl celkovo ako teraz bolo by to za 5* ale na youtube som si každý výstup pozrel aspoň dvatsať krát a už to skrátka nebolo ono ale rozhodne je to kráľovská zábava a každému ju doporučujem. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z mého pohledu o trochu slabší než předchozí Je-F-F-ovo vystoupení.. vynikají zde zejména Achmed the Dead Terrorist a Peanut, ostatní trochu zaostávají, ale pořád je to jednoznačně nadprůměrná zábava.. P.S.: obě zmíněné scénky s Achmedem a Peanutem jsem viděl už kdysi dříve na YouTube, což jim v mých očích samozřejmě mohlo ubrat trochu na vtipnosti, třebaže jsem se opět bavil skvěle.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jeff Dunham je úžasný břichomluvec a jeho loutky jsou k popukání. Kdo nezná Achmeda, mrtvého teroristu...jako by nežil :-) "Silence! I'll kill you!!!" ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Druhé vystoupení si drží kvalitu a opět se jedná o smršť geniálních fóru. Nejlepší byl asi Achmed, i když sarkastický Walter je v těsném závěsu. ()

Reklama

Reklama